Útok v Prahe: Muž pobodal niekoľkých ľudí, okamžitý poplach bezpečnostných zložiek

  • V Prahe v stredu muž útočil na skupinu ľudí
  • Miesto zaistila polícia
  • Zranení sú v rukách záchranárov
Na snímke policajné auto Českej republiky a Václavské námestie v Prahe.
Ilustračné foto Startitup/Dominika Körtvélyesiová, Policie ČR
  • V Prahe v stredu muž útočil na skupinu ľudí
  • Miesto zaistila polícia
  • Zranení sú v rukách záchranárov

Portál tn.cz informoval, že v stredu došlo v hlavnom meste Česka k útoku nožom. Spravodajský web informoval, že pri útoku zasahovala v stredu pražská polícia. Ďalej píšu, že k nemu došlo na Argentínskej ulici v Prahe 7. Útočníkom mal byť 52-ročný muž, ktorý napadol skupinu šiestich ľudí. Troch z napadnutých si prevzali do starostlivosti záchranári.

Nešťastná udalosť sa mala odohrať krátko po štvrtej hodine poobede. Aktuálne miesto činu polícia ohradila páskou, o zranených sa starajú záchranné zložky. „Ošetrili sme jedného muža, ktorý utrpel bodné zranenia v hornej časti tela, a previezli sme ho do nemocnice. Je mimo ohrozenia života. Ďalších dvoch ľahko zranených sme ošetrili na mieste,“ uviedla pre portál hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

Polícia Českej republiky na sociálnej sieti X uviedla, že útočníka sa im podarilo zadržať. „Aktuálne riešime prípad napadnutia šiestich ľudí v Prahe 7 na Argentínskej ulici. Dvoch zranených po útoku nožom si prevzala do starostlivosti Záchranná služba mesta Prahy. Motív zisťujeme a na mieste policajti zadržali päťdesiatdvaročného útočníka,“ uviedli.

Bol pod vplyvom

Podľa informácií CNN Prima News malo ísť o konflikt motorkára s bezdomovcom. „Nešlo o teroristický útok. Malo dôjsť k incidentu medzi motorkárom a človekom, ktorý vyzeral ako bezdomovec. Nemal na sebe tričko a vraj je známy tým, že je užívateľom drog,“ popísal reportér Matěj Rychlý. Moderátor, ktorý sa na mieste stále nachádza reportoval, že sa tam stále nachádzajú kriminalisti.

„Zadržaný muž je z uvedenej lokality, je pod vplyvom alkoholu a teraz môžeme vylúčiť, že by čokoľvek nasvedčovalo terorizmu,“ potvrdili verziu policajti na sociálnej sieti X.

Hovorkyňa záchrannej služby pre televíziu uviedla, že ku konfliktu došlo na čerpacej stanici v Argentínskej ulici. Ihneď tam vyrazili dve posádky záchranárov, lekár a tiež inšpektor.

„V starostlivosti sme mali muža okolo 50 rokov, ktorý mal po napadnutí úraz v hornej časti tela, najmä v oblasti krku. Záchranári zaistili žilový vstup, podali potrebné lieky a doplnili tekutiny. Následne ho v stredne ťažkom stave pri vedomí transportovali do nemocnice na ďalšie ošetrenie,“ špecifikovala Poštová.

Dodala, že nutné bolo ošetriť ešte ďalšie dve osoby. „Tie utrpeli povrchové zranenia a nebolo nutné ich prevážať do nemocnice,“ uzavrela.

Článok budeme aktualizovať.

Zdroje: tn.cz, X/Policie ČR, X/Policie ČR, CNN Prima News

Najnovšie videá

Trendové videá