Miroslav Vlček dostal doživotie. Svoju manželku zavraždil a rozpustil v sude s kyselinou

  • Miroslav Vlček je obžalovaný z únosu a úkladnej vraždy exmanželky
  • Tú mal dokonca rozpustiť v kyseline
  • Hrozí mu doživotný trest
Na snímke odsúdený Miroslav Vlček
Aktuálne - Miroslav Vlček TASR/Martin Baumann
  • Miroslav Vlček je obžalovaný z únosu a úkladnej vraždy exmanželky
  • Tú mal dokonca rozpustiť v kyseline
  • Hrozí mu doživotný trest

AKTUALIZÁCIA 15:40

Sudkyňa Pamela Zaleská vyriekla rozsudok nad Miroslavom Vlčekom. Za mrežami by podľa jej rozhodnutia mal stráviť zvyšok života. Podľa rozsudku celú vraždu naplánoval už za mrežami, keď si odpykával trest za ekonomickú trestnú činnosť.

Pozostatky v súde s kyselinou, ktoré našli v sklade vo Veľkých Rypňanoch, tak podľa tohto rozsudku definitívne patrili nezvestnej Andrei Vlčekovej.

Vlček si rozsudok vypočul bez emócií. Počas čítania rozhodnutia stál s rukami za chrbtom.

Miroslav Vlček po rozsudku povedal, že verdiktu súdu porozumel a podal okamžite v súdnej sieni odvolanie. Verdikt tak nie je právoplatný.

Matku mal nechať uniesť kumpánmi

Matku svojich dvoch synov mal po prepustení spoza mreží nechať uniesť kumpánmi, ktorých spoznal vo väznici. Keď mu ju partia chlapov odovzdala, mal ju najskôr zbiť, potom zavraždiť a nakoniec ponoriť do suda s kyselinou.

Miroslav Vlček bol pôvodne v tejto veci právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu prokurátora Daniela Lipšica a povolil obnovu konania.

Muža teraz vinia z úkladnej vraždy bývalej manželky Andrey. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo štvrtok zrejme vyvrcholí hlavné pojednávanie. Vlčekovi hrozí v prípade uznania viny až doživotný trest.

Zmizla bez stopy

Andrea Vlčeková bez stopy zmizla spred materskej školy ešte 13. decembra 2016. Jej telesné pozostatky našli o 5 rokov neskôr, rozpustené v sude s kyselinou pri náhodnej kontrole skladu na pozemku jej manžela.

Svedkom, ktorý začal odhaľovať, čo sa malo v osudný deň stať, je Vojtech Olé. Ten je právoplatne odsúdený za únos, ktorý podľa jeho výpovede naplánoval práve Miroslav Vlček. „Malo sa to odohrať tak, akoby polícia brala niekoho na výsluch. Nabehli by sme s preukazmi NAKA,“ opísal Olé jednu z verzií, ako sa jej chceli zmocniť pred Špecializovaným trestným súdom.

V prípade vraždy čelí obžalobe exmanžel obete Miroslav Vlček. A proti nemu Olé vypovedá. „Obžalovaný mi povedal, že on bude celkom určite v čase, keď sa bude realizovať únos, niekde v meste pod kamerou,“ povedal Vojtech Olé.

Miroslav Vlček obžalovaný z úkladnej vraždy exmanželky Andrey Vlčekovej.
zdroj: SIU Ivan Mego: Miroslav Vlček obžalovaný z úkladnej vraždy exmanželky Andrey Vlčekovej.

Potom, ako Vlčekovú priviedli do skladu vo Veľkých Ripňanoch, sa s obeťou jej exmanžel podľa svedeckej výpovede rozprával. Ponúkať mu mala 100- až 200-tisíc eur za prepustenie. Andreu Vlčekovú mal obžalovaný Vlček potom zviazať reťazou a dať jej dve facky.

„Chápem, že bol medzi nimi problém. Myslel som si, že to vyriešia dve facky. Potom buchol perom na stôl a povedal, že tuto to podpíš ty, ku*va. Ona to hneď začala podpisovať,“ Vojtech Olé opísal detaily toho, čo sa dialo neskôr.

Potom vraj únosca Olé dostal obálku s 30-tisíc eurami a odišiel. Keď odchádzal, Andrea Vlčeková podľa jeho slov ešte žila.

Podľa vyšetrovateľa Miroslav Vlček potom bil Andreu železnou reťazou. Dôvodom malo byť to, že svedčila proti nemu v iných trestných konaniach. Popritom ju mal tiež nútiť prepísať naňho majetky. Muž obžalovaný z brutálnej vraždy exmanželky pred súdom tvrdí, že je nevinný, ako vo veci únosu, tak aj v prípade vraždy.

To, či dnes padne definitívny verdikt, sledujeme a správu budeme aktualizovať.

Najnovšie videá

Trendové videá