Bratislavské letisko predstavilo „horúce novinky“. Slováci si môžu zaletieť do ďalekej exotiky či na Jadran

  • Letisko M. R. Štefánika rozširuje ponuku letov
  • Zaleť si do Kataru či na Čiernu Horu
odlety, letisko, katar
TASR/ Jaroslav Novák, Archív Canva
  • Letisko M. R. Štefánika rozširuje ponuku letov
  • Zaleť si do Kataru či na Čiernu Horu

Ak si nadšený dovolenkár, máme pre teba skvelú správu. Letisko M. R. Štefánika rozšíri svoju ponuku o priame lety do Kataru, jedného z najbohatších štátov na Arabskom polostrove. Zaujímavú destináciu si môžeš vyskúšať už od konca septembra. Okrem toho si v pohodlí zaletíš aj na Jadran.

V ponuke cestovných kancelárií už o chvíľu nájdeš možnosť využiť lety do destinácií, o ktorých sa ti ani nesnívalo. Ak ti je však Katar priďaleko, čo by si povedal na jednoduchú dovolenku na Jadrane? Podľa informácií portálu Aktuality do Podgorice dnes vycestuješ bez akýchkoľvek ťažkostí. 

Cestujúci z Letiska M. R. Štefánika majú aj tento rok možnosť využívať pravidelné priame lety z Bratislavy do Podgorice v Čiernej Hore. Toto spojenie umožňuje ľahký prístup do prímorského letoviska Budva, ktoré je vzdialené približne 60 kilometrov od čiernohorskej metropoly.

Air Montenegro obnovila tieto lety od polovice júna, pričom táto linka bola po prvý raz uvedená minulý rok. Priame lety do Podgorice sa konajú dvakrát týždenne – každú stredu a sobotu. Prvý let v letnej sezóne odštartoval 12. júna a posledný je naplánovaný na 21. septembra. Cesta do hlavného mesta Čiernej Hory na palube lietadla Embraer E95 trvá 1 hodinu a 20 minút.

Okrem pravidelných letov do Podgorice ponúka Air Montenegro počas letného letového poriadku aj charterové lety z Bratislavy do Tirany v Albánsku, ktoré využívajú cestovné kancelárie pre svojich klientov.

Nová linka do Kataru

Ako sme ťa už informovali v nedávnom článku, od konca septembra 2024 bude možné lietať priamo z Bratislavy do Kataru, bez medzipristátia. Prvý let je naplánovaný na 30. septembra 2024, informovala hovorkyňa letiska Veronika Demovičová.

Lety do Kataru budú dostupné počas zimného letového poriadku, konkrétne od konca septembra do 6. januára a následne od 7. apríla do konca mája až začiatku júna 2025.

Katar, malá krajina na Arabskom polostrove, sa rýchlo stáva jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácií. Vďaka svojej prosperujúcej ekonomike, modernej infraštruktúre a luxusným hotelom ponúka návštevníkom z celého sveta komfort a relaxáciu v jedinečnom exotickom prostredí. 

Spoje do Kataru budú prevádzkované raz týždenne, každú pondelok, s trvaním približne päť hodín. Dopravcom týchto letov bude spoločnosť Smartwings, ktorá zabezpečí komfortné cestovanie na tejto trase. Tieto lety sú zahrnuté v ponuke cestovnej kancelárie Hydrotour.

Lietadlo
zdroj: Canva/Wiliam Lopes

Množstvo nových destinácií

Katar nie je jedinou novinkou pre cestujúcich z Bratislavy. Cestovné kancelárie plánujú aj ďalšie priame lety do obľúbených exotických destinácií. Medzi ne patrí thajský ostrov Phuket, ostrovy Maurícius a Zanzibar, mexické mesto Cancún, kubánsky Holguín, vietnamský ostrov Phu Quoc, Dominikánska republika, Omán, Bahrajn a Dubaj.

Tento krok rozšíri možnosti cestovania pre slovenských turistov, ktorí sa môžu tešiť na nové zážitky vo vzdialených krajinách. Letecké spojenie priamo z Bratislavy do týchto destinácií ti poskytne pohodlnú a rýchlu cestu na vysnívanú dovolenku.

Pol milióna cestujúcich za polrok

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave od januára do konca mája tohto roka vybavilo na odletoch a príletoch celkovo 487 094 cestujúcich. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o nárast o osem percent. Len počas tohtoročného mája využilo bratislavské letisko 128 677 pasažierov, čo je o štyri percentá viac ako vlani. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Najviac cestujúcich z Bratislavy lietalo počas prvých piatich mesiacov tohto roka do Londýna, Milána, do macedónskeho Skopje, ale aj do Dublinu, na Maltu či do Ríma. Z týchto destinácií cestujúci najčastejšie aj prilietali do Bratislavy, priblížila Demovičová.

Z bratislavského letiska sa od januára do mája uskutočnilo spolu 9 222 letov, je to o šesť percent viac ako v minulom roku. V máji letisko zaznamenalo dokopy 2 231 vzletov a pristátí, v tomto prípade však ide o medziročný pokles o štyri percentá.

Zdroje: Redakcia Startitup, Aktuality, Bratislava Airport, TASR

Najnovšie videá

Trendové videá