Vieme presný dátum premiéry očakávaného filmu F1. Legendárny Lewis Hamilton v produkcii snímky s Bradom Pittom

  • Film F1 s Bradom Pittom sa blíži
  • Vieme, kedy dorazí do kín
  • S produkciou pomohol Lewis Hamilton a natáčal sa počas reálneho víkendu Formuly 1
Brad Pitt a Lewis Hamilton, film F1
Brad Pitt a Lewis Hamilton TASR/AP, Christian Bruna, Darko Bandic
  • Film F1 s Bradom Pittom sa blíži
  • Vieme, kedy dorazí do kín
  • S produkciou pomohol Lewis Hamilton a natáčal sa počas reálneho víkendu Formuly 1

Televízia amerického giganta zo Silicon Valley oficiálne oznámila film, na ktorý čakal každý jeden nadšenec Formuly 1 či fanúšik Brada Pitta. Svetoznámy herec si totiž zahrá v najnovšom projekte od Apple TV. Snímka ponesie názov „F1“ a prakticky od jej prvého oznámenia sa s ňou nesú obrovské očakávania.

Súčasťou produkčného tímu sa totiž stal historicky najúspešnejší pilot Formuly 1 Lewis Hamilton. Ten má za svojím opaskom rekordných 103 víťazstiev a spolu s legendárnym Michaelom Schumacherom sa delí o aj o prvú priečku v počte majstrovských titulov. Obe ikony motošportu totiž dokázali celú sezónu ovládnuť až sedemkrát.

Od produkcie filmu F1 sa teda, pochopiteľne, očakáva špičkový výsledok. Apple TV na sociálnych sieťach zverejnila oznam, že sa snímky dočkáme budúce leto. Podľa oficiálnej stránky Formula 1 sa 25. júna 2025 objaví v kinách a v IMAX od produkcie Warner Bros. V Severnej Amerike by mala byť dostupná 27. júna.

Dej F1

Brad Pitt vo filme stvárni fiktívneho bývalého jazdca menom Sonny Hayes. Nakoniec sa k športu vráti a do vymysleného tímu s názvom APXGP vstúpi aj nový kolega Joshua Pearce, ktorého stvárni Damson Idris.

Vo filme F1 si zahrali i známe mená ako Kerry Condon, Javier Bardem, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia a Samson Kayo. Natáčanie snímky sa realizovalo aj na skutočných podujatiach Formuly 1, vrátane známej Veľkej ceny Británie. Ide pritom o najbližšie preteky v kalendári štartujúce už túto nedeľu.

Príbeh Lewisa Hamiltona

So vznikom filmu teda pomáha žijúca legenda motošportu Lewis Hamilton. Ten nastúpil už do viac ako 340 pretekov. Prvýkrát nastúpil v roku 2007 za volantom McLarenu. V tíme vystriedal kolegov ako ďalšiu legendu Formuly 1 Fernanda Alonsa, Heikkiho Kovalainena či Jensona Buttona.

V roku 2013 presedlal do farieb Mercedesu, kde jazdil po boku Nica Rosberga, Valtteriho Bottasa a v súčasnosti je jeho kolegom George Russell. Po tejto sezóne však v Mercedese končí a oblečie si červený dres najznámejšieho tímu na svete – Ferrari.

Príbeh Lewisa Hamiltona sme ti priniesli v našom detailnom článku na tomto odkaze. Tridsaťdeväťročný Brit sa narodil 7. januára 1985. Pochádza z mestečka Stevenage v grófstve Hertfordshire.

V detstve sa ako malý chlapec s obrovskými snami musel popasovať s viacerými výzvami. Rodičia sa mu rozviedli, keď mal len 2 roky, žil so svojou matkou, no od 12 rokov sa presťahoval k otcovi.

Anthony Hamilton mal až tri zamestnania. A to len preto, aby svojmu synovi zaistil tie najlepšie možnosti. Motošport je pre nováčikov bez sponzorov nesmierne nákladný a samotný Hamilton zvykne hovoriť, že práve jeho otec mu dal odvahu a silu byť tým, kým je dnes. Celý príbeh najúspešnejšieho pilota v histórii Formuly 1 nájdeš na tomto odkaze.

Zdroje: Formula 1, Facebook/Apple TV, Archív SIU

Najnovšie videá

Trendové videá