Biedronka sa snaží nalákať slovenských zákazníkov. „Sviatočné SMS-ky“ mnohých zaskočili

  • Spoločnosť sa rozhodla pre marketingovú stratégiu počas sviatku na Slovensku
  • Obsah správ bol jednoduchý a priamo cielil na slovenských zákazníkov
Predajňa Biedronka a žena číta sms.
Ilustračné foto Wikimedia Commons/Borys Kozielski, Freepik/@Racool_studio
  • Spoločnosť sa rozhodla pre marketingovú stratégiu počas sviatku na Slovensku
  • Obsah správ bol jednoduchý a priamo cielil na slovenských zákazníkov

Biedronka, významný hráč na poľskom trhu, plánuje čoskoro vstúpiť na Slovensko. Spoločnosť sa teraz rozhodla použiť netradičnú marketingovú stratégiu. Posiela slovenským zákazníkom SMS správy v slovenčine.

Ako uvádza portál Aktuality.sk, týmto spôsobom chce upútať pozornosť ešte pred otvorením predajní.

Ako sa dostali k telefónnym číslam Slovákov? 

Slováci v posledných dňoch objavili vo svojich mobiloch nečakané SMS správy od Biedronky. Texty týchto správ boli jednoduché a cielili priamo na slovenských zákazníkov. Včera, na sviatok svätého Cyrila a Metoda, mali obchody zatvorené.

Biedronka v správe uviedla: „Naše predajne sú v piatok 5. júla otvorené! Pozývame Vás na nákupy za najlepšie ceny Biedronka.“ V správe bola uvedená aj najbližšia predajňa. Zaujímavé bolo, že správy boli v slovenčine.

Aj keď Biedronka zatiaľ pozýva na nákupy do Poľska, chystá sa na vstup na slovenský trh a má už pripravený tím manažérov pre expanziu.

Niektorí zákazníci mohli byť prekvapení, ako Biedronka získala ich telefónne čísla. Pravdepodobne ide o ľudí, ktorí sa zaregistrovali do vernostného programu Moja Biedronka so slovenským číslom. Reťazec pred viac ako rokom oznámil, že v programe bolo registrovaných vyše 36-tisíc slovenských zákazníkov a počet registrácií rýchlo rástol.

SMS správy na konkrétny produkt

Biedronka sa rozhodla osloviť slovenských zákazníkov prostredníctvom SMS správ, čo dokazuje ich snahu priblížiť sa k nim čo najviac. Komunikácia v slovenčine môže prilákať ľudí, aby aspoň uvažovali o nákupoch v Poľsku aj počas sviatkov.

Ešte koncom mája Biedronka posielala SMS správy v slovenčine s ponukou na konkrétny produkt. Napríklad litrové balenie Coca Coly stálo približne 1,3 eura. Vzhľadom na daň na sladené nápoje v Poľsku sa však tieto nákupy Slovákom neoplatia. Na Slovensku sa dajú dvojlitrové nápoje známych značiek kúpiť v akcii za niečo cez jedno euro.

Mnoho slovenských zákazníkov, najmä zo severných okresov, už teraz pravidelne navštevuje poľské predajne Biedronka.

Na snímke je predajňa Biedronka
zdroj: Wikimedia Commons/Yarl

Pracovná ponuka bez uvádzania platu

Ako sme ťa informovali, spoločnosť sa pri prípravách na vstup na slovenský trh snaží získať nových zamestnancov netradičným spôsobom. Pri hľadaní manažérov totiž neuvádza v ponuke plat, informuje portál Peniaze.

Hoci zákon vyžaduje, aby každý inzerát obsahoval výšku platu, Biedronka zákon neporušila. Záujemcovia sa prihlásia prostredníctvom formulára a sami uvedú, aký plat by si želali.

Portugalský vlastník Biedronky, Jerónimo Martins, ponúka na Profesii rôzne pozície s odlišným ohodnotením. Administratívni pracovníci v sklade môžu získať 1 300 eur, právnici dostávajú mesačne 2 600 eur. Plat pre manažérov predajní zostáva zatiaľ nejasný.

Na Slovensku iba v piatich mestách

Poľský diskontný reťazec Biedronka sa nebude rozširovať do všetkých miest na Slovensku, ale sústredí sa na konkrétne lokality. Podľa dostupných informácií plánujú otvoriť nové prevádzky v piatich mestách: Bratislava, Košice, Banská Bystrica, Trnava a Žilina. Spoločnosť zatiaľ neoznámila presné adresy, kde sa budú obchody nachádzať, čo zanecháva zákazníkov v očakávaní ďalších detailov.

Biedronka už má určenú hlavnú centrálu pre Slovensko, ktorá bude sídliť v kancelárskej budove Polus Tower v blízkosti nákupného centra Vivo! Okrem toho bude ich distribučný sklad situovaný pri Trnave, čo naznačuje, že spoločnosť sa pripravuje na efektívne zásobovanie svojich predajní.

Sortiment, ktorý Biedronka ponúka, je veľmi široký a zameriava sa na rôzne potreby zákazníkov. Medzi produkty patrí čerstvé ovocie a zelenina, rôzne druhy mäsa, mliečne výrobky, čerstvé pečivo a široká škála nápojov. Okrem potravín reťazec ponúka aj rôzne produkty pre domácnosť a sezónne výrobky, čo priláka široké spektrum zákazníkov.

Biedronka patrí pod portugalskú spoločnosť Jerónimo Martins, ktorá je známa svojím dôrazom na kvalitu a dostupné ceny. Ich vstup na slovenský trh je významným krokom a očakáva sa, že prinesie konkurenciu existujúcim reťazcom a rozšíri možnosti pre slovenských spotrebiteľov.

Zdroje: Aktuality.sk, Aktuality.sk 1, archív SIU

Najnovšie videá

Trendové videá