Za 80 minút si môžeš užiť pláž v skrytom klenote Balkánskeho polostrova. Letenka ťa vyjde len 58 eur

  • Do Bulharska sa dostaneš priamo z Viedne
  • Zaletieť si sem môžeš za pár desiatok eur
Bulharsko, pláž, dovolenka, lacná dovolenka
Ilustračné foto – Za 80 minút si môžeš užiť pláž v skrytom klenote Balkánskeho polostrova. Letenka ťa vyjde len 58 eur Canva/nenovbrothers, Media Trading Ltd
  • Do Bulharska sa dostaneš priamo z Viedne
  • Zaletieť si sem môžeš za pár desiatok eur

Máme pre teba ďalší skvelý tip na lacnú letenku. Tentokrát sa môžeš vybrať do Bulharska. Dostaneš sa tam priamo z Viedne za cca 58 eur (cena v čase písania tohto článku).

Ako informuje Tour de Svet na sociálnej sieti, letí sa priamo z Viedne so spoločnosťou Wizz Air. V cene je teda aj malá príručná batožina. Termín výletu je v polovici augusta.

„Ak plánujete aj výlety po okolí, tak odporúčam na letisku požičať auto, keďže stojí len 28 eur,“ píše Martin Hanzel z Tour De Svet.

Hanzel tiež ponúka aj tip na ubytovanie. Je ním štvorhviezdičkový hotel Kristal pri pláži v letovisku Zlaté Piesky za perfektných 65 eur so stornom v cene. 

„Hotel má super hodnotenie, izby prešli prerábkou, okrem neďalekej pláže má aj veľký bazén, menší detský bazén, spa & wellness centrum a bar. K dispozícii sú aj izby pre skupiny 4 ľudí. Veľkou výhodou je, že teraz pri rezervovaní sa dopredu nič neplatí a v cene je aj bezplatné storno do 11 dní pred príchodom, takže nič neriskujete,“ uviedol Hanzel.

Skrytý klenot Balkánskeho polostrova

Bulharsko je skrytý klenot Balkánskeho polostrova, ktorý ponúka úžasnú kombináciu krásnych pláží, historických pamiatok a bohatého kultúrneho dedičstva. Ak hľadáš ideálne miesto na letnú dovolenku, Bulharsko je tým správnym miestom. Jedným z najobľúbenejších letovísk v krajine sú Zlaté Piesky, kde nájdeš všetko, čo potrebuješ na dokonalý oddych.

Zlaté Piesky, alebo Zlatni Pyasatsi, sú jedným z najväčších a najnavštevovanejších letovísk v Bulharsku. Nachádzajú sa len 17 km severne od tretieho najväčšieho mesta krajiny, Varny. Toto letovisko je známe svojou 3,5 km dlhou piesočnatou plážou, ktorá je široká až 100 m. Pláž získala svoj názov podľa jemného zlatého piesku, ktorý je nielen krásny na pohľad, ale aj príjemný na dotyk.

Aktivity a zábava

Zlaté Piesky ponúkajú širokú škálu aktivít pre všetky vekové kategórie. Pre milovníkov adrenalínu sú tu rôzne vodné športy, ako napríklad jazda na vodných skútroch, parasailing, windsurfing alebo potápanie. Ak preferuješ pokojnejšie aktivity, môžeš sa vydať na plavbu loďou pozdĺž pobrežia alebo si užiť rybolov.

Pre rodiny s deťmi sú tu zábavné parky, ako napríklad Aquapolis, ktorý je jedným z najväčších vodných parkov v Bulharsku. Môžeš sa tešiť na tobogany, bazény a rôzne atrakcie, ktoré zaručia zábavu na celý deň.

Nočný život v Zlatých Pieskoch je rovnako pestrý. Letovisko je plné barov, reštaurácií a nočných klubov, kde môžeš tancovať a zabávať sa až do rána. Medzi najznámejšie miesta patrí klub Arrogance Music Factory, ktorý ponúka rôzne žánre hudby a nezabudnuteľné párty.

Zlaté Piesky
zdroj: Wikimedia Commons/Chlempi

V Zlatých Pieskoch nájdeš ubytovanie pre každý rozpočet. Letovisko ponúka luxusné hotely, ktoré poskytujú prvotriedne služby a vybavenie, ako aj cenovo dostupné apartmány a penzióny. Mnohé hotely ponúkajú all-inclusive balíčky, ktoré zahŕňajú stravu, nápoje a rôzne aktivity. Medzi obľúbené hotely patrí Hotel Admiral, ktorý sa nachádza priamo na pláži a ponúka nádherný výhľad na more.

Kultúra a pamiatky

Ak máš záujem o kultúru a históriu, Zlaté Piesky ti ponúkajú množstvo zaujímavých miest na objavovanie. Jedným z najvýznamnejších je kláštor Aladža, ktorý sa nachádza len pár kilometrov od letoviska. Tento stredoveký skalný kláštor je vytesaný do vápencových skál a poskytuje fascinujúci pohľad na bulharskú históriu a architektúru.

Neďaleko Zlatých Pieskov sa nachádza aj mesto Varna, ktoré je bohaté na historické a kultúrne pamiatky. Môžeš navštíviť Archeologické múzeum, kde sa nachádzajú poklady z doby tráckej civilizácie, alebo sa prejsť po nádhernom Morskom parku, ktorý je ideálnym miestom na oddych a relaxáciu.

Zdroje: FB/Tour De Svet - Lacne Cestovanie, Lonely Planet, Tripadvisor

Najnovšie videá

Trendové videá