Legendárna krčma zo seriálu Horná Dolná je na predaj. 90-ročný dom kúpiš za skvelú cenu

  • Si fanúšikom seriálu Horná Dolná?
  • Historickú budovu kúpiš za cenu drahšieho auta
Horná Dolná
reprofoto/Google Maps
  • Si fanúšikom seriálu Horná Dolná?
  • Historickú budovu kúpiš za cenu drahšieho auta

Zrejme neexistuje Slovák, ktorému by ušiel seriál Horná Dolná. Natáčanie je však už u konca a z Novej Lehoty, ktorá poskytla útočisko pre televízny štáb, sa opäť stala obyčajná malebná dedina.

Miesta z našich televíznych obrazoviek ale ostávajú ikonickými a jeden z nich môžeš po novom dokonca vlastniť. Jedným z nich je krčma z obľúbeného seriálu.

„Legendárna seriálová krčma z ‚Hornej Dolnej‘ je na predaj! Najznámejšiu seriálovú krčmu milovali ako herci, tak aj diváci. Keďže po natáčaní seriálu padla posledná klapka, prichádza skvelá príležitosť pre nového majiteľa získať túto ikonickú budovu nachádzajúcu sa v malebnej obci Nová Lehota. V dedine na vás čakajú známe pohľady, no ešte krajšie je okolie,“ píšu predajcovia v inzeráte.

Skvelá lokalita

Známa chalupa podľa inzerátu skrýva aj zákutia, ktoré si na obrazovkách nevidel. Nachádza sa na pozemku s rozlohou 367 m². Pozostáva z piatich izieb a ponúka pohodlné a útulné prostredie. K nehnuteľnosti patrí aj stodola a letná kuchyňa. Čelná strana domu je orientovaná na juh, zatiaľ čo zadná časť smeruje na západ. Kúrenie je zabezpečené na tuhé palivo, k dispozícii je elektrina, voda a septik.

Dom ponúka päť izieb, stodolu a letnú kuchyňu. Čelná strana známeho domu je orientovaná na juh, zadná strana na západ. Kúrenie je na tuhé palivo, k dispozícii je elektrina, voda a septik.

„Pre tých, ktorí hľadajú únik z mestského zhonu, je to dokonalá príležitosť spojiť investíciu s novým začiatkom v jednom z najkrajších kútov Slovenska. V podobnom duchu sa nesie aj miestne futbalové ihrisko. Liga sa na ňom síce nehráva, no ak si chce ísť človek zakopať a vyvetrať trošku hlavu, je to ideálne miesto,“ uvádza inzerát ďalej.

Toto si na obrazovke nevidel

Seriálový dom bol postavený v roku 1930 a neskôr rozšírený v roku 1950. Nachádza sa v pôvodnom stave, s dispozíciou, ktorá zahŕňa pôvodné prevádzkové priestory v prednej časti a obytný priestor v zadnej časti. Stavba je prízemná, v tvare L so sedlovou strechou. Základy sú kamenné a betónové, murivo je hrubé 0,50 m z pálenej a nepálenej tehly. Stropy sú drevené, podlahy palubové a cementový poter. Strecha je pokrytá pálenou krytinou.

Dom sa nachádza v príjemnom prostredí obce Nová Lehota, obklopený lesmi a blízkymi turistickými cieľmi, vrátane lyžiarskeho strediska Bezovec. Okolie ponúka široké možnosti na turistiku a rekreáciu.

Podľa predávajúcich tento dom ponúka dokonalú rovnováhu medzi pohodlím a prírodou, čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre chalupárčenie alebo trvalé bývanie. Legendárna chalupa je dostupná za 28 000 eur a poteší nielen fanúšikov slovenskej tvorby. 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Najnovšie videá

Trendové videá