Uchmatni si najlepšie letenky na trhu: TOP 4 „last minute“ lety, vďaka ktorým budeš o 3 dni ležať na pláži

  • Leto je ideálne na spontánne dobrodružstvá
  • Last minute letenky ti umožnia odletieť už najbližší utorok a zažiť nezabudnuteľnú dovolenku
mladý pár, letenky, more
Ilustračné foto freepik
  • Leto je ideálne na spontánne dobrodružstvá
  • Last minute letenky ti umožnia odletieť už najbližší utorok a zažiť nezabudnuteľnú dovolenku

Leto je v plnom prúde a túžba mnohých Slovákov po odpočinku na slnečných plážach rastie. Ak si jedným z tých, ktorí milujú spontánne rozhodnutia a dobrodružstvo, máme pre teba užitočný tip.

Last minute letenky sú skvelým spôsobom, ako za výhodnú cenu zažiť skvelú dovolenku. Odletieť môžeš už najbližší utorok. 

1. Malaga, Španielsko

Malaga je klenot andalúzskeho pobrežia. Tento španielsky prístav je známy nielen svojimi krásnymi plážami, ale aj bohatou históriou a kultúrou. Ak sa rozhodneš pre last minute letenku do Malagy, čaká ťa prechádzka po historickom centre, kde nájdeš Alcazabu, starobylú pevnosť s úchvatným výhľadom na mesto.

Nezabudni navštíviť aj rodný dom Pabla Picassa a vychutnať si miestne tapas v jednej z mnohých tradičných reštaurácií. Na pláži Malagueta si môžeš oddýchnuť a osviežiť sa v tyrkysových vodách Stredozemného mora.

2. Split, Chorvátsko

Ak ťa láka Jadran, Split je ideálnou destináciou. Tento dalmátsky skvost ponúka nielen nádherné pláže, ale aj unikátnu architektúru a bohatý nočný život. Staroveký Diokleciánov palác je srdcom mesta a prechádzka jeho uličkami je ako cesta do minulosti.

Po dni plnom objavovania môžeš relaxovať na pláži Bačvice, ktorá je známa svojím jemným pieskom a čistou vodou. Last minute letenky do Splitu sú často veľmi výhodné, čo z neho robí atraktívnu voľbu pre spontánne výlety.

3. Santorini, Grécko

Pre milovníkov romantiky a nezabudnuteľných výhľadov je Santorini jasnou voľbou. Toto grécke súostrovie je známe svojimi bielymi domčekmi s modrými strechami a úchvatnými západmi slnka. Hlavné mesto Fira ponúka množstvo kaviarní a reštaurácií s panoramatickým výhľadom na kalderu.

Pláže na Santorini sú jedinečné svojím sopečným pôvodom – najpopulárnejšia je Červená pláž s charakteristickými červenými skalami. 

4. Algarve, Portugalsko

Portugalské Algarve je destináciou, ktorá sa môže pochváliť niektorými z najkrajších pláží v Európe. Je to miesto, kde sa stretáva drsná krása atlantického pobrežia s pokojnými piesočnými plážami a tichými zátokami.

Mestečko Lagos ponúka historické pamiatky a živú atmosféru, zatiaľ čo pláž Dona Ana je známa svojimi útesmi a čistou vodou. Pre dobrodružnejších cestovateľov je tu možnosť surfovania na jednej z mnohých pláží, ktoré Algarve ponúka. 

Ako nájsť najlacnejšie letenky na trhu

Nájdenie najlacnejších leteniek je umenie, ktoré vyžaduje trocha šikovnosti, trpezlivosti a znalostí. Našťastie, v dnešnej digitálnej dobe máš k dispozícii množstvo nástrojov a trikov, ktoré ti pomôžu ušetriť nemalé peniaze. Zapamätaj si osvedčené tipy, ako na to.

Buď flexibilný s dátumami a destináciami

Flexibilita je kľúčom k úspechu. Ak môžeš cestovať mimo sezóny, máš veľkú šancu získať lacnejšie letenky. 

Skvelým nástrojom na hľadanie najlacnejších dátumov sú vyhľadávače ako Google Flights, Skyscanner alebo Momondo. Stačí zadať preferovanú destináciu a oni ti ukážu najlacnejšie dátumy. Ak si flexibilný aj s miestom, ešte lepšie. Niektoré destinácie môžu byť v určitých obdobiach oveľa lacnejšie než iné.

Nastav si upozornenia na ceny

Nástroje ako Kayak, Skyscanner či Google Flights ti umožnia nastaviť si aj upozornenia na ceny. To znamená, že dostaneš e-mail alebo notifikáciu vždy, keď sa cena letenky na tvoju vybranú trasu zmení. Týmto spôsobom môžeš rýchlo reagovať na pokles cien a získať letenky za najlepšiu možnú cenu.

Používaj anonymný režim prehliadania

Letecké spoločnosti a vyhľadávače sledujú tvoje vyhľadávania pomocou cookies. Ak vidia, že opakovane hľadáš rovnaké letenky, môžu zvýšiť ich ceny. Preto je dobré používať anonymný režim prehliadania alebo pravidelne mazať cookies. Týmto spôsobom sa vyhneš umelému navyšovaniu cien.

Porovnávaj ceny na rôznych platformách

Nikdy sa nespoliehaj iba na jeden vyhľadávač. Porovnávaj ceny na viacerých platformách. Každý z vyhľadávačov má svoje vlastné algoritmy a môže ti ukázať rôzne ceny. Týmto spôsobom získaš komplexnejší prehľad o tom, kde nájdeš tú najlepšiu ponuku.

Zdroje: Spain.info, Algavre tourist, Visit Greece, Tripadvisor, Ryanair, Involatus

Najnovšie videá

Trendové videá