Do roku 2025 má byť dokončených posledných 26 kilometrov diaľnice D3 /SNKZ #97

play icon

Ako každé pracovné ráno, tak aj dnes, 7. júla, ti naši moderátori Diana a Albert prinášajú Správy, na ktorých záleží.

Započúvaj sa do aktuálneho diania v našom unikátnom Startitup NEWS podcaste.

Správy, na ktorých záleží

Na Prístavnom moste v Bratislave začnú 8. júla práce, ktoré obmedzia dopravu na 48 dní. Vodiči by mali byť pripravení na zápchy, pretože bude uzavretý jeden pruh v každom smere a rýchlosť obmedzená na 60 km/h.

Ikonické kúpalisko Mičurin v Bratislave sa po rokoch opäť otvorilo. Ponúka nádherný výhľad na hrad, voľnočasové aktivity a letné kino, pričom vstupenky sú dostupné aj online.

Štúdia BravoVoucher predpovedá výrazné zdraženie základných potravín na Slovensku do roku 2030. Ceny môžu výrazne narásť kvôli inflácii, úrokovým sadzbám a geopolitickým konfliktom.

Na Slovensku dokončia 26 kilometrov diaľnice D3 do konca roka 2025, čo výrazne zlepší dopravnú situáciu. Práce zahŕňajú tri chýbajúce úseky a odhadované náklady sú 306 miliónov eur.

Hurmikaki, exotické ovocie z východnej Ázie, si Slováci často mýlia s pomarančom. Toto ovocie je bohaté na vitamíny A a C, vlákninu a antioxidanty, ktoré podporujú zdravie.

Prieskum PwC ukazuje, že 28 % zamestnancov na Slovensku uvažuje o výpovedi kvôli preťaženiu a zvýšenému pracovnému zaťaženiu. Zamestnávatelia by mali zlepšiť komunikáciu zmien a ponúknuť nové technológie.

MrBeast, známy YouTuber, daroval 100 domov rodinám v núdzi v rôznych krajinách. Projekt zahŕňal aj stavbu futbalových ihrísk a rozdávanie vybavenia, čo malo obrovský ohlas.

Automobilka plánuje vytvoriť 1 500 nových pracovných miest

Prieskum upozorňuje na prísne pravidlá fajčenia za volantom v Európe, kde môže pokuta dosiahnuť až 5 000 eur. Fajčenie v aute ohrozuje zdravie pasažierov a môže spôsobiť vážne zdravotné problémy.

Automobilka Stellantis Slovakia v Trnave plánuje vytvoriť 1 500 nových pracovných miest a zvýšiť produkciu. Začne produkovať tri nové modely, vrátane elektrických vozidiel, čo podporí ekologickú dopravu.

Slovenské elektromobily a vozidlá na vodík môžu jazdiť po českých diaľniciach zadarmo, ak splnia určité kritériá. Vodiči musia vyplniť formulár a priložiť kópiu veľkého techničáku.

Od 1. júla 2024 platia na Slovensku nové pravidlá zakazujúce falošné recenzie a umelé zvyšovanie cien. Obchodníci musia uvádzať najnižšiu cenu z posledných 30 dní pri oznamovaní akcií.

V dôsledku vojny na Ukrajine ženy preberajú tradične mužské povolania, ako práca v baniach a šoférovanie kamiónov. Ukrajinky pracujú v baniach a považujú túto prácu za svoju povinnosť, pripomínajúc obdobie svetových vojen.