Štát rozpredáva nepotrebný majetok: Kúp si gigantický pozemok za 9 100 eur

  • Domy, byty, pozemky a hnuteľný majetok
  • Štát opäť pridal na zoznam nepotrebného majetku ďalšie zaujímavé ponuky
Rodinný dom a mapa Slovenska s vyznačenými bodmi.
Ilustračné foto TASR/Radovan Stoklasa, Google Mapy
  • Domy, byty, pozemky a hnuteľný majetok
  • Štát opäť pridal na zoznam nepotrebného majetku ďalšie zaujímavé ponuky

Webová stránka ropk.sk ponúka štátny majetok na predaj. Ak si ju ešte nevidel, teraz je ten správny čas. Nájdeš tam veľa zaujímavých ponúk na rôzne typy majetku.

Často ti tieto ponuky pripomíname. Štát predáva nevyužitý majetok, ktorý môžu kúpiť občania Slovenska, miestne firmy aj zahraniční záujemcovia.

Dnes sme znovu skontrolovali aktuálne ponuky na ropk.sk. Mnohé z nich boli atraktívne, a preto sme pre teba vybrali tie najzaujímavejšie.

Gigantický pozemok za 9 100 eur

Jednou z atraktívnych ponúk sú nehnuteľnosti v obci Senné v okrese Veľký Krtíš. Spravuje ju okresný úrad Banská Bystrica. Cena začína na 11 410 eur.

Ide o stavbu s niekoľkými pozemkami, ktoré majú výmeru 78 m2, 20 m2, 14 m2, 50 m2, 85 m2 a 502 m2. V tomto prípade je potrebné doručiť cenovú ponuku najneskôr do 30. júla.

Ak chceš postaviť niečo vlastné, štát predáva pozemok v obci Abovce, okres Rimavská Sobota. Cenovú ponuku treba poslať na korešpondenčnú adresu: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, Centrum podpory Banská Bystrica, ul. 9. mája č. 1, 974 86 Banská Bystrica.

Pozemok má rozlohu 2096 m2 a cena je 9 100 €. Do elektronickej aukcie sa môžeš prihlásiť do 29. júla.

Ďalšou mimoriadne zaujímavou ponukou je pozemok, ktorý sa nachádza v Revúcej. Vyvolávacia cena začína na sume 190 eur. Pozemok má výmeru 20 m2. V tomto prípade je potrebné doručiť cenovú ponuku v termíne najneskôr do 29. júla.

Garáž alebo olovené tehličky 

Lákavou ponukou, na ktorú sme natrafili, je aj garáž, ktorá sa nachádza v Kokave nad Rimavou, okres Poltár. Aktuálne túto nehnuteľnosť spravuje okresný úrad Banská Bystrica. Vyvolávacia cena začína na sume 1 780 eur.

Cenovú ponuku je v tomto prípade potrebné doručiť v termíne najneskôr do 15. júla.

Register štátneho majetku prišiel aj so zaujímavou a nezvyčajnou ponukou. Na predaj ponúka olovené tehličky za 370 553 eur.

„Jedná sa 100 000 kg ochranného oloveného materiálu – vo forme olovených tehličiek – určeného pre rádiochemické laboratóriá za účelom pasívnej ochrannej vrstvy výskumného reaktora (olovené prvky). V pôvodnom predmete určenia tento materiál (olovené tehličky) predstavuje formu ochranného kontajnera aktívnych častíc pre výskumný reaktor,“ informuje ropk.sk.

Ak máš záujem o tento typ hnuteľného majetku, cenovú ponuku musíš doručiť v termíne najneskôr do 2. augusta 2024.

Zapojenie do dražby

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: ropk.sk, ropk.sk 1, ropk.sk 2, ropk.sk 3, ropk.sk 4, archív SIU

Najnovšie videá

Trendové videá