Zvrat v prípade únosu študentky Sone: Prihlásila sa nová svedkyňa

  • V prípade nastal posun
  • Prihlásila sa nová svedkyňa
  • Súd ju chce čím skôr vypočuť
soňa pasuľková bratislava záporožská polícia
Ilustračné foto Screenshot/Google Maps, TASR/Roman Hanc
  • V prípade nastal posun
  • Prihlásila sa nová svedkyňa
  • Súd ju chce čím skôr vypočuť

Portál Aktuality informuje, že v kauze unesenej študentky divadelnej fakulty Sone sa prihlásila nová svedkyňa. Tá podľa portálu tvrdí, že hovorila s únoscom Ivom P. presne v tom čase, keď mal len 22-ročnú dievčinu po únose vo svojej v moci.

Svedkyňa hovorí o konkrétnych detailoch, tvrdí dokonca aj to, že má dôkaz. Presné detaily však pre ochranu svedkyne portál neuvádza.

Nové svedectvo

Informujú, že právnik mladej ženy sa už obrátil na prokuratúru aj na súd. Podľa zistení Aktualít pracujú na tom, aby bola nová svedkyňa čím skôr vypočutá. Študentku Soňu mal zdravotník Ivo P. uniesť v noci zo soboty 9. septembra na nedeľu 10. septembra. Našli ju až v pondelok 11. septembra ráno, v deň jej promócií. 

Nová svedkyňa hovorí, že s Ivom P. hovorila práve v čase skutku. Pre Aktuality uviedla aj presný čas, ale redakcia konkrétny údaj nezverejnila. Je presvedčená, že únosca rozhodne nebol nepríčetný, tak ako sa to tvrdí v znaleckom posudku. Práve na základe tejto skutočnosti ho z vyšetrovacej väzby presunuli do ústavnej liečby, pripomína portál. Nová svedkyňa mala Iva P. spoznať na fotkách, ktoré videla v médiách.

Svedčiť sa rozhodla potom, ako čítala článok o pochybnostiach o nepríčetnosti únoscu. Tvrdí, že kontaktovala už aj právneho zástupcu Sone, Ondreja Urbana. Mierne obavy síce netají, ale je pripravená svedčiť aj na súde. Hovorí však, že už na začiatku vyšetrovania políciu kontaktovala a stručne stretnutie opísala. Doteraz ju ale riadne nevypočuli.

„Napriek strachu som nabrala odvahu a rada by som pomohla svojou výpoveďou. Robím to pre Soňu a ďalšie ženy, ktoré verím, že ochránim, aby už nikoho ďalšieho P. neohrozil,“ napísala v čestnom vyhlásení, ktoré má portál k dispozícii.

Nezvestná 25 hodín

Prípad mladej študentky Sone zasiahol celé Slovensko. Všetko sa odohralo minulý rok v septembri, kedy sa chystala na divadelné predstavenie v Slovenskom národnom divadle. Bolo to v sobotu večer 9. septembra. Naposledy ju videli na ulici Svoradova v bratislavskej časti Staré Mesto o 03:30 dňa 10. septembra. Informovali sme ťa o tom v tomto článku.

Polícii trvalo niekoľko dní, kým sa im podarilo zadržať muža podozrivého z jej únosu. Soňu našli v pondelok skoro ráno ležať intoxikovanú pred nemocnicou na Antolskej v Petržalke.

Z hrozného činu obvinili vyšetrovatelia zdravotníka Iva P. V rozhodnutí o vzatí do väzby opísali aj konkrétne detaily toho, čo sa malo stať a čo sa podarilo vyšetrovateľom zistiť. Súčasťou tohto spisu bola aj informácia, že keď bola nadrogovaná, tak ju zneužíval.

Ako sme ďalej písali, podľa uznesenia vyšetrovateľky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zo dňa 15. septembra „obvinený v čase o 03:52 h dňa 10. 09. 2023 v Bratislave na Vilovej ulici pred vchodom do obytného domu číslo 21 ľstivým konaním intravenózne vpichmi do presne nezistenej časti tela aplikoval neznámu látku s obsahom benzodiazepínu“.

Tým jej podľa slov vyšetrovateľky privodil „intoxikovaný a omámený stav, následne ju odniesol na rukách do svojho osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia combi bielej farby a za použitia vozidla odišli na neznáme miesto, kde poškodenú držal proti jej vôli približne 25 hodín“.

V spomínanom byte mal zdravotník bývať v podnájme približne 12 rokov. Polícia mala v kontajneroch objaviť osobné veci študentky.

Zdroje: Aktuality, Archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá