Tragédia na Spiši: Dieťa zomrelo v prehriatom aute

  • Privolanej záchranke sa ho nepodarilo oživiť
  • Obhliadajúci lekár na tele dieťaťa nenašiel známky zranenia
Policajné auto., nález tela
Ilustračné foto TASR/Michal Svítok
  • Privolanej záchranke sa ho nepodarilo oživiť
  • Obhliadajúci lekár na tele dieťaťa nenašiel známky zranenia

V obci Markušovce na Spiši našli v pondelok (15. 7.) v rozhorúčenom aute dieťa, privolanej záchranke sa ho oživiť nepodarilo. Pre TASR to potvrdila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

„Popoludní došlo pred jedným z rodinných domov v dôsledku nedostatočnej starostlivosti zo strany rodičov k úmrtiu maloletej osoby, ktorá bola nájdená v zaparkovanom vozidle. Na miesto bola ihneď privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá sa maloletú osobu snažila oživiť, no lekár už musel konštatovať exitus,“ uviedla hovorkyňa.

Obhliadajúci lekár na tele dieťaťa podľa nej nenašiel známky zranenia a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu nateraz polícia nezverejnila.

Preventívna kampaň polície

Slovenská polícia aj tento rok opäť spustila kampaň, ktorá upozorňuje na dôležitosť skontrolovania vozidla pred odchodom. Ak zostane dieťa či domáci miláčik v rozhorúčenom aute, môže to skončiť tragicky.

„Počas teplých prázdninových dní upozorňujeme na to, že je veľmi nebezpečné ponechať dieťatko či domáceho miláčika v uzatvorenom vozidle. Tentokrát sme preventívnu kampaň ‚Nezabudni na mňa v aute‘ realizovali na parkoviskách v meste Nitra, pretože mnohí si nákup potrebných vecí pri odchode na dovolenku nechávajú na poslednú chvíľu. V takomto zhone sa potom môže stať, že zabúdajú na opatrnosť,“ upozornila polícia na sociálnej sieti.

Väčšina občanov políciu ubezpečila, že na takéto veci dávajú veľký pozor. Nechcú, aby sa kvôli nervozite alebo nesústredenosti stala tragédia, ak by nechali dieťa alebo zviera v uzatvorenom vozidle, čo i len na chvíľu.

Zdroje: TASR, FB/Polícia Slovenskej republiky

Najnovšie videá

Trendové videá