Zvrat pri koncerte Rytmusa v Bardejove: Nečakaná dohoda s mestom. Vieme, za koľko vystúpi na jarmoku

  • Patrik „Rytmus" Vrbovský pôvodne zrušil koncert na jarmoku v Bardejove
  • Oznámil, že nechce byť súčasťou konšpirácií
  • Situácia sa neskôr objasnila
Patrik
Patrik "Rytmus" Vrbovský TASR/František Iván
  • Patrik „Rytmus" Vrbovský pôvodne zrušil koncert na jarmoku v Bardejove
  • Oznámil, že nechce byť súčasťou konšpirácií
  • Situácia sa neskôr objasnila

V auguste mal Rytmus vystúpiť na jarmoku v Bardejove. Dnes však na sociálnych sieťach oznámil, že tento koncert zrušil a podujatia sa nezúčastní. Len o pár hodín na to sa objavil ďalší zvrat.

Rytmus vysvetlil, že agentúra Agency Šamír si objednala jeho koncert už vo februári 2024, ešte pred voľbami. Túto informáciu poskytol, pretože na internete sa objavili fámy, že jeho podpora Petra Pellegriniho vo voľbách mu teraz prináša výhody v Bardejove. Rytmus tieto obvinenia odmieta a objasňuje situáciu.

„Následne sme podpísali zmluvu za vystúpenie za dohodnutú sumu 8 000 eur + DPH. Následne podľa všetkého táto agentúra alebo niekto z ľudí, ktorí s tým robili, predali môj koncert ďalej sponzorovi za 13 200 eur, neviem si predstaviť, ako inak sa táto suma dostala do nejakej zmluvy, ale nebol to môj dohodnutý honorár. Považujem to za nehoráznosť a extrémny o**b,“ informuje slovenský raper.

Vystúpenie bude

Ako však informuje portál tvnoviny.sk, Rytmus na bardejovskom jarmoku napokon vystúpi. Situáciu objasnilo samotné mesto. Podľa vyjadrenia sa mesto obrátilo na Rytmusovho agenta už na začiatku roka. Agent vtedy uviedol, že za hodinové vystúpenie si raper účtuje 9600 eur vrátane DPH. Následne agentúra, ktorá tiež plánovala zorganizovať Rytmusovo vystúpenie v Bardejove, kontaktovala tím rapera a potvrdila objednávku.

„Agentúra, ktorá potom ponúkla toto vystúpenie mestu Bardejov, zastupuje viacerých umelcov, takže okrem Rytmusa pripojila aj predskokana, Alana Murína, ktorého tiež zastupuje,“ uvádza mesto vo svojom stanovisku.

Mestská samospráva sa domnieva, že sprostredkovateľská agentúra spôsobila zmätok tým, že zvýšila honorár kvôli predskokanovi. Rytmusovho agenta Bardejov opätovne oslovil a dohodli sa na zmluve priamo medzi umelcom a mestom Bardejov, bez zapojenia sprostredkovateľa.

Honorár za koncert vracia

Ešte pred objasnením situácie Rytmus zdôraznil, že nechce, aby na jeho koncerte dochádzalo k okrádaniu ľudí a miestnych obyvateľov, ktorí platia dane. Nevedel o tom, že sa jeho vystúpenie má predať ďalej.

„Odmietam byť súčasťou takýchto hier a konšpiračných teórií o Tipose a Pellegrinim, celé je to výmysel,“ uvádza raper vo svojom vyjadrení.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking

Rytmus uviedol, že od Tiposu za svoje vystúpenie nedostal ani euro. Dohodnutý honorár za koncert vracia.

„Mám ešte odkaz pre mojich fanúšikov, ktorí sa na mňa tešili a rovnako tak ako ja, sú v tom nevinne: Do Bardejova rád prídem, len sa ozvite priamo môjmu managerovi. Budete to mať lacnejšie, než tento ojeb od človeka, ktorý má toho podľa mojich informácií na konte už viac,“ napísal na záver.

Zdroje: Instagram/@rytmusking, tvnoviny.sk

Najnovšie videá

Trendové videá