Trnava otvorila unikátne Hudobné fitko. Za 2 eurá na hodinu si rezervuješ plne vybavenú skúšobňu

  • Nový projekt poteší umelcov najmä zo západného Slovenska
  • Nahrávať svoje piesne v ňom môžu len za pár eur
Hudobné fitko
Instagram/Zaži v Trnave
  • Nový projekt poteší umelcov najmä zo západného Slovenska
  • Nahrávať svoje piesne v ňom môžu len za pár eur

Hudobníci, ktorí si nahrávajú hudbu z improvizovanej skúšobne v garáži alebo lepia obaly z vajíčok na steny detskej izby, majú na Slovensku zrazu nové možnosti.

Nový projekt Mestského kultúrneho strediska Zaži v Trnave, Hudobné fitko, ponúka skúšobne a techniku za exkluzívne ceny. Vezmi aparatúru a nepremeškaj svoju šancu nahrať svoje nové skladby.

„Čas zakývať džemom v babkinej pivnici, kde bola tvoja improvizovaná skúšobňa a vybrať sa s kapelou na ‚džemku‘ do Hudobného fitka. Hudobné fitko je projekt Mestského kultúrneho strediska Zaži v Trnave, ktorým chceme v Trnave opäť naštartovať mladú hudbu. Lokálna hudobná scéna potrebuje mladé talenty ako soľ. Rezervuj si vo Fitku toľko času, koľko potrebuješ,“ píšu majitelia hudobného fitka na svojom webe.

Hudobné fitko nájdeš v kultúrnom dome Kopánka. V priestoroch Hudobného fitka nadšených hudobníkoch pohostia až dve moderné skúšobne a špičkové nahrávacie štúdio, ktoré sú plne vybavené. Obe skúšobne aj nahrávacie štúdio majú mikrofóny, mixpult, ozvučenie a kvalitnú biciu súpravu. 

Hudobníkom sú mestské skúšobne k dispozícii 7 dní v týždni od 8.00 do 22.00. Aby si ich mohol začať používať, stačí si vybaviť členstvo. Jedinečný projekt ponúka umelcom zrekonštruované, klimatizované, plne vybavené priestory, kde si môžu zahrať aj na nástrojoch svetových značiek. A čo viac, študenti si tu môžu zahrať už od dvoch eur na hodinu. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zaži v Trnave (@zazi_v_trnave)

Stačí sa zaregistrovať

Hudobné fitko v Trnave predstavuje unikátny priestor pre hudobníkov, ktorí hľadajú miesto na skúšanie a nahrávanie. Systém funguje jednoducho: zaregistruješ sa na webovej stránke hudobnefitko.sk, vyplníš formulár a podpíšeš zmluvu. Následne dostaneš jedinečný čip, ktorý ti umožní prístup do skúšobní a štúdia.

Rezervácie sa robia cez online kalendár a platby sú automatizované. Hudobné fitko ponúka dve skúšobne – jednu pre celé kapely a menšiu pre 2 až 3 hudobníkov, ako aj profesionálne nahrávacie štúdio s moderným vybavením.

Model Hudobného fitka je inšpirovaný úspešnými projektmi v Taliansku, kde sa priestory mesta využívajú na komunitné a kreatívne účely. Trnavský tím, vrátane riaditeľa Zaži v Trnave Petra Cagalu a primátora Petra Bročku, pracoval na tomto projekte tri roky a získal takmer 200-tisíc eur z fondov Európskej únie na jeho realizáciu.

„Skúšobne v Trnave nejaké sú, ale väčšinou sú pozašívané v odľahlejších častiach mesta, v rôznych administratívno-priemyselných zónach a objektoch. Každým rokom ubúdajú rapídnym tempom. Majitelia tých priestorov postupne pochopili, že keď ich prerobia na kancelárie, dlhodobo z nich budú mať vyšší príjem. To bol jeden z impulzov, prečo sme sa rozhodli založiť Hudobné fitko,“ vysvetlil Juraj Adam. 

Nový projekt má potenciál oživiť hudobnú scénu v Trnave a vytvoriť nové možnosti pre mladé talenty. V posledných rokoch sa kultúra v Trnave rozvíja rýchlym tempom a nové priestory pre umelcov určite trafili „priamo do čierneho“.

Zdroj: Hudobné fitko

Najnovšie videá

Trendové videá