Vážna dopravná nehoda: V Brezne došlo k zrážke autobusu a traktora

  • Nehoda sa stala v okrese Brezno
  • Na mieste hlásia zranených
nehoda autobusu a traktora
Vážna dopravná nehoda: V Brezne došlo k zrážke autobusu a traktora Reproforo/Facebook/Záchranná zdravotná služba NsP Brezno
  • Nehoda sa stala v okrese Brezno
  • Na mieste hlásia zranených

Na hlavnom ťahu I/66 v Brezne časti Bujakovo došlo v pondelok krátko pred 10.30 h k dopravnej nehode autobusu s traktorom. Informáciu zverejnil TASR. Z miesta nehody hlásia zranené osoby.

Zasahujú tam všetky zložky integrovaného záchranného systému. TASR o tom informoval Ján Tomaľa z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

„Príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti zabezpečili vozidlá proti náhodnému posunu, proti úniku prevádzkových kvapalín a zabezpečili protipožiarne opatrenia,“ dodal Tomaľa pre TASR. Na mieste zasahuje desať príslušníkov z hasičských staníc Banská Bystrica, Brezno a Závadka nad Hronom na piatich kusoch techniky.

4 osoby utrpeli zranenia

„Tri posádky záchrannej zdravotnej služby NsP Brezno zo staníc Brezno, Bystrá a Pohorelská Maša boli dnes vyslané operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby k dopravnej nehode autobusu a traktora v prímestskej časti Brezna (Bujakovo). Štyrom osobám s ľahšími poraneniami poskytli záchranári neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následný transport na urgentný príjem nemocnice v Brezne,“ napísala na sociálnej sieti Záchranná zdravotná služba NsP Brezno.

Motorkár nehodu neprežil

Nedávno sme v článku informovali aj o tragickej nehode v Bratislave, ktorá skončila tragicky. Dopravní policajti vyšetrovali nehodu, ktorá sa stala krátko pred 09:00 v Bratislave na križovatke ulíc Betliarska a Bzovická. Policajti o tom informovali prostredníctvom svojej sociálnej siete.

Podľa prvotných informácií sa na križovatke zrazil motocykel s nákladným motorovým vozidlom. Bohužiaľ, 42-ročný motocyklista pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Dopravní policajti na mieste riadili premávku, vodičov vtedy žiadali o zvýšenú opatrnosť. 

Vážna nehoda policajtov 

Napísali sme, že 24. júla krátko po 13. hodine sa v Bratislave pri MHD zastávke Mokrohájska odohrala vážna dopravná nehoda, ktorá vyvolala okamžitú reakciu záchranných zložiek. Služobné vozidlo mestskej polície, smerujúce na výjazd, ktorý nebol označený ako akútny, náhle zišlo z vozovky. Auto sa v plnej rýchlosti prevrátilo a skončilo medzi stromami, pričom vo vnútri zostali zakliesnení dvaja policajti.

Záchranné tímy, vrátane zdravotníkov a hasičov, promptne dorazili na miesto nešťastia. Zranení muži zákona boli transportovaní do dvoch rôznych nemocníc. Richard Bolješik, hovorca OS ZZS SR, informoval o detailoch zásahu: „46-ročný muž s úrazom hlavy a hornej končatiny bol prevezený do UNB v Starom Meste, zatiaľ čo 52-ročný muž s poranením driekovej chrbtice bol hospitalizovaný na Kramároch.“

Podľa prvotných informácií mohla byť príčinou nehody náhla strata vedomia vodiča. Peter Borko, hovorca Mestskej polície v Bratislave, ubezpečil verejnosť, že napriek dramatickým okolnostiam obaja policajti utrpeli len ľahšie zranenia a ich životy nie sú v ohrození. Zároveň vyjadril vďaku záchranným zložkám za ich profesionálny prístup.

Náčelník mestskej polície potvrdil, že incident sa odohral počas bežnej služobnej jazdy. Presné okolnosti nehody sú však stále predmetom vyšetrovania, ako uviedol Michal Szeiff, hovorca bratislavskej polície. 

 

Zdroje: TASR, FB/Záchranná zdravotná služba NsP Brezno , Archív Startitup 

Najnovšie videá

Trendové videá