Nástupný plat takmer 2 000 eur: Polícia hľadá k sebe posily, ide však o netradičnú pozíciu

  • Polícia hľadá chemika
  • Okrem slušného platového ohodnotenia ponúkajú aj zaujímavé benefity
Logo policajného zboru, peniaze
Ilustračné foto TASR/Henrich Mišovič, Unsplash/Ibrahim Boran
  • Polícia hľadá chemika
  • Okrem slušného platového ohodnotenia ponúkajú aj zaujímavé benefity

Ak si hľadáš novú prácu alebo si možno niekedy premýšľal, že by si vstúpil do radov polície, máme pre teba skutočne zaujímavú ponuku. Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru aktuálne hľadá experta na oddelenie chémie a toxikológie (plánovaná hodnosť: major).

Expert na oddelenie chémie a toxikológie s platom takmer 2 000 eur plus príplatky

Tvojou hlavnou pracovnou náplňou bude výkon znaleckej a odbornej činnosti v znaleckom odbore kriminalistika, v odvetví kriminalistickej toxikológie – hlavne analýza záchytov dr*g, anabolických steroidov, dr*g a ich metabolitov v krvi a v moči pomocou chromatografických metód (GC, GC/MS, LC/MS), spektroskopických metód (FTIR, Raman) a optickej mikroskopie, informujú policajti na webe ministerstva vnútra.

Taktiež ťa bude čakať výskum, vývoj a aplikácia nových metód a štandardných pracovných postupov v súlade s odporúčaniami pracovnej skupiny ENFSI „Dr*gy“, Úradu OSN pre dr*gy a kriminalitu (UNODC) a s požiadavkami na kompetentnosť skúšobných a kalibračných laboratórií podľa normy STN EN ISO/IEC 17025:2018.

Súčasťou tvojej práce bude v odôvodnených prípadoch aj účasť na obhliadke miesta trestného činu a ostatných procesných úkonoch. Taktiež účasť na súdnych pojednávaniach, zvyšovanie odbornej kvalifikácie účasťou na vedeckých a odborných seminároch, konferenciách a školeniach, či spolupráca s vedecko-výskumnými a forenznými pracoviskami doma i v zahraničí.

Miesto práce budeš mať v Bratislave a ponúkaný hrubý plat je 1 949,50 eur. V ňom však ešte nie sú zarátané príplatky a započítateľná odborná prax.

Pozícia je vhodná aj pre absolventa, zaujímavé benefity

Predpokladmi na zisk tejto práce sú ukončené vysokoškolské vzdelanie minimálne II. stupňa, s chemickým zameraním (najlepšie odbor analytická chémia, fyzikálna chémia, organická chémia alebo chemické inžinierstvo), odborná prax v oblasti chemickej analýzy pomocou uvedených analytických metód je vítaná, znalosť práce s PC (MS Windows, MS Office), ovládanie anglického jazyka slovom a písmom. Plusom je znalosť ďalšieho svetového jazyka.

Požadovanými schopnosťami a znalosťami sú vodičské oprávnenie pre skupinu „B“, spoľahlivosť, zodpovednosť a samostatnosť, odolnosť voči záťaži a stresu či dobré komunikačné schopnosti.

Záujemcov o túto pozíciu štát láka aj na zaujímavé benefity ako napríklad 6 týždňov riadnej dovolenky plus možnosť dodatkovej dovolenky v dĺžke 1 týždeň alebo pravidelné rehabilitácie. Táto pozícia je vhodná aj pre absolventa a všetky potrebné info nájdeš tu. Hlásiť sa môžeš do 31. augusta 2024. 

Sociálna poisťovňa hľadá ľudí na viacero pozícií

Len nedávno sme ťa informovali, že aj Sociálna poisťovňa aktuálne hľadá množstvo ľudí rôznych profesií do svojich radov, a to po celom Slovensku. Platovo najatraktívnejšia je pozícia posudkového lekára, ktorých hľadajú vo všetkých krajoch Slovenska. 

Na tejto pozícii budeš posudzovať zdravotný stav na účely invalidity a úrazových dávok, kontrolovať posudzovanie spôsobilosti na prácu vykonávané praktickými lekármi v obvodných ambulanciách a organizovať kontroly dodržiavania liečebného režimu dočasne práceneschopných poistencov, píše sa na portáli Profesia.sk.

Ako posudkový lekár bude tvoj hrubý plat 2 735 eur. Požaduje sa špecializácia I. stupňa v základnom klinickom odbore, pričom odborná spôsobilosť v špecializovanom odbore posudkové lekárstvo je výhodou, ale nie je nevyhnutná pri nástupe. Všetky informácie aj ďalšie pracovné ponuky nájdeš tu.

Zdroje: Archív Startitup, Ministerstvo vnútra, Profesia

Najnovšie videá

Trendové videá