EXKLUZÍVNE zábery z bratislavského letiska: Situácia postupuje, na miesto došla cisterna a toalety

  • Letisko M. R. Štefánika zažíva zložité chvíle
  • Po nahlásení bomby ho museli evakuovať
  • Prinášame prehľad opatrení pri odletoch a príletoch
Letisko Bratislava evakuovali, informácie o odletoch a príletoch
Letisko M. R. Štefánika v Bratislave Startitup, TASR/Pavel Neubauer
  • Letisko M. R. Štefánika zažíva zložité chvíle
  • Po nahlásení bomby ho museli evakuovať
  • Prinášame prehľad opatrení pri odletoch a príletoch

V Bratislave museli dnes (31. júla 2024) o 8.40 hod evakuovať letisko M. R. Štefánika. V jeho areáli totiž niekto nahlásil bombu a obmedzil tak chod najväčšieho slovenského letiska. Znamenalo to problémy pre mnohých cestujúcich, ktorí museli čakať na svoje výlety aj pracovné cesty. Na mieste zasahovali policajti. Bombová hrozba sa nepotvrdila – niekto výbušninu nahlásil, no nastražená v skutočnosti nebola. Prinášame ti prehľad opatrení, ktoré zaujali.

Ako sme písali v tomto článku, informácie Startitup o nahlásenej bombe postupne potvrdili bratislavská krajská polícia aj hovorkyňa letiska Veronika Demovičová.

Na základe prijatého oznámenia o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti aktuálne vykonávajú prvotné úkony, medzi ktorými je aj evakuácia osôb. Na mieste je vykonávaná pyrotechnická prehliadka. Vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu,“ píše sa v policajnej správe na sociálnej sieti.

Podľa informácií od redaktorky Startitup, ktorá dokumentuje situáciu na mieste, dorazila na letisko cisterna s pitnou vodou. Tá slúži pre čakajúcich ľudí. Rovnako na miesto priviezli aj mobilné toalety. Evakuované osoby sa presunuli z hlavnej cesty bližšie k hlavnej budove pod stromy, aby nemuseli čakať na priamom slnku.

Okrem toho podľa najnovšej správy z letiska boli pre ľudí pripravené aj klimatizované autobusy, v ktorých sa mohli schladiť. Letisko sa zároveň poďakovalo Dopravnému podniku Bratislava, Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a firme TOI TOI & DIXI za spoluprácu.

O 11.45 hod z areálu odišli tri policajné autá a zamestnankyňa letiska informovala ľudí, že sa pomaly môžu presúvať do interiéru budovy.

„V uvedenom čase bolo naplánovaných 6 príletov na Letisko M. R. Štefánika a 9 odletov z Letiska M. R. Štefánika, ktoré zaznamenali meškania. V súčasnosti pracujeme na postupnom odbavovaní odletov a príletov podľa letového poriadku,“ píše Letisko Bratislava na sociálnej sieti.

Odlety a prílety v Bratislave stagnovali niekoľko hodín, ľudia zostali uviaznutí v lietadlách >>>

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: SIU, Facebook/Letisko Bratislava / Airport Bratislava

Najnovšie videá

Trendové videá