Alarmujúci prípad v bratislavskom klube: Muž omámil dve ženy, následne ich mal zneužiť

  • V Bratislave došlo k s*xuálnemu útoku
  • Obvinený mal omámiť a zneužiť dve obete
  • Je vo väzbe
Policajti v Bratislave, znásilnenie Bratislava
Ilustračné foto TASR/Jakub Kotian, Canva
  • V Bratislave došlo k s*xuálnemu útoku
  • Obvinený mal omámiť a zneužiť dve obete
  • Je vo väzbe

V Bratislave v sobotu 27. júla údajne došlo k s*xuálnemu násiliu. Muž pôvodom z Nigérie sa mal v Starom Meste dvakrát dopustiť znásilnenia. Jeho obeťami sa podľa dostupných informácií stali mladistvé dievča a 20-ročná žena.

Podľa televízie TA3 násilníka zadržala polícia a nachádza sa vo väzbe. Ku skutku malo dôjsť pri Dóme sv. Martina. Poškodené osoby sa zabávali v miestnom bare, pričom tvrdia, že ich v ňom útočník zrejme omámil. Následne podľa obvinenia jednu a potom aj druhú odviedol do parčíka pri katedrále.

TA3 ďalej píše, že podľa výpovedí oboch žien šlo o s*x bez ich súhlasu. Televízii sa podarilo zistiť, že útočník je nezamestnaný a trvalý pobyt má v Dunajskej Strede. Ide o 27-ročného štátneho príslušníka Nigérie, polícia ho v stanovisku pre TA3 označila iniciálami „O. S. K.“.

Podľa stanoviska bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Šimunkovej vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za pokračovací zločin znásilnenie v časti dokonaný a v časti štádiu pokusu v súbehu so zločinom s*xuálneho násilia“, cituje ju televízia.

TA3 ďalej podotýka, že útočník sa nachádza zadržaný vo väzbe, pričom tento spôsob trestného stíhania navrhol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. Prokurátor sa s ním stotožnil a vyhovel mu i Mestský súd Bratislava I. Ten útočníka vzal do väzby v pondelok 29. júla, píše sa v stanovisku citovanom televíziou.

Útočník odmieta vznesené obvinenia a podal sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Krajský súd v Bratislave, doplnila televízia.

Vyjadrenie podniku

Zo stanoviska, ktoré obdržala redakcia Startitup, vyplýva, že prevádzkovateľ klubu je úplne súčinný pri vyšetrovaní a polícii poskytol okrem iného i kamerové záznamy. Keďže sa však vyšetrovatelia prípadom naďalej zaoberajú, nemožno poskytnúť ďalšie detaily a informácie.

Podnik podotýka, že bezpečnosť jeho zákazníkov je pre prevádzkovateľa na prvom mieste. Situáciu v prevádzke nepretržite monitoruje profesionálna bezpečnostná služba, ktorá dbá na poriadok a bezpečnosť, aby predišla akýmkoľvek incidentom,“ píše sa vo vyjadrení. Ak v kluboch vidíš podozrivé správanie, mal by si ho čo najskôr ohlásiť kompetentným osobám, teda prítomným pracovníkom prevádzky či SBS.

Zdroj: ta3

Najnovšie videá

Trendové videá