Odchádza domov bez bronzu. Na svetovú Poľku tenistka Anna Karolína Schmiedlová nestačila

  • Anna Karolína Schmiedlová v dueli proti favorizovanej Poľke prehrala
  • Slovenská tenistka predviedla fantastický výkon
  • Na OH v Paríži získala 4. miesto
Schmiedlová
Anna KArolína Schmiedlová TASR/AP
  • Anna Karolína Schmiedlová v dueli proti favorizovanej Poľke prehrala
  • Slovenská tenistka predviedla fantastický výkon
  • Na OH v Paríži získala 4. miesto

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrala v dueli nad ženskou svetovou jednotkou, Poľkou Igou Swiatekovou. Schmiedlovej osud sa definitívne spečatil, keď po dueli bol výsledok 6:2, 6:1 pre Swiatekovú. Tým získala štvrté miesto a na Slovensko si tak bronzovú medailu neodnáša.

Informuje o tom portál wtatennis.com. Napriek prehre v semifinále olympijského turnaja v Paríži mala Schmiedlová stále šancu na cenný kov. Zápas so Swiatekovou sa začal 2. augusta o 15:00. Aj napriek snahe a svojmu výkonu poľskú špičku v tenise nedokázala prekonať.  

Svoje pôsobenie na olympijských hrách v Paríži však tenistka ohodnotila veľmi pozitívne. Príležitosť postaviť sa do kurtu so svetovou špičkou ju povzbudzuje v ďalšom, lepšom výkone. 

„Som hrdá, že som bola štvrtá “

Hoci v súboji o bronzovú medailu podľahla favorizovanej Poľke Ige Swiatekovej s výsledkom 2:6, 1:6, jej štvrté miesto v olympijskom turnaji v Paríži predstavuje významný úspech. Anna Karolína Schmiedlová svojim výkonom dosiahla najlepšie umiestnenie slovenského tenistu v singli na olympiáde od vzniku samostatnej Slovenskej republiky. „Som hrdá, že som bola štvrtá,“ vyjadrila sa Schmiedlová pre Šport.sk, informuje portál spravy.rtvs.sk.

Celkovo svoje vystúpenie na OH v Paríži ohodnotila veľmi pozitívne. Slovenská reprezentantka označila zápasy na turnaji za jedny z najlepších vo svojej kariére. Tento úspech vníma Schmiedlová ako dôležitý míľnik a zdroj motivácie do budúcnosti. Ocenila najmä možnosť konfrontácie so svetovou špičkou, čo jej pomôže identifikovať oblasti pre ďalší rozvoj. „Je to veľké povzbudenie, myslím, že bolo veľmi veľa dobrých zápasov. To, že som hrala všetky proti svetovej špičke, ma určite naučí, na čom pracovať a čo ešte zlepšiť,“ poznamenala tenistka.

Schmiedlová zdôraznila, že sa bude snažiť uchovať si v pamäti pozitívne aspekty svojho výkonu, keďže štyri zápasy odohrala vo svojej „životnej forme“. „Skúsim si z toho zobrať to najlepšie, keďže som štyri zápasy hrala vo svojej životnej forme, skúsim si pamätať to dobré.“ Jej vystúpenie na olympiáde tak nielen predstavuje historický úspech slovenského tenisu, ale aj sľubný základ pre jej ďalšiu kariéru.

Zápas, ktorý ju poslal do finále

Ako sme ťa už informovali, na olympijskom tenisovom turnaji v Paríži sa slovenská reprezentantka Anna Karolína Schmiedlová prebojovala do semifinále po víťazstve nad českou súperkou Barborou Krejčíkovou. Získala fantastický výsledok 6:4, 6:2. Tento úspech jej zaručil minimálne účasť v boji o bronzovú medailu. Je to významný míľnik pre slovenský tenis, keďže podobný výkon sa naposledy podaril Milošovi Mečířovi v Soule 1988.

Schmiedlovej cesta na olympiádu bola dramatická. Do turnaja sa dostala na poslednú chvíľu vďaka špeciálnej miestenke od Medzinárodnej tenisovej federácie. Momentálne je na 67. mieste svetového rebríčka. V inom olympijskom športe, vo vodnom slalome, debutovala 19-ročná Zuzana Paňková. Postúpila do finále C1, kde obsadila štvrté miesto. Od bronzovej medaily ju delilo len 1,12 sekundy. Napriek tomu, že medaila jej tesne unikla, jej výkon je považovaný za sľubný vstup do sveta vrcholového športu.

Zdroje: wtatennis.com, spravy.rtvs.sk, Archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá