Slovák Oliver fotil pre Netflix, Vogue či Jaguar: „Na Instagrame som mal neuveriteľné dosahy, zdieľali ma magazíny“

  • Oliver Takáč oslnil svojimi fotkami svet
  • V exkluzívnom rozhovore prezradil tajomstvo svojej kreativity
Oliver Takáč
  • Oliver Takáč oslnil svojimi fotkami svet
  • V exkluzívnom rozhovore prezradil tajomstvo svojej kreativity

Na Slovensku máme okrem odborníkov na všetko aj skutočných umelcov, ktorí vynikajú vo svojom odbore. Jedným z nich je Oliver Takáč z Košíc, ktorého fotografie už poznajú a uznávajú ľudia po celom svete. Prezradil nám, ako sa dostal k fotografovaniu pre značky, ako sú Jaguar a Vogue, a ako s fotkami z košických ulíc dobyl svet.

Oliver Takáč je medzinárodne uznávaný slovenský fotograf, ktorý sa môže pochváliť prácou pre prestížne značky ako Netflix, Jaguar, Xiaomi, Edifier a Vogue. S viac ako 220 000 sledovateľmi na Instagrame a pozíciou ambasádora značky Nanlite, ho môžeme zaradiť medzi najznámejších fotografov (nielen) Slovenska. Dokonca sa mu črtá aj spolupráca so svetoznámou značkou SONY. 

Výstavy jeho diel si mohli nadšenci umenia pozrieť v Paríži, Miláne a v New Yorku vďaka eventom, ktoré zastrešovala Image Nation. Oliver však nezabúda ani na domácu pôdu a jeho poslednú výstavu v Bratislave organizovalo VŠMU.

@olivertakac
zdroj: @olivertakac

Slovenský umelec okrem toho vedie online workshopy, na ktorých inšpiruje a vzdeláva fotografických nadšencov z celého sveta. Čo sa týka Oliverovej práce, tá je známa jeho kreativitou, farebnosťou a originálnym zachytením výnimočných momentov. Každá jeho fotografia vyzerá ako „momentka“ a pozorovateľovi dodáva pocit, že život predsa len dokáže pripomínať film. 

Viac o tom, ako Oliver Takáč prvýkrát chytil do ruky fotoaparát a prečo ho sprevádza životom doteraz, sa už dozvieš priamo od neho v našom exkluzívnom rozhovore. 

  • Ako sa Oliver dostal k fotografovaniu 
  • Ako sa dostal k práci pre Netflix, Jaguar a Vogue
  • Kde nachádza nové nápady
  • Nezabudnuteľné zážitky z jeho fotení

Ako si sa dostal k fotografovaniu?

V jeden zimný deň, keď som mal 26 rokov a rodičia odišli do práce, práve sa maľoval byt a nikto nebol doma. V mojej detskej izbe bola iba posteľ bez matraca.

Posteľ som postavil na výšku, pred rebriny som umiestnil 160-wattové svetlo s červeným filtrom, vedľa neho statív a fotoaparát, čo vytváralo tiene na stene oproti posteli. Obliekol som si čierny kabát a urobil autoportrét. Vtedy som sa zaľúbil do toho všetkého.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Oliver Takáč (@olivertakac)

Pracoval si pre veľké mená ako Netflix, Jaguar a Vogue. Ako sa tieto príležitosti naskytli?

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá