TOP 5 najnovších podnikov, kde si vychutnáš najlepšie raňajky v Bratislave (PREHĽAD)

  • Ak nevieš, kam zájsť na raňajky, ktoré ťa nesklamú, máme pre teba pár tipov
  • Namier si to do čerstvých podnikov v Bratislave, ktorých ponuka určite stojí za ochutnanie
najnovšie kaviarne
EL&N London, Instagram/terezk_
  • Ak nevieš, kam zájsť na raňajky, ktoré ťa nesklamú, máme pre teba pár tipov
  • Namier si to do čerstvých podnikov v Bratislave, ktorých ponuka určite stojí za ochutnanie

Bratislava je v uplynulých rokoch mestom plným gastronomických prekvapení. Vznikajú tu nové podniky, ktoré s prehľadom dokážu konkurovať aj veľkomestám, ako sú Paríž či Kodaň. 

Dnes sa pozrieme na prehľad nových miest, kde sa ti oplatí začať deň. Ak do nich zavítaš, neodídeš hladný ani s deficitom kofeínu.

SUBO

SUBO, nová remeselná pekáreň na Hodžovom námestí, otvorila svoje brány v máji tohto roka a okamžite si získala srdcia Bratislavčanov. Za týmto projektom stojí známe duo Juraj Hanulay a Renáta Hečková, ktorí už majú za sebou úspešné podniky ako Korner kávabar a Brunch Bratislava.

SUBO sa špecializuje na plnené focaccie a brioškové cestá, ktoré sú ideálnou raňajkovou voľbou. Ponuka zahŕňa aj vegetariánske a vegánske možnosti, takže si tu príde na svoje každý​.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SUBO (@subo.bakery)

V ponuke je napríklad focaccia plnená chorizom, mozzarellou, rukolou a sviežimi sterilizovanými uhorkami, no aj škoricový uzol z briošového cesta plnený cejlonskou škoricou. Pre zástancou klasiky tu pečú moravský koláč s pudingom a malinami či tiramisu.

  • Hodnotenie od ľudí: 4,4/5 (69 recenzií)

Ráno

Kaviareň Ráno je ďalším lákavým miestom, kde môžeš začať svoj deň, pokojne aj o 7.00. Kávu, no aj osviežujúce cold press džúsy si tu vychutnáš v dizajnovo vyladenom interiéri, navyše s výhľadom na majestátny Blumentálsky kostol.

ráno-3
zdroj: Ráno

Ráno ponúka široký výber raňajkových jedál, no bestsellerom je ich domáca žemľovka s mascarpone. Ak máš chuť na slané, daj si krajec remeselného kváskového chleba s bylinkovým maslom, ktoré je vychutené pažitkou, limetkou a soľou.

Samozrejme, v ponuke sú aj čerstvé croissanty, koláče a ich banana bread. Ak nemáš chuť na kávu, môžeš si zvoliť aj decaf alebo si dať hit tohto leta – mango matcha latté, ktoré hrá farbami. 

  • Hodnotenie od ľudí: 4,6/5 (39 recenzií)

Michelle

Michelle Speciality Coffee je nová výberová kaviareň, ktorú nájdeš na Račianskej ulici. Stojí za ňou Braňo Lukačka. Zákazníci sa zhodujú, že po rôznych kávových pokusoch v tejto lokalite tu konečne vznikla kaviareň s atmosférou, vkusom a výberovou kávou. Okrem iného ti tu naservírujú dokonca aj typickú tureckú džezvu na piesku.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Specialty Coffee Bratislava (@michellecoffee_ba)

Ide o príjemné miesto s usmievavou obsluhou, ktorá ti ponúkne francúzsky toast či raňajkový bagel s fazuľkami a na svoje si prídu aj zástancovia vajíčkových raňajok.

  • Hodnotenie od ľudí: 4,6/5 (80 recenzií)

Roh

Roh je taktiež novým prírastkom na bratislavskej gastroscéne, ktorý stojí na pevných pilieroch. Sú nimi tradičné koláče, limonády a káva. Ak máš chuť, môžeš si sadnúť aj na ulicu, pozorovať Vajnorskú a popíjať si drink.

Spolumajiteľ podniku Matúš hovorí, že ľudia majú rôzne chute, no platí jedno:

„Či niekto príde pre pivo, víno, kávu, koláčiky, snažíme sa mu vždy ponúknuť kvalitné výrobky – remeselné pivo, výberové vína, lahodnú kávu, výborné domáce koláčiky.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ROH (@roh.bratislava)

Kávu majú od pražiarne Goriffee, v mlynčeku je Brazilia caramelo medium roast, na filter zase používajú Go bananas od Goriffee. „Ale určite to budeme obmieňať. Ponúkame aj ľadovú lúhovanú kávu, používame novinku od Goriffee cold brew blend.“

  • Hodnotenie od ľudí: 5/5 (25 recenzií)

EL&N London

EL&N London prináša do Bratislavy kúsok Londýna a ponúka jedinečný zážitok z raňajok v srdci mesta. Odporúčali by sme ju najmä všetkým tým, ktorí preferujú sladké raňajky – tie tu majú skutočne perfektne zvládnuté. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa EL&N LONDON (@elan_cafe)

Kaviareň sa riadi heslom, že jedia aj oči. Či už si dáš cheesecake, muffin alebo cold latté, naservírujú ti to ako umelecké dielo. Niet sa čomu diviť, táto sieť kaviarní si vo svete vyslúžila označenie ako najviac fotogenická kaviareň. Pobočky má otvorené od Londýna cez Miláno až po Dubaj. Teraz ju nájdeš aj v Auparku a je tu aj veľká terasa s výhľadom na Sad Janka Kráľa. 

  • Hodnotenie od ľudí: 4,3/5 (25 recenzií)

 

Disclaimer: Spolumajiteľ kaviarne Ráno pôsobí vo vedení Startitup Group.

Najnovšie videá

Trendové videá