V relácii O 5 minút 12 končia obaja moderátori. Z STVR odchádzajú ďalší zamestnanci

  • Makara a Jankčárová končia v známej relácii
  • Okrem nich odchádza viacero redaktorov
Relácia O 5 minút 12, Marek Makara, Erik Tomáš, Igor Matovič
Archívna foto z relácie O 5 minút 12 SIU/RTVS/O5minút12
  • Makara a Jankčárová končia v známej relácii
  • Okrem nich odchádza viacero redaktorov

Marek Makara a Marta Jančkárová od septembra už nebudú moderovať politickú reláciu O 5 minút 12 na STV. Makara potvrdil, že na vlastnú žiadosť prechádza na spravodajský kanál 24. Poslanec SNS Roman Michelko pred časom avizoval ich odchod a premiér Robert Fico zdôraznil, že obaja sú nahraditeľní.

„S vedením som sa dohodol, že O 5 minút 12 od septembra nebudem moderovať, bolo to na moju žiadosť s tým, že sa presuniem na kanál 24, kde budem moderovať spravodajský prúd,“ povedal pre Aktuality.sk Makara.

Ako informuje portál Aktuality, Jančkárová zatiaľ nekomentovala svoje plány, očakáva však stretnutie s novou šéfkou spravodajstva, Máriou Hlucháňovou. Tá sa vrátila na túto pozíciu po odchode Anny Sámelovej.

Nie sú jediní, kto odchádza

Okrem nich zvažujú odchod aj ďalší redaktori STVR, pričom niektorí kritizujú údajné zásahy vlády do spravodajstva. Vedenie STVR odmieta obvinenia z ovplyvňovania redakcie a uisťuje, že diskusia so zástupcami štrajkového výboru pokračuje.

Podľa informácií z prostredia STVR sa viacerí zamestnanci obávajú o svoju slobodu v rámci novej redakcie, ktorú redaktor Vladimír Amrich označil za „servilnú voči vládnej moci“. Amrich, aktívny člen štrajkového výboru, varoval pred pokusmi vlády zasahovať do práce verejnoprávneho média a poukázal na ohrozenie novinárskych princípov.

„Keď sú novinári nútení hovoriť o sebe, je to výkričník za vetou: Na slobodu slova a žurnalistické princípy sa útočí!“ povedal Amrich pre Aktuality. 

Správu budeme aktualizovať.

Zdroj: Aktuality

Najnovšie videá

Trendové videá