Bývalej poslankyni Romane Tabakovej sa vyhrážali smrťou. Viní za to opozíciu

  • Bývalej poslankyni sa vyhrážali smrťou
  • Páchateľa chytili
Romana Tabaková
Bývalá poslankyňa Romana Tabaková Startitup/Ján Gondáš
  • Bývalej poslankyni sa vyhrážali smrťou
  • Páchateľa chytili

Bývalá poslankyňa Romana Tabaková na svojej sociálnej sieti informuje o tom, že sa jej niekto vyhrážal smrťou. Poďakovala slovenskej polícii, ktorá páchateľa chytila. Tabaková viní opozíciu.

„Ani sa nedivím, že ženy nechcú ísť do politiky. To, čo robí naša zákerná nekompetentná opozícia, je za hranou – štve nenávistne ľudí proti sebe,“ napísala bývalá poslankyňa, ktorá vo voľbách roku 2020 kandidovala za vtedajšie OĽaNO (dnes hnutie Slovensko) a neskôr prešla do hnutia Borisa Kollára Sme rodina.

Smrťou hrozili podľa Fica aj Šimkovičovej

Ako sme ťa už informovali, premiér Robert Fico (Smer-SD) na sociálnej sieti vo videu reagoval na protest proti ministerke kultúry Martine Šimkovičovej (nominantka SNS) a ministrovi spravodlivosti Borisovi Suskovi (Smer-SD). Protest organizovali opozičné strany Progresívne Slovensko a SaS.

Fico na videu hovorí, že opozičný názor rešpektuje, no dôvod čo i len na uvažovanie o odvolávaní ministrov (kultúry – Martiny Šimkovičovej – a spravodlivosti – Borisa Suska, pozn. red.) nie je na stole. Podľa neho konajú zákonne. „Nie je žiadna náhoda, ale výsledok atmosféry včerajšieho opozičného protestu, že ministerstvo vnútra muselo zvýšiť ochranu ministerky kultúry pre hrozby, že ju zabijú. Dúfam, že ste, dámy a páni v médiách, mimovládkach, Progresívnom Slovensku a SaS, spokojní so svojou prácou,“ povedal premiér.

Zároveň uviedol, že Šimkovičová má zvýšenú ochranu, pretože sa jej vyhrážali smrťou. Rovnako ako bývalá poslankyňa Tabák, viní opozíciu. PS uviedla, že takéto vyjadrenia sú cez čiaru. Poslanec za SaS Branislav Gröhling zdieľal video, na ktorom poukazuje na protesty, ktoré sa konali počas pandémie COVID-19 a organizovala ich vtedajšia opozícia na čele so stranou Smer-SD.

Na zostrihu vidno nenávistné prejavy, ohrozovanie bezpečnosti policajných zložiek či svetlice a vulgárne vyjadrenia protestujúcich. Opozícia opakovane hovorí, že protest proti krokom ministrov, na ktorom sa zúčastnilo približne 18-tisíc ľudí, bol pokojný a bez akýchkoľvek agresívnych prejavov.

Machala sa bojí, že naňho známy herec vytiahne zbraň

Generálny tajomník služobného úradu rezortu kultúry Lukáš Machala napísal, že herec Milan Ondrík sa stal mafiánskym bossom ako Černák už aj v súkromí. Narážal tým na postavu najznámejšieho bossa podsvetia Mikuláša Černáka, ktorú v najočakávanejšom filme roka MIKI stvárnil práve Ondrík.

Patrí v posledných rokoch k najúspešnejším hercom v divadle aj filme. „Keď som to sledoval, neskutočne som sa začal báť o našu budúcnosť,“ vyjadril sa pre Denník N Ondrík v reakcii na tlačovú konferenciu Šimkovičovej a Machalu, ktorú zvolali po odvolaní riaditeľa SND Mateja Drličku a riaditeľky SNG Alexandry Kusej.

„Pretože to sú zlí ľudia. Uvedomil som si to ako herec, ktorý sa snaží čítať charaktery. A v týchto dvoch som nevidel len nejakých politických nominantov, ale zlých ľudí, ktorí klamú,“ povedal otvorene Ondrík.

Šéfredaktor portálu Aktuality Peter Bárdy na sociálnej sieti upozornil na reakciu Machalu k vyjadreniam Ondríka. „Naznačuje tým pán Ondrík/Černák, že nabudúce ako správny drsniak vytiahne v záujme progresívnej slobody a demokracie azda na nás aj zbraň?“ pýta sa Machala. 

Zdroje: FB Romana Tabak, archív Startitup, IG Branislav Grohling

Najnovšie videá

Trendové videá