Veľký PREHĽAD cien obľúbených kúpalísk na Slovensku: Vieme, ktoré sa oplatia najviac

  • Na Slovensku je prekvapivé množstvo akvaparkov
  • Prinášame ti veľký prehľad cien
aquapark
Archív Canva
  • Na Slovensku je prekvapivé množstvo akvaparkov
  • Prinášame ti veľký prehľad cien

V letných horúčavách, ktoré momentálne trápia celé Slovensko, sa mnoho ľudí uchýlilo k dňom stráveným vo vode. Na Slovensku máme množstvo akvaparkov, ktoré navštevujú najmä rodiny s deťmi. Výlet do takéhoto strediska sa však vie veľmi predražiť. Preto ti prinášame veľký prehľad cien vstupného na obľúbené kúpaliská.

Keď sa povie akvapark, väčšina Slovákov si spomenie na liptovského velikána. Tatralandia je jedným z najväčších akvaparkov na Slovensku a ponúka širokú škálu vodných atrakcií vrátane 10 celoročných bazénov so slanou, termálnou aj čírou vodou, 6 celoročných toboganov a rôzne tematické zóny.

Celodenný vstup tu dospelého človeka vyjde 39 €, Juniori a Seniori platia 33 € a deti 29 €. Lacnejší je vstup po 16-tej hodine, no len o pár eur. Podobne je na tom sestra Tatralandie – Vodný park Bešeňová, ktorá sa pohybuje v podobnej cenovej rovine. Dospelý si za celodenný vstup zaplatí 38 €, juniori a seniori 32 € a deti 28 €. Kam sa však zobrať, ak chceme ušetriť? 

Akvaparky pri jazerách sú obľúbené

Aquapark Senec sa nachádza pri Slnečných jazerách, čo z neho robí obľúbenú destináciu na celodenné výlety a rodinné dovolenky. Ponúka rôzne bazény, tobogany a relaxačné zóny. V lete tu prebiehajú rôzne animačné programy a tematické akcie.

Celodenný vstup: približne 20 – 30 € pre dospelých, v závislosti od sezóny.

Ďalšou možnosťou je Thermal park Oravice, ktorý sa nachádza v krásnom prostredí oravských hôr a je známy svojimi geotermálnymi prameňmi. Ponúka kombináciu bazénov s termálnou vodou a klasických bazénov s atrakciami pre deti aj dospelých.

Celodenný vstup: Dospelí 29 €, deti a seniori 25 €.

Pre ľudí z východu Slovenska je už známy Thermalpark Šírava. Tento akvapark sa nachádza pri Zemplínskej Šírave a ponúka nádherné výhľady na okolitú prírodu. Okrem bazénov a toboganov ponúka aj wellness zónu s rôznymi saunami a masážnymi službami.

Celodenný vstup: Dospelí 27 €, deti 22 €.

Stále na východe, no už sa posúvame smerom k Tatrám. Aquacity Poprad je moderný akvapark s viacerými bazénmi, toboganmi a wellness zónou. Známy je aj svojimi ekologickými technológiami a využívaním geotermálnej energie.

Celodenný vstup na pokladni: Dospelí 28 €, deti a seniori 24 €.

Menšie akvaparky na Slovensku

Jedným z menších, no obľúbených stredísk je Aquapark Lipany. Tento menší akvapark ponúka príjemné prostredie pre rodiny s deťmi. Nájdeš tu rôzne bazény a tobogany, ktoré sú vhodné pre deti aj dospelých. Obyvatelia mesta Lipany majú vstupné zvýhodnené.

Celodenný vstup: Dospelí 26 €, deti a seniori 20 €.

Tatralandia – kópia
zdroj: TASR/ Andrej Galica

Aquapark Turčianske Teplice je súčasťou známeho kúpeľného mesta a ponúka termálne bazény, vodné atrakcie a wellness zónu. Je vhodný pre tých, ktorí hľadajú kombináciu relaxu a zábavy.

Celodenný vstup: Dospelí 25 €, deti 15 €.

Menej známy, no moderný je Thermalpark Nitrava. Ponúka prostredie s termálnymi bazénmi, toboganmi a wellness centrom. Nachádza sa v pokojnom prostredí a je ideálny na oddych a regeneráciu.

Celodenný vstup: Dospelí od 18,50 €, deti od 13 €.

Známy komplex na Lúčkach ponúka viac než len liečebné kúpele. Aquapark Lúčky je síce súčasťou kúpeľného komplexu, ktorý sa špecializuje na liečebné procedúry, no okrem klasických bazénov ponúka aj termálne bazény a wellness služby. Ich cenník ponúka rôzne ceny v závislosti od preferovaného balíčku. 

Najnovšie videá

Trendové videá