Populárna služba v známej slovenskej banke končí. Máš posledné dni na jej využitie

  • Obľúbený benefit zliav a vrátenia peňazí končí
  • Ruší ho známa banka
banka, rusenie benefitu
Ilustračná fotografia TASR/František Iván, Canva/Baris Kaykusuz
  • Obľúbený benefit zliav a vrátenia peňazí končí
  • Ruší ho známa banka

Takzvaný benefit „cashback“ používa čoraz viac obchodníkov. Či už ide o potravinové reťazce, parfumy alebo rôzne predajne s elektrotechnikou, nakupujúci si benefit pochvaľujú. Dajú sa takto totiž získať rôzne zľavy. Táto výhoda neobišla ani banky. Program, v rámci ktorého sa ti na účet pripíšu peniaze po zaplatení kartou v niektorých predajniach naspäť, sa stal čoraz populárnejším.

Zaviedla ho ako prvá Poštová banka a má názov Peniaze s5. Paradoxne, Poštová banka ho ako prvá aj ruší, a to od 1. septembra. Upozornil na to portál O peniazoch. Zľavy v rámci tohto programu budeš môcť u obchodníkov využívať do 31. 8., od 1. septembra už bude účet deaktivovaný. Ako uvádza Poštová banka na svojej webovej stránke, všetky odmeny vyplatí do 15. 9. a pripíše na účet.

Ako to funguje

Program mohol využívať každý, kto mal kartu a zriadený internet banking. Na stránke programu alebo v mobilnej aplikácii banky bolo možné vybrať si zľavy alebo ponuky. Potom sa po kliknutí tieto zľavy aktivovali.

Mobilná aplikácia Poštovej banky zároveň upozorňovala na najbližšie obchodné miesta, kde si zľavy môžeš uplatniť v reálnom čase.

Pri nákupe bolo potrebné použiť bankomatovú kartu a ušetrené peniaze (vo výške vybranej zľavy) sa na základe toho, ktorú ponuku si klienti vybrali, pripísali naspäť na ich účet. Ak si si tento program obľúbil, môžeš ho podľa Poštovej banky aj naďalej využiť v 365.bank.

Služba je pritom v banke bezplatná a každý klient 365 ju môže využiť bez výnimky. Stačí ju aktivovať priamo v aplikácii a potom za tovar zaplatiť platobnou kartou 365. „Na účet ju pripisujeme vo forme peňazí späť, a to vždy dvakrát do mesiaca,“ uviedla banka na webovej stránke.

V tejto súvislosti sme o bližšie informácie požiadali aj komunikačné oddelenie Poštovej banky. V prípade odpovede vložíme ich stanovisko do článku.

Čo znamená rušenie benefitu pre bežných Slovákov

U obchodníkov môžeš vybrané zľavy použiť ešte do 31. 8. Ak si Účet pre mladých využíval doposiaľ zadarmo, nič sa pre teba nezmení. Využívanie ponúk v rámci programu Peniaze s5, je možné tak ako doteraz.

Po 31. 8. sa však tvoje konto automaticky deaktivuje. Ak si získal odmeny, banka ti ich pripíše na účet najneskôr do 15. 9. Svoj účet na stránke Peniaze s5 tak nemusíš rušiť. Všetky potrebné úkony, ktoré sa týkajú deaktivácie, budú totiž vykonané automaticky.

Ak sa rozhodneš presunúť svoj účet do 365.bank, zoberieš si so sebou aj svoje pôvodné číslo účtu či všetky nastavené pravidelné platby. 365.bank je totiž súčasťou bankovej rodiny Poštovej banky. Okrem novej 365 karty tak získaš aj nový internet banking a aplikáciu s programom Peniaze s5. Na výber máš Účet zadarmo alebo Účet plus.

Zdroje: O peniazoch, Poštová banka, 365.bank

Najnovšie videá

Trendové videá