Zomrel známy slovenský opozičný politik. Mal 43 rokov

  • Opozičný politik Michal Považan náhle umrel vo veku 43 rokov
  • Bol členom Kresťanskej únie
Michal Považan
Michal Považan počas tlačovej konferencie v utorok 12. marca 2024 v Žiline. TASR/Daniel Stehlík
  • Opozičný politik Michal Považan náhle umrel vo veku 43 rokov
  • Bol členom Kresťanskej únie

Opozičný politik Michal Považan z Kresťanskej únie náhle zomrel. Informovala o tom na sociálnej sieti Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Michal Považan zomrel vo veku 43 rokov. „Myslíme na jeho rodinu a blízkych!“ napísala Remišová.

Smútok na sociálnej sieti vyjadrila aj Kresťanská únia, ktorá uviedla, že Michal Považan trpel ťažkou chorobou. „Žiadne slová nevyjadria hlboký zármutok a bolesť v srdciach, ktoré nás zahalili. Dnes nás navždy opustil po ťažkej chorobe náš skvelý kolega a priateľ Michal Považan. Myslíme na jeho dušu a rodinu v modlitbách,“ napísala Kresťanská únia.

Právnik a kandidát na europoslanca

Michal Považan bol právnik, ktorý kandidoval za Kresťanskú úniu aj do Európskeho parlamentu. Bol pritom dvojkou na kandidátke. Vyštudoval právo a politickú vedu. Doktorandský titul obhájil z teórie a dejín štátu a práva. Ako sa uvádza na stránke Kresťanskej únie, študoval aj v zahraničí – na Ukrajine a v Indonézii.

Mimo politiky pracoval na riadiacich pozíciách v biznise, štátnej správe i treťom sektore. Bol poslaneckým asistentom a neskôr kancelárom predsedníčky Kresťanskej únie Anny Záborskej v čase jej pôsobenia ako splnomocnenkyne vlády pre ochranu slobody vierovyznania a presvedčenia, píše Denník Postoj.

Článok aktualizujeme.

Zdroje: FB Veronika Remišová, FB Kresťanská únia, Kresťanská únia, Denník Postoj

Najnovšie videá

Trendové videá