Blíži sa najmenší festival na Slovensku: Len 800 návštevníkov zažije jedinečné spojenie naturálnych vín, výberovej kávy a hudby

Picture4
Vlci a ruže

V dobe, keď sa festivaly predháňajú v počte návštevníkov a v ponuke zábavy, prichádza niečo úplne iné. Možno najmenší festival na Slovensku, s kapacitou len 800 ľudí, no s veľkým srdcom a ešte väčšou vášňou pre naturálne vína, autentickú hudbu a výnimočné jedlo. Festival sa bude konať na farme rodinného vinárstva Magula v malebnej obci Suchá nad Parnou, ktorá sa nachádza len 10 km od Trnavy, a ponúkne nezabudnuteľný zážitok v krásnom prostredí vinárskeho regiónu.

Intimita ako hlavná ingrediencia

Prečo len 800 návštevníkov? Organizátori veria, že práve intimita a blízkosť sú to, čo tento minifestival robí jedinečným. Je malý, možno najmenší, ale práve v tom tkvie jeho sila. Tento festival spája naturálne vína s hudbou a delikátnym jedlom, a práve intímny formát umožňuje vytvárať rodinnú a priateľskú atmosféru. Nejde o kvantitu, ale o kvalitu – autentickú, nefalšovanú a nezabudnuteľnú.

Picture5
zdroj: Vlci a ruže

Festival si zámerne zachováva malý rozsah. Tento rok navyše oslavuje 5. ročník a po prvýkrát sa vinárstvo Magula spojilo s organizátormi Two Coffee Champs a magazínom Roast Different. Spoločne objavili fascinujúce spojenia medzi naturálnym vínom a výberovou kávou, ktoré určite prekvapia každého návštevníka.

Picture6
zdroj: Vlci a ruže

Masterclass: NASA? SA? NSA! – Vertikálna degustácia bez pridaných siričitanov

Jedným z vrcholov festivalu bude jedinečná masterclass a vertikálna degustácia vín bez pridaných siričitanov, ktorá je absolútnou novinkou tohto ročníka.

Vladimír Magula, vinár stojaci za vinárstvom Magula, sa dlhodobo venuje myšlienke výroby naturálnych vín bez akýchkoľvek kompromisov – vrátane vína bez pridanej síry. Tento prístup viedol k vzniku jeho úspešného Oranžového vlka, ktorý si získal množstvo priaznivcov. Pri tvorbe väčšiny svojich vín však pred nafľašovaním „pre istotu“ stále malé množstvo síry, ako jediného prídavku, používa. Už niekoľko rokov preto odkladá časť produkcie ešte pred pridaním síry, aby mohol sledovať, ako sa tieto naturálne verzie vyvíjajú v porovnaní s ich „zasírenými“ variantmi.

Picture7
zdroj: Vlci a ruže

Tento rok sa rozhodol túto experimentálnu kolekciu zdieľať s návštevníkmi. Ochutnávka ponúkne rôzne druhy vín a odrody hrozna, no srdcom tejto degustácie bude milovaná Frankovka. Počet miest je veľmi obmedzený, preto je potrebné si miesto rezervovať vopred.

Hudobná hostina pre všetky zmysly

Čo by to bol za festival bez dobrej hudby? Tento rok je hudobný line-up starostlivo vybraný tak, aby reflektoval filozofiu kvality nad kvantitou. Pripravte sa na jedinečné vystúpenia, ktoré doplnia atmosféru a dotvoria celkový zážitok. Na pódiu vystúpia:

  • 13:30 DJ Lixx
  • 15:30 Greame Mark
  • 17:30 Caravan Sound System
  • 20:00 ULTRAZVUK: Vec, Tono S & Zuzana Mikulcová

Viac informácií o umelcoch nájdete – https://goout.net/sk/vlci-a-ruze-2024/szgoggx/

Picture8
zdroj: Vlci a ruže
  • Vrcholom večer bude vystúpenie jedinečnéhospojenie raperrov Tona S a Veca pod názvom ULTRAZVUK: Vec, Tono S s hosťkou Zuzanou Mikulcovovou

Picture9
zdroj: Vlci a ruže

Pouličný umelec Greame Mark vystúpi o 15:30

Festivalové menu – viac než len jedlo

Jedlo na festivale bude tento rok opäť na vysokej úrovni. Návštevníci sa môžu tešiť na špeciálne festivalové menu, ktoré pripravili kuchári @dejvthechef, @patrik_hnzl a @foodievents.sk. Čakajú na vás gurmánske pochúťky z prvotriednych surovín, ktoré potešia milovníkov mäsa aj vegetariánov:

  • Bravčové líčka po burgundsky, koreňová zelenina, šampiňóny, slanina, kváskový chlieb
  • Zeleninový hummus, balkánsky syr, grilovaná zelenina

Picture10
zdroj: Vlci a ruže

Pre fanúšikov výberovej kávy je pripravená lahodná ponuka v podobe kávových nápojov od @diamondsroastery, ktorá doplní celkový zážitok.

Vinári, ktorí tvoria dušu festivalu

Vinárska ponuka je tento rok skutočne výnimočná. Organizátori pozvali vinárov, ktorých práca je pre nich inšpiráciou. Návštevníci môcť priamo na festivale nielen ochutnať vína z produkcie týchto mimoriadnych vinárstiev zo Slovenska i zahraničia, ale aj diskutovať s ich tvorcami – vinármi, ktorí sa festivalu osobne zúčastnia. Títo vinári sú nielen partnermi festivalu, ale aj priateľmi, s ktorými zdieľajú vášeň pre kvalitu vín a autentický život.

Na festivale sa predstavia:

  • 7 Riadkov – vinár Filip Nagy | Slovensko
  • Achillée – vinári Pierre, Jean & Yves Dietrich @drink_achillee | Francúzsko
  • Magula rodinné vinárstvo – vinár Vladimír Magula @vinomagula | Slovensko
  • Pépin – vinári Pierre, Jean & Yves Dietrich @pepin.vin | Francúzsko
  • Strekov 1075 – vinár Süttö – @strekov1075 | Slovensko
  • Vinárstvo Kövesd – vinári Zoltán Varga a Atilla Santa @kovesdwine | Slovensko
  • Vína Herzánovi – vinár Jakub Herzán @vinaherzanovi | Česko
  • Winnica Saint Vincent – vinár Michal Popiolek – @winnica_saintvincent | Poľsko

Títo vinári prinášajú kúsok svojej krajiny priamo na festival a organizátori sú hrdí, že ich môžu privítať.

Prehliadky pivníc a piknik na krásnej záhrade

Počas celého dňa budú prebiehať prehliadky vínnych pivníc, kde sa návštevníci môžu bližšie zoznámiť s procesom výroby naturálnych vín. Okrem toho organizátori odporúčajú priniesť si deku a využiť možnosť urobiť si pohodový piknik na veľkej krásnej záhrade farmy. Je to ideálne miesto na oddych, vychutnanie si vína a rozhovory s priateľmi.

Picture11
zdroj: Vlci a ruže

Večerný program zavŕši posedenie pri ohni, kde si návštevníci môžu opekať špekáčky a vychutnať si tak pravú rodinnú pohodu.

Picture12
zdroj: Vlci a ruže

Kapacita je obmedzená – lístky sa rýchlo míňajú

Nezmeškajte tento jedinečný festival! S kapacitou obmedzenou na 800 návštevníkov sú lístky doslova vzácnosťou. Už teraz je predaných 300 lístkov, takže ak chcete zažiť spojenie naturálnych vín, výberovej kávy, skvelej hudby a nezabudnuteľného jedla v rodinnej atmosfére, neváhajte. Tento festival nie je o dave ľudí, ale o kvalite zážitku.

Tešíme sa na vás – príďte a staňte sa súčasťou niečoho výnimočného!

Najnovšie videá

Trendové videá