Šimkovičová už rozhodla, kto dočasne povedie SND. Nová riaditeľka nedávno skončila v RTVS

  • Na poste generálneho riaditeľa SND má byť Zuzana Ťapáková
  • Len prednedávnom skončila v RTVS
  • Na tomto poste skončila tiež pre rozhodnutie Šimkovičovej
Na snímke SND.
Ilustračný obrázok TASR/Jaroslav Novák
  • Na poste generálneho riaditeľa SND má byť Zuzana Ťapáková
  • Len prednedávnom skončila v RTVS
  • Na tomto poste skončila tiež pre rozhodnutie Šimkovičovej

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová rozhodla, kto dočasne povedie Slovenské národné divadlo. Podľa informácií PLUS 7 dní by sa na polrok mala ujať vedenia Zuzana Ťapáková. Ťapáková len nedávno skončila v RTVS ako riaditeľka sekcie marketingu a komunikácie. Na poste skončila taktiež následkom rozhodnutia ministerky kultúry.

Informáciu o obsadení Ťapákovej priniesol aj TASR, pričom o tom informovala hovorkyňa rezortu kultúry Petra Bačinská.

Bývalá manažérka RTVS

„Zuzana Ťapáková je skúsenou manažérkou, ktorá má za sebou bohatú kariéru v oblasti médií a marketingu. Počas svojho profesionálneho života sa etablovala ako jedna z kľúčových osobností slovenskej mediálnej scény,“ upozornila hovorkyňa. Hovorkyňa tiež pripomenula, že nová poverená generálna riaditeľka SND pôsobila na vedúcich postoch v súkromných médiách i bývalej RTVS. 

Na pozícii generálneho riaditeľa SND skončil uprostred leta Matej Drlička. Ten bol odvolaný zo svojej funkcie doma počas práceneschopnosti. Od toho času ministerka kultúry odvolala aj riaditeľku Slovenskej národnej galérie.

Mateja Drličku odvolala ministerka kultúry 6. augusta. Krok zdôvodnila závažnými pochybeniami z jeho strany i celkovou stratou dôvery. Po Drličkovom odvolaní neskôr na svoje funkcie rezignovali aj ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák a šéf operného súboru SND Martin Leginus.

Odchod Ťapákovej z RTVS

V Slovenskej televízii a rozhlase, bývalej RTVS, došlo k mnohým personálnym zmenám a to nielen na postoch redaktorov či moderátor, ale aj na vysokých pozíciách. Ako sme ťa už informovali v článku tretieho júla, Zuzana Ťapáková bola odvolaná z funkcie riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie. Na jej miesto nastúpila Andrea Pivarčiová, ktorú poveril zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

Andrea Pivarčiová však nie je v tejto inštitúcii nováčikom. V rámci RTVS pôsobila už v minulosti, presnejšie za éry bývalého riaditeľa Jaroslava Rezníka. V roku 2022 ju na pozícii riaditeľky sekcie komunikácie vystriedala práve Ťapáková. Pivarčiová sa teraz vracia do vedenia spojenej sekcie marketingu a komunikácie. Nová šéfka sekcie si uvedomuje, že prichádza v zložitom období. Verí však, že proaktívnou mediálnou a marketingovou komunikáciou prispeje k budovaniu pozitívneho vnímania Slovenskej televízie a rozhlasu u divákov a poslucháčov.

Zmeny v STVR súvisia s nedávnym prijatím nového zákona z dielne ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Na jeho základe bol Igor Slanina vymenovaný za dočasného šéfa inštitúcie. Slanina sa stal zástupcom generálneho riaditeľa a štatutárnym zástupcom STVR. Jeho vymenovanie bolo výsledkom dohody koaličných partnerov a zohľadnilo jeho manažérske skúsenosti a splnenie zákonných kritérií. Tieto personálne zmeny naznačujú nový smer vo vedení verejnoprávnych médií na Slovensku. Ostáva sledovať, ako sa prejavia na fungovaní a vnímaní Slovenskej televízie a rozhlasu v očiach verejnosti.

Zdroje: PLUS 7 dní , TASR, Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá