Uznávaný biohacker odhalil svojich 9 tajných zbraní dlhovekosti. Sám ich užíva denne

  • Meno Peter Attia sa stalo synonymom pre inovácie v oblasti zdravia a dlhovekosti
  • Tento renomovaný lekár, ktorý sa špecializuje na predlžovanie života a zlepšovanie jeho kvality, sa stal fenoménom
biohacking, Peter Attia, DNA
reprofoto:IG/chriswillx
  • Meno Peter Attia sa stalo synonymom pre inovácie v oblasti zdravia a dlhovekosti
  • Tento renomovaný lekár, ktorý sa špecializuje na predlžovanie života a zlepšovanie jeho kvality, sa stal fenoménom

Jeho prístup, kombinujúci najnovšie vedecké poznatky s praktickými radami, oslovil masy ľudí po celom svete. Attia, pôvodne chirurg, sa rozhodol zmeniť smer svojej kariéry po osobnej skúsenosti s diabetom typu 2.

Vo svojich tridsiatich piatich rokoch bol maratónskym plavcom. Preto ho prekvapilo, keď zistil, že na tom nie je zdravotne dobre a pre srdcové ochorenie mu dokonca hrozí smrť v mladom veku. Tým sa začala jeho cesta k pochopeniu dlhovekosti.

Prekážalo mu tiež, že ľudia sa často začínajú liečiť príliš neskoro. Je presvedčený, že ak chceme dlho žiť, musíme nahradiť zastarané postupy a zvoliť personalizovanú a proaktívnu stratégiu – treba konať, a to ihneď. Hovorí o strategickom prístupe založenom na vedeckých faktoch s cieľom dožiť sa dlhšieho veku podporovaním telesného, kognitívneho a emocionálneho zdravia.

„Uvedomil som si, že napriek svojím lekárskym znalostiam som nebol schopný predvídať vlastné zdravotné problémy. To ma prinútilo hlbšie sa ponoriť do štúdia metabolizmu, výživy a dlhovekosti,“ spomína Attia.

Jeho cesta k pochopeniu komplexnosti ľudského zdravia ho priviedla k založeniu vlastnej kliniky, kde sa zameriava na personalizovanú medicínu. Attia verí, že kľúčom k dlhšiemu a zdravšiemu životu je individuálny prístup.

„Každý človek je jedinečný. To, čo funguje pre jedného, nemusí fungovať pre druhého,“ vysvetľuje. Jedným z Attiových najvýznamnejších prínosov je jeho pohľad na výživu a cvičenie. Odmieta univerzálne diéty a namiesto toho propaguje prístup založený na individuálnych potrebách a cieľoch.

„Nie je to len o tom, čo jete, ale aj kedy jete a ako vaše telo na jedlo reaguje,“ tvrdí. Attia sa stal známym aj vďaka svojmu populárnemu podcastu „The Drive“, kde diskutuje s poprednými odborníkmi o témach súvisiacich so zdravím a dlhovekosťou.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: NIH, HARVARD HEALTH, National Library of Medicine, NIH, Mayo Clinic

Najnovšie videá

Trendové videá