Výročie SNP: Pred 80. rokmi začalo Slovensko bojovať za slobodný a demokratický svet

  • Na oslavách SNP je aj Startitup
  • Sleduj celú udalosť NAŽIVO
Oslavy SNP
Oslavy SNP TASR/Lukáš Mužla
  • Na oslavách SNP je aj Startitup
  • Sleduj celú udalosť NAŽIVO

Startitup dorazil do Banskej Bystrice. Z celoštátnych osláv Slovenského národného povstania priamo spod ikonického Pamätníka SNP ti prinášame živý prenos. Dnes si pripomíname okrúhle 80. výročie udalosti, ktorá začala formovanie našich moderných dejín.

Na oslavách uvidíme pietny akt kladenia vencov, slávnostné príhovory, hudobné vystúpenia, ale aj vojenskú prehliadku, galaprogram a záverečný ohňostroj. Startitup bude udalosť sledovať z Banskej Bystrice a prinesieme ti všetky dôležité informácie. Predbežný prehľad nájdeš v článku na tomto odkaze.

Centrálne oslavy sa začali o 9.00 h, a ako píše TASR, v krajskom meste v srdci Slovenska treba počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Pod Urpínom platí uzávierka komunikácie I/69 v čase medzi 13.00 h až 22.00 h, hlavného ťahu popri Hrone I/66 od 14.00 h do 22.00 h, respektíve až do ukončenia podujatia. Na rýchlostnej ceste R1 na Zvolen sa od 14.00 h do 22.00 h môže jazdiť v oboch smeroch.

Zákaz vjazdu a parkovania, ktorý začal platiť od polnoci na niektorých banskobystrických uliciach, trvá do štvrtka 23.00 h. Ide o ulice J. Cikkera, F. Švantnera, Kapitulskú, Kuzmányho a Národnú. Uzavreté je aj Námestie Štefana Moysesa so zákazom vjazdu od Bakossovej ulice.

Uzávera platí i na viaceré parkoviská, konkrétne medzi Domom kultúry a cestou I/66, na Štefánikovom nábreží a pred budovou Ozbrojených síl SR, od odbočky Ulice Československej armády.

Ako sme ťa informovali, Slovenský hydrometeorologický ústav na dnešný sviatok vydáva výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami. Banská Bystrica je jeden z okresov, kde platí výstraha. Cez deň tu môže byť až 33 °C. Poobede zas hrozia búrky. Celú predpoveď počasia na štvrtok 29. augusta nájdeš na tomto odkaze.

Zdroje: SIU, TASR

Najnovšie videá

Trendové videá