Moderátorka Jana Krescanko Dibáková hlási návrat. Bude tvárou novej relácie známeho média

  • Denník SME spúšťa novú reláciu Aréna s Janou Krescanko Dibákovou
  • Mala by byť spustená v septembri a obsahovala by otvorené diskusie s politikmi a osobnosťami
Snapinsta.app_438159744_10228866859589269_3031536819107298162_n_1080 (1)
Instagram/ @jana_krescanko_dibakova
  • Denník SME spúšťa novú reláciu Aréna s Janou Krescanko Dibákovou
  • Mala by byť spustená v septembri a obsahovala by otvorené diskusie s politikmi a osobnosťami

Denník SME, známy svojou dlhoročnou podporou slobodnej žurnalistiky, oznámil, že pripravuje na september novú diskusnú reláciu s názvom Aréna.

Tú bude moderovať skúsená novinárka Jana Krescanko Dibáková, ktorá sa nedávno rozhodla opustiť televíziu JOJ po dlhých 22 rokoch pôsobenia.

Jej odchod z televízie sprevádzali problémy s politickými hosťami, ktorí odmietali účasť v relácii Na hrane, čo viedlo k jej rozhodnutiu ukončiť spoluprácu s televíziou.

Slobodná žurnalistika na SME

Jana Krescanko Dibáková, ktorá sa stala tvárou politických diskusií, sa teraz pridáva k tímu denníka SME, kde bude moderovať reláciu s názvom „Aréna“. Tento formát sa zameria na rozhovory s politikmi, osobnosťami verejného života a odborníkmi, ktorí formujú súčasnú slovenskú spoločnosť.

V relácii budú prebiehať diskusie na aktuálne a dôležité témy, pričom SME zaručuje, že Dibáková bude mať priestor na slobodné a necenzurované diskusie. Roman Krpelan, riaditeľ SME, vyjadril spokojnosť s tým, že reláciu bude moderovať práve Dibáková, ktorú považuje za jednu z najlepších televíznych moderátoriek na Slovensku.

„Janu Krescanko Dibákovú považujeme za jednu z najkvalitnejších televíznych moderátoriek na Slovensku a okrem jej profesionality si veľmi ceníme, že nikdy nesúhlasila so žiadnymi zásahmi do svojej práce na úkor slobody slova,“ uviedol Krpelan.

Dibáková tiež zdôraznila, že pre ňu je dôležité pracovať v prostredí, kde sú hodnoty demokracie a sloboda slova na prvom mieste.

Podpora od čitateľov

Relácia Aréna vzniká aj vďaka finančnej podpore od čitateľov denníka SME. Rovnako ako v prípade iných projektov, aj teraz sa SME spolieha na príspevky od svojich čitateľov, ktorí majú možnosť podporiť tento nový formát ľubovoľným príspevkom.

Denník sľubuje, že všetky vyzbierané peniaze budú použité výhradne na technické zabezpečenie a produkciu relácie.

Podpora slobodnej a nezávislej žurnalistiky je pre SME kľúčová a vedenie denníka verí, že aj relácia Aréna bude mať u divákov úspech.

Relácia bude dostupná nielen na stránkach SME.sk, ale aj v podcastových aplikáciách ako Spotify či Apple podcasty, a na YouTube kanáli denníka SME.

Rozhovory na aktuálne témy

Relácia Aréna sľubuje priniesť výber hostí, ktorí reflektujú to najnovšie a najdôležitejšie dianie na Slovensku.

Diskusie sa budú zameriavať na témy, ktoré hýbu krajinou, a SME verí, že vďaka kvalite moderovania Jany Krescanko Dibákovej a slobodnému priestoru, ktorý jej poskytuje, bude relácia prínosom pre všetkých, ktorým záleží na smerovaní Slovenska.

Dibáková, ktorá už má skúsenosti s moderovaním podcastov, si počas svojho krátkeho obdobia medzi odchodom z TV JOJ a nástupom do SME stihla vyskúšať aj moderovanie podcastu k výročiu okupácie Československa, ktorý pripravila pre stránku Hoaxy a Podvody, informujú Hospodárske noviny.

Budúcnosť v SME

Pre Janu Krescanko Dibákovú je prechod do SME veľkou príležitosťou pokračovať v tom, čo robila celé roky – prinášať dôležité a aktuálne diskusie do slovenského mediálneho priestoru.

Jej nové pôsobisko jej zároveň poskytuje slobodu, ktorú považuje za základný kameň demokratickej spoločnosti. Diváci a poslucháči sa môžu tešiť na diskusie, ktoré budú nielen informatívne, ale aj zábavné a kultivované.

Zdroje: SME, HN

Najnovšie videá

Trendové videá