Cristiano Ronaldo je na čele rebríčka 10 najpredávanejších replík dresov Premier League za posledných 5 rokov

gl
Unsplash.com

Globálna digitálna športová platforma Fanatics zverejnila rebríček najpredávanejších dresov hráčov Premier League a legendárny Cristian Ronaldo v ňom s prehľadom vedie, dokonca aj pred Erlingom Haalandom či Jackom Grealishom, ktorí podpísali zmluvy za milióny.

Než upadol do nemilosti manažéra a odišiel do Saudskej Arábie, bol CR7 jednoznačne najväčšou hviezdou v Premier League. Keďže má status celebrity, fanúšikovia masovo kupovali jeho slávne číslo 7.

Napriek tomu, že Cristiano Ronaldo strávil na Old Trafforde necelé dve sezóny, jeho dres sa predával lepšie než dres ktoréhokoľvek iného hráča za posledných päť rokov, čím opäť potvrdil, že je jedinečný.

Podľa údajov bol legendárny Portugalčan na čele skupiny hráčov EPL s najvyšším počtom predaných dresov, pričom väčšina sa predala počas sezóny 2021/22, keď sa vrátil do Premier League.

Vysoký dopyt po Ronaldových dresoch ukázal, aká je komerčná sila špičkových futbalistov.

Kluby a výrobcovia súprav vedia, aké dôležité je zabezpečiť si takúto podporu hráčov. O prestížne sponzorstvo na dresoch a rukávoch sa uchádzajú značky z rôznych odvetví vrátane hazardných hier a online kasín.

Cityzens sú dobre zastúpení

Na druhom mieste v rebríčku je Erling Haaland, fantastický útočník City, a to vďaka jeho fenomenálnemu prestupu v júli 2022, keď opustil Borussiu Dortmund a podpísal s Manchestrom City zmluvu v hodnote 51 miliónov libier.

Haaland doviedol Cityzens k zisku kontinentálneho treble v roku 2022 a jeho dres s číslom 9 sa najviac predával v tej istej sezóne, keď v Anglicku debutoval.

Jack Grealish z Man City sa umiestnil na treťom mieste a skompletizoval trojicu hráčov, ktorých dresy v Premier League sa za posledných päť rokov predávali najviac. Po Grealishovom prestupe z Aston Villy za 100 miliónov libier sa v sezóne 2021/22 predaj jeho dresov dostal na tretie miesto.

Ďalším hráčom City, ktorý sa dostal do rebríčka, je anglický zázračný chlapec Phil Foden na deviatom mieste. Keď v rokoch 2021/2022 získal ocenenie PFA Mladý hráč roka, obliekalo si dres s jeho menom mnoho ďalších fanúšikov.

Manchester United je naďalej ziskový

Popri Fodenovi je tu ešte jeden mladík, Alejandro Garnacho, pre ktorého bola skončená sezóna 2023/24 jednou z najlepších v kariére.

Garnacho, hráč, ktorý vidí Cristiana Ronalda ako svoj idol, sa v minulej sezóne vo všetkých súťažiach presadil 10-krát. Jeho famózny kop nad hlavou proti Evertonu bol zvolený za gól sezóny Manchestru United.

Je pochopiteľné, prečo sa 20-ročný hráč dostal na piate miesto, len o jedno miesto pred svojho anglického spoluhráča Marcusa Rashforda.

V sezóne 2022/23 sa istý čas zdalo, že Erik ten Hag našiel spôsob, ako naplno rozvinúť Rashfordov potenciál, keď strelil 39 gólov vo všetkých súťažiach. Jeho hviezdne výkony sa odzrkadlili na predaji dresu s číslom 10, ktorý mu zabezpečil slušné 6. miesto v rebríčku.

Liverpool a Tottenham uzatvárajú prvú desiatku

Ďalším skvelým hráčom v rebríčku je Mohamed Salah z Liverpoolu, ktorý obsadil štvrté miesto. Najviac dresov tohto egyptského fenoménu sa predalo v silne konkurenčnej sezóne 2021/22, keď jeho tím získal double v domácom pohári a v konečnom poradí EPL skončil jeden bod za City.

Na siedmej priečke v rebríčku je Son Heung-Min z Tottenhamu, ktorý zhodou okolností nosí dres s číslom sedem.

Jeho dres fanúšikovia najviac kupovali v sezóne 2021/22, keď s 23 gólmi dal Salahovi zabrať v boji o Zlatú kopačku, tesne predtým, než v ďalšej sezóne prišiel Haaland, aby si odniesol všetku slávu vďaka astronomickým 36 gólom streleným v jednej sezóne Premier League.

Na zvyšných miestach v prvej desiatke sú útočníci. Antony, hráč Manchestru United za 84 miliónov libier, sa umiestnil na ôsmom mieste vďaka svojej pôsobivej prvej sezóne v Anglicku v rokoch 2022/23. Jeho spoluhráč v útoku, Rasmus Hojlund, uzatvára rebríček po sľubnom prvom roku na Old Trafford v minulej sezóne, v ktorej strelil desať ligových gólov.

Predčasný odchod Cristiana Ronalda z Manchestru United

Ronaldo opustil Premier League po vzájomnej dohode s červenými diablami v novembri 2022, keď už sa nedokázal preniesť cez nezhody s klubovým vedením.

V rozhovore s Piersom Morganom, počas ktorého klub obvinil z pochybných rozhodnutí, odhalil odvrátenú stranu klubu.

CR7 tvrdil, že vedenie na Old Trafforde neprejavilo žiadnu empatiu, keď v apríli 2022 prišiel o svojho novorodeného syna, a že Erik ten Hag k nemu nemal žiaden rešpekt. Stalo sa tak po tom, čo ho holandský manažér vystriedal počas predsezónneho priateľského zápasu, keď sa Portugalčan rozhodol opustiť ihrisko.

Podobná dráma sa odohrala v októbri toho istého roku, keď United porazili Tottenham a Ronaldo odmietol nastúpiť ako náhradník a opustil ihrisko pred záverečným hvizdom.

Jeho odchod znamenal odchod bez výplaty a dodnes nie je jasné, či má 5-násobný držiteľ Zlatej lopty s Ericom Ten Hagom dobré vzťahy.

Ronaldovo rozhodnutie opustiť Anglicko neznižuje jeho status legendy Premier League, keďže svoju prvú Zlatú loptu získal pod vedením Sira Alexa Fergusona.

Najnovšie videá

Trendové videá