Rizman prehovoril o výstrele: Som pripravený niesť následky

  • Juraj Rizman sa prihlásil na polícii
  • Jeho zbraň vystrelila, keď ju držal v rukách
Rizman výstrel, Zuzana Čaputová a Juraj Rizman
Ilustračné foto – Zuzana Čaputová a Juraj Rizman TASR/Ján Krošlák
  • Juraj Rizman sa prihlásil na polícii
  • Jeho zbraň vystrelila, keď ju držal v rukách

Portál Plus 7 dní priniesol správu, že v stredu 4. septembra približne o 21.30 došlo k výstrelu zo zbrane vo vnútri bytovky v Bratislave. Stať sa tak malo na Skalickej ulici, zbraň mal v rukách držať Juraj Rizman, partner bývalej prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej.

Rizman podľa dostupných informácií, s ktorými Plus 7 dní pracuje, nestrieľal zámerne. K streľbe malo dôjsť náhodne, údajne počas čistenia zbrane. Následne sa ozvalo rinčanie skla.

Čaputovej partner sa približne o hodinu neskôr sám prihlásil na obvodnom oddelení polície, kde opísal, čo sa udialo, píše portál. Hovoril, že v prípade zbrane, ktorá podľa jeho slov náhodne vystrelila, šlo o pištoľ typu Glock Luger. Tú má v legálnej držbe.

Rizman vypovedal, že guľka preletela cez sklenenú výplň bytu, došlo aj k priestrelu skla a údajne sa zastavila v stene. Nikto sa pritom údajne nezranil a Čaputovej partner sa v tej chvíli v obydlí nachádzal sám.

Plus 7 dní dodáva, že Rizman redaktorke portálu „slušne oznámil“, že sa s ňou nebude o incidente rozprávať. Susedia ale počuli zvláštne zvuky vrátane rinčania skla.

„Môžeme potvrdiť, že policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III prijali dnes krátko po polnoci oznámenie o tejto udalosti. Vec je evidovaná ako priestupok,“ uviedol pre Plus 7 dní hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff. Policajti sa danou vecou zaoberajú.

Rizman sa k situácii vyjadril

Juraj Rizman počas štvrtka 5. septembra na svojom Facebooku potvrdil, že k danému incidentu skutočne došlo. Podotýka, že šlo o následok jeho vlastnej chyby pri čistení pištole.

„Včera vo večerných hodinách som pri čistení legálne držanej strelnej zbrane urobil chybu v postupe, ktorá viedla k náhodnému výstrelu. Aj napriek tomu, že nedošlo k žiadnym zraneniam som vec – presne podľa zákona – bezodkladne nahlásil na príslušnom policajnom útvare. Ten vec zdokumentoval a aktuálne skutok rieši ako priestupok. S políciou plne spolupracujem a som pripravený niesť za svoje pochybenie následky,“ oznámil na sociálnej sieti.

Zdroje: Plus 7 dní, Facebook/Juraj Rizman

Najnovšie videá

Trendové videá