Ubytovanie v ľadovom paláci a raňajky so žirafami. TOP 5 nevšedných hotelov, ktoré lákajú ľudí z celého sveta

  • Cestovanie nie je len o objavovaní miest, ale aj o skúšaní nezvyčajných zážitkov
  • Noc môžeš stráviť na miestach, ktoré nemajú nič spoločné s bežnými hotelmi
Ubytovanie v ľadovom paláci a raňajky so žirafami. TOP 5 nevšedných hotelov, ktoré lákajú ľudí z celého sveta
reprofoto: IG/imangelyeo, Ice Hotel
  • Cestovanie nie je len o objavovaní miest, ale aj o skúšaní nezvyčajných zážitkov
  • Noc môžeš stráviť na miestach, ktoré nemajú nič spoločné s bežnými hotelmi

Cestovanie nie je len o objavovaní miest, ale aj o skúšaní nezvyčajných zážitkov. Ak ťa už klasické ubytovania nebavia, predstav si, že noc môžeš stráviť na miestach, ktoré nemajú nič spoločné s bežnou predstavou o hoteloch.

Tieto rezorty prekvapia nielen svojím umeleckým dizajnom, ale aj nezabudnuteľnou atmosférou. V článku ti predstavíme päť najdivnejších ubytovaní na svete, ktoré sú svojou originalitou fascinujúce.

1. Ľadový hotel (Švédsko)

Hotel sa nachádza v malom mestečku Jukkasjärvi na severe Švédska. Prvý ľadový hotel bol postavený v roku 1989, keď sa zo zamrznutej rieky Torne zobrali časti ľadu a využili sa na stavbu. Tieto dizajnovo zaujímavé ubytovania sa stavajú každú zimu nanovo.

S príchodom jarného obdobia sa nechajú roztopiť. Ak miluješ zimu, je tento rezort pre teba ideálny. S príchodom zimy sa v mestečku stretnú vášniví umelci, ktorí vytvárajú nové ľadové príbytky. Celé vnútro vrátane postelí je vytesané do ľadu.

Ľadový hotel/Švédsko
zdroj: Ice Hotel

2. Free Spirit Spheres (Kanada)

Kanadský ostrov Vancouver ponúka jedinečné ubytovanie v srdci ihličnatých stromov. Free Spirit Spheres je nezvyčajný hotel v tvare gúľ, ktoré sú zavesené na stromoch. Pripomína to vianočné ozdoby na stromčeku. Každá guľôčková kabína je vyrobená z laminátu alebo dreva. Minimalistický interiér je pohodlný, s výhľadom na husté stromy. Ekologický dizajn perfektne zapadá do prostredia. Návštevníkom, ktorí hľadajú izoláciu od rušného života, poskytuje tento dizajn pocit pokoja.  

Free Spirit Spheres
zdroj: Tripadvisor/Free Spirit Spheres

 

3. Giraffe Manor (Keňa) 

Giraffe Manor je luxusný butikový hotel, ktorý spadá pod komplex rezortu The Safari Collection. Nachádza sa v hlavnom meste Kene, Nairobi. Jedným z lákadiel tohto ubytovania je interakcia so žirafami, ktoré sa samovoľne pohybujú po pozemku. Nezabudnuteľným zážitkom pre hostí je, že počas ich raňajok žirafy strkajú hlavy priamo do ich okien. Rezort je okrem iného známy aj svojou koloniálnou architektúrou a elegantným prostredím, ktoré poskytuje prepojenie medzi človekom a africkou divočinou.

Hotel Giraffe Manor

4. Hotel V8 (Nemecko) 

Milovníci automobilov si prídu na svoje v nemeckom hoteli V8. Nachádza sa v meste Stuttgart. Tento unikátny komplex je v areáli bývalého letiska. V ponuke má izby, ktoré sú zariadené v štýle automobilového sveta.

Návštevníci si môžu vychutnať spánok v posteliach, ktoré sú navrhnuté z originálnych častí áut ako Cadillac, či Mercedes Benz. Doplnky v izbe tvoria automobilové dekorácie pripomínajúce históriu motorizmu. Pre fanúšikov klasických a moderných áut sa v komplexe nachádza aj múzeum.

Hotel V8
zdroj: Hotel V8

5. Featherbed Railroad Bed & Breakfast Resort (USA)

Rezort Featherbed Railroad Bed & Breakfast sa nachádza pri jazere Clear Lake v Kalifornii. Hostia sa môžu ubytovať v premenených železničných vagónoch. Každá izba je kompletne prestavaná a prispôsobená na komfortné bývanie.

Vagón je vybavený modernými zariadeniami ako klíma, wi-fi, súkromná kúpeľňa a vírivka. Komplex leží v pokojnom prostredí s krásnym výhľadom na jazero, s možnosťou relaxácie pri aktivitách ako plavba po jazere alebo rybolov.

Featherbed Railroad Bed & Breakfast Resort
zdroj: Tripadvisor/Featherbed Railroad Bed & Breakfast Resort

Ktorý z týchto hotelov by si chcel navštíviť?  

Zdroje: Ice Hotel, Free Spirit Spheres, Hotel V8, The Safari Collection , Featherbed Railroad Bed & Breakfast Resort

Najnovšie videá

Trendové videá