Úspešní podnikatelia Hrončok a Brabec o expanzii na zahraničné trhy: Takto je to s kvalitou výrobkov z Číny

  • Z malého kufríka s náradím až na vrchol online predaja
  • Slovenský a český podnikateľ prezradili, prečo sa oplatí riskovať a rozširovať trhy
  • Z malého kufríka s náradím až na vrchol online predaja
  • Slovenský a český podnikateľ prezradili, prečo sa oplatí riskovať a rozširovať trhy

Na Future Summite Ecommerce 2034, ktorý v reštaurácii UFO zorganizovala spoločnosť Dexfinity, sa okrem spíkrov z Googlu o svoj príbeh podelili aj podnikateľ zo susedného Česka Kamil Brabec i slovenský podnikateľ David Hrončok. V rozhovore, ktorý poskytli na samite, prezradili, ako sa im podarilo rozšíriť biznis do niekoľkých krajín a aké výzvy museli prekonať. 

Zakladateľ firmy Pro-Tech shop dostal nápad na vlastný biznis jednoducho. Pozrel sa na kufrík s náradím. Ich história sa začala písať v roku 2013, keď začínali ako e-shop. O svoj podnikateľský príbeh sa podelil ako prvý spolu s jeho biznis partnerom z Dexfinity Gabrielom Šimčom. Dostali aj otázku, či ich loď niekedy napadli piráti, nad čím sa len zasmiali a začali na serióznejšiu nôtu.

Hrončok: Inšpiroval ma jednoduchý kufrík s náradím

E-shop eshopnaradie.sk založil v roku 2013. Nápad prišiel podľa jeho slov len náhodou, keď sa pozrel na kufrík s náradím. Po založení e-shopu počúval, čo zákazníci chcú, a snažil sa im vyhovieť. Celú firmu však ešte pred 11 rokmi viedol sám, no vedel, že chce vybudovať miesto, kde sa predáva všetko okolo domu, záhrady a domácnosti. 

Kľúčový moment v jeho biznise zohralo otvorenie výdajne tovaru vo Zvolene, keď kamennú predajňu nahradili skladom. „Firma má teraz 12-násobný rast oproti začiatku,“ povedal na samite.

V roku 2019 už existovala pod názvom Pro-Tech shop a s viacerými zamestnancami rozšírili svoje služby do Česka. Dva roky na to spustili e-shop aj v Maďarsku a v tom istom roku mali prvý dovezený kontajner z Číny. Neskôr pre veľký úspech spustili e-shop aj v Rumunsku. 

Čína je vo výrobe lacnejšia, obchody potom dosahujú väčšie zisky 

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá