1 000 km pešo naprieč Španielskom: Angelika absolvovala legendárnu púť, spávala v hosteloch či s mníškami v kláštore

  • Angelika prešla denne aj viac ako 40 km
  • Pútnikov po ceste čakalo aj občerstvenie zadarmo
  • Na púti stretla aj 75-ročnú babičku
Angelika denne prešla viac ako 30 km pešo naprieš Španielskom
Angelika denne prešla viac ako 30 km pešo naprieč Španielskom. archív/Angelika Kašiaková
  • Angelika prešla denne aj viac ako 40 km
  • Pútnikov po ceste čakalo aj občerstvenie zadarmo
  • Na púti stretla aj 75-ročnú babičku

Camino de Santiago, legendárna púť naprieč severným Španielskom, je snom mnohých dobrodruhov, ktorí chcú počas tejto cesty nájsť samých seba. Angelika Kašianková sa rozhodla vydať na túto cestu po tom, ako náhodou objavila informácie o Pacific Crest Trail. Najskôr totiž chcela otestovať, čo znamená prejsť dlhú vzdialenosť s jediným batohom na chrbte.

Trasu dlhú 770 km nezvládne každý

Trasa Camino francés, ktorá je dlhá približne 770 km, jej umožnila spoznať nielen krásy krajiny, ale aj rozmanité príbehy ľudí z celého sveta.

Každodenné výzvy, od pochodu cez rozmanité terény až po stretnutia s neznámymi pútnikmi, sa postupne premenili na hlboké zážitky a nové priateľstvá. Camino jej ponúklo aj čas na premýšľanie, zastavenie sa v dnešnom uponáhľanom svete a uvedomenie si, čo je v živote skutočne dôležité. 

  • Koľko trvala Angelika celá púť?
  • Čo všetko zažila počas cesty?
  • Koľko to všetko stálo?
  • Ako sa stravovala počas cesty
  • Kde všade musela prespávať?

Kedy a prečo si sa rozhodla absolvovať púť naprieč severným Španielskom s názvom Camino de Santiago?

Nad Caminom som začala uvažovať približne pred dvoma rokmi. Dozvedela som sa o ňom náhodou, pri hľadaní informácií o Pacific Crest Trail, ktorý by som chcela v budúcnosti absolvovať.

Povedala som si, že by bolo fajn si pred takou dlhou cestou vyskúšať podobný lifestyle a aké to je kráčať s batohom veľkú vzdialenosť. Vtedy som natrafila na Camino de Santiago, ktoré som sa rozhodla toto leto odkráčať.

Ako prebiehala táto púť, priblíž to našim čitateľom?

Camino de Santiago sa skladá z mnohých trás a všetky majú rozdielnu záťaž aj vzdialenosť. Ja som si vybrala Camino francés. Oficiálna vzdialenosť je 770 km, do nej sa však nerátajú vzdialenosti v rámci miest a dedín.

Väčšina ľudí sa rozhodne neskončiť v Santiagu, ale pokračovať ešte ďalších 90 km k oceánu. Približne dokopy teda 1 000 km. Zbalíte si všetko potrebné, odveziete sa vlakom do mestečka Saint Jean Pied de Port, kde púť začína, vybavíte si credencial (pútnický pas), do ktorého zbierate po ceste pečiatky, a kráčate do Santiago de Compostela naprieč severným Španielskom.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá