Nová éra mobilných telefónov začína: Nástupca Nokie prekvapuje svetový trh

  • Human Mobile Devices má licenciu na predaj a výrobu zariadení Nokia
  • Spoločnosť, ktorá sa venuje technológiám, pochádza z Fínska
Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia Freepik
  • Human Mobile Devices má licenciu na predaj a výrobu zariadení Nokia
  • Spoločnosť, ktorá sa venuje technológiám, pochádza z Fínska

Human Mobile Devices (HMD) je držiteľom licencie na predaj a výrobu legendárnych zariadení Nokia. Tento rok spoločnosť výrazne zintenzívnila výrobnú činnosť a vydala niekoľko nových mobilných telefónov. Okrem bežných tlačidlových a dotykových telefónov bol najväčším prekvapením smartfón nazývaný Barbie Phone Pink, inšpirovaný podľa filmu Barbie, uvádza portál HNonline.sk.

Human Mobile Devices (HMD)  

Ako uvádza portál Alza.sk, HMD, spoločnosť, ktorá sa venuje technológiám, pochádza z Fínska. Svoje meno na trhu získala vďaka výrobe telefónov od značky Nokia. Táto značka bola kedysi symbolom spoľahlivosti za rozumnú cenu, v čom chce pokračovať aj HMD. Kupujúcich lákajú na kvalitné a bezpečné telefóny, ktoré si je môžeš si v prípade potreby opraviť aj doma. 

Oficiálny portál HMD píše, že ich cieľom je vyrábať smartfóny, ktoré budú mať dlhú výdrž. Telefóny majú byť odolné, bezpečné, rýchle, zábavné, ale aj cenovo dostupné pre mnohých zákazníkov. Prvé klasické telefóny táto spoločnosť vydala ešte v roku 2016 a 6 mobilov s funkciou Android v roku 2017.

Nové zariadenia budúcnosti HMD

Spoločnosť HMD opäť ukázala, že sa zameriava na vyššie ciele ako len na lacné mobilné zariadenia. Modely smartfónov Crest a Crest Max sa budú vyrábať vo fabrike, ktorá vyrába aj telefóny od spoločnosti Google. Ide o indickú spoločnosť Padget, ktorá produkuje aj smartfóny od značiek Xiaomi, Motorola a dokonca aj Samsung, pre domáci trh, uvádza Hnonline.sk 

HMD prednedávnom uviedla na trh mobilný telefón, ktorý by mohol byť uchádzačom o najtrúfalejší smartfón budúcnosti. Mobil s názvom HMD Fusion, otvára pre zákazníkov nové možnosti. Tento telefón spadá do novej väčšej kampane spoločnosti Fusion, uvádza portál touchit.sk.

mobil
zdroj: hmd.com

Mobil HMD Fusion je modulárny telefón, ktorý odberateľom ponúka jedinečné zážitky. Ide o dizajn, ktorý sa dá prispôsobiť. Funkčnosť a vzhľad telefónu sa dá meniť vďaka vymeniteľným krytom, ktoré sa nazývajú Fusion Outfits. Telefón rozšíria o bezdrôtové nabíjanie a väčšiu bezpečnosť. V Európe je zatiaľ možné kúpiť len mobilný telefón bez ochranného príslušenstva.

Oficiálny portál HMD prirovnáva toto spojenie mobilu a krytu Fusion k fyzike, a to konkrétne k dvom protónom.  

Technické parametre mobilného zariadenia 

Koncept HMD Fusion je zaujímavý, ale stále tieto zariadenia patria len do nižšej strednej triedy. Jeden z dôvodov, prečo tento model zaraďujeme do tejto triedy, je, že obsahuje iba 128 GB alebo 256 GB úložisko a 8 GB RAM.

Obrazovka mobilu má 6,56 palca a ide o IPS LCD panel s HD+ rozlíšením. Telefón má prednú 50 Mpx selfie kameru a hlavný 108 Mpx fotoaparát, ktorý má stabilizáciu a nočný režim s RAW spracovaním. Cena tohto zariadenia sa v Európe pohybuje od 269,99 €, uvádzaa portál touchit.sk

Zdroje: Alza.sk, HMD, HNonline.sk, touchit.sk 

Najnovšie videá

Trendové videá