Známe celebrity si zmerajú svoje sily na futbalovom ihrisku. Na Slovensko prichádza turnaj, aký tu ešte nebol

  • Nezvyčajné pravidlá hry a nečakané zvraty
  • Postavia sa proti sebe celebrity z Česka a Slovenska
  • Už 5. októbra v Bratislave
turnaj futbalic
Ilustračná fotografia Instagram/@futbalic.fc
  • Nezvyčajné pravidlá hry a nečakané zvraty
  • Postavia sa proti sebe celebrity z Česka a Slovenska
  • Už 5. októbra v Bratislave

Bratislava sa 5. októbra zmení na arénu netradičného futbalu. Turnaj Futbalic prinesie do mesta nový koncept, ktorý spája klasický futbal s modernými prvkami. Fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadnu dávku zábavy.

Na ihrisku uvidíme pestrú zmes známych tvárí. Svoje futbalové umenie predvedú youtuberi, influenceri, hudobníci, ale aj profíci zo sveta športu. Organizátori už odhalili prvé mená.

Z rapovej scény sa predstaví Luca Brassi, zo sveta MMA prídu Vlasto Čepo a Samuel „Pirát“ Krištofič. Nechýbajú ani populárni Naked Bananas, Adam Sedro a Jacob Lukáč známy z reality šou Love Island či PlazBoys. Českú scénu zastúpia Jakub Enžl, Tomáš Řepka, Jan Koller a mnohí ďalší. Kompletný zoznam hráčov bude čoskoro zverejnený na ich sociálnej sieti.

Nezvyčajné pravidlá hry 

Futbalic sa od bežných futbalových turnajov líši niekoľkými špecifickými pravidlami, ktoré majú za cieľ priniesť do hry viac dynamiky a nepredvídateľnosti. Zápasy budú trvať 2×25 minút a na ihrisku bude hrať 5 hráčov plus brankár za každý tím, čo umožní viac priestoru pre individuálne akcie. 

Jedným z najzaujímavejších prvkov je netradičný začiatok zápasu. Namiesto klasického výkopu z centra ihriska budú hráči štartovať z bránkovej čiary a bežať k lopte umiestnenej v strede ihriska. 

V posledných dvoch minútach zápasu prichádza ďalší nezvyčajný element – hod kockou. Tá určí počet hráčov, ktorí zostanú na ihrisku, čo môže dramaticky zmeniť dynamiku hry v záverečných okamihoch. Tímy tak musia rýchlo meniť taktiku.

Futbalic zavádza aj koncept tzv. divokých kariet, ktoré môžu tímy strategicky využiť na získanie výhody. Medzi tieto karty patria:

  1. Double goal – jeden gól sa počíta za dva body, no len v podobe dvoch minút, čo môže rýchlo zmeniť stav zápasu.
  2. Presilovka – súper musí na určitý čas vyradiť jedného hráča z hry na 2 minúty, čo vytvára príležitosť na skórovanie.
  3. Futbalový nájazd – hráč má 10 sekúnd na to, aby zo stredu ihriska zakončil s nájazdom na brankára.
  4. Penalta – ide o klasickú futbalovú penaltu z pokutového bodu.
  5. Žolík – ide o jedinú kartu, ktorá dokáže súperom ukradnúť ich divokú kartu.

Každý z tímov si vylosuje svoje 2 divoké karty, ktoré môže počas zápasu využiť vo svoj prospech. Tieto pravidlá a prvky majú potenciál vytvoriť dynamické a nepredvídateľné zápasy, ktoré budú držať divákov v napätí od začiatku až do konca.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa JOJ PLAY (@jojplay_official)

Fanúšikovia budú mať možnosť sledovať turnaj dvoma spôsobmi. Môžu si zakúpiť vstupenky a zažiť atmosféru priamo na štadióne, kde budú môcť naplno precítiť energiu tohto nového formátu. Alternatívne si môžu zvoliť pohodlie domova a sledovať online prenos, ktorý im umožní byť súčasťou tejto futbalovej senzácie bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

Futbalic sa snaží ponúknuť nový pohľad na futbal a spojiť rôzne skupiny divákov. Či už miluješ klasický futbal, sleduješ celebrity na sociálnych sieťach, alebo ťa lákajú nové športové formáty, tento turnaj ťa môže zaujať.

Nie je to len ďalší futbalový turnaj. Je to odvážny experiment, ktorý mieša známe tváre, netradičné pravidlá a poriadnu dávku zábavy.

Pre fanúšikov je to jedinečná šanca vidieť svoje obľúbené celebrity v akcii, zažiť nečakané zvraty a vychutnať si športový deň v netradičnom prevedení. Tak si poznač dátum 5. októbra a priprav sa na poriadnu futbalovú jazdu. Futbalic prichádza do Bratislavy a sľubuje, že to bude stáť za to!

Zdroj: Futbalic

Najnovšie videá

Trendové videá