Kolóny ich vyhnali z Vietnamu do Malaciek. Otvorili si kaviareň, ktorá sa stala miestnou legendou

  • Ukrytá medzi rodinnými domami
  • Aj to je unikátna kaviareň LOTUS
  • Nájdeš ju priamo v Malackách
Lotus kaviareň a jej zakladatelia
Kávičkári/Dominika Noskovičová
  • Ukrytá medzi rodinnými domami
  • Aj to je unikátna kaviareň LOTUS
  • Nájdeš ju priamo v Malackách

Instagram tejto kaviarne hýri prekrásnymi farbami, a tak sme neodolali a vybrali sa spoznať tento kúsok exotiky.

Poď sa s nami pozrieť na toto exotické miesto a spoznať trošku vietnamskej kultúry, píšu Kávičkári.sk.

V Malackách sa nachádza jeden z najzaujímavejších podnikov v okolí, LOTUS kaviareň, ktorú prevádzkujú dvaja rodení Vietnamci. Skúsený podnikateľ s exotickým nábytkom Mário a jeho manželka Lotus sa do vôd gastropodnikania vrhli len nedávno. Nadšenie z obsluhy, ľudí i samotného sortimentu z nich srší na diaľku a rýchlo ťa stiahnu do vrúcnej debaty.

To, čo vyzeralo na Instagrame cool, bolo miestami na naše pomery trošku „too much“. Oči ti utekali kade-tade a nevedel si, na čo sa pozerať skôr. Avšak veľmi rýchlo sme sa v priestore kaviarne adaptovali a vybrali sa ochutnávať dobroty, ktoré nám čoskoro chodili na stôl.

Exotický dizajn, ale veľa lásky

Táto malá prevádzka sa môže zdať trochu iná vo svojom dizajne, ale to neznamená, že neponúka fantastické autentické jedlo a nápoje. Pri vstupe do LOTUS kaviarne ťa okamžite obklopí vôňa čerstvej kávy, čaju a exotických ingrediencií.

Majitelia Mario a Lotus, ktorí pochádzajú z Vietnamu, sa snažia priniesť do Malaciek úžasné chute a tradície z ich rodnej krajiny s mixom európskych aktuálnych kaviarenských trendov.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @lotus_kaviaren

V menu, ktoré napovedá, že sa nachádzaš na exotickejšom mieste, nájdeš i tradičné ázijské jedlá, akými sú ramen, sendvič Banh mi alebo Saigon závitky, ktoré potešia každého gurmána. Určite sa nedajú obísť ani skvelé koláče, medzi ktoré patria aj momentálne obľúbená Red Velvet či matcha torta. Na svoje si prídu aj milovníci maku s výbornou makovou tortou.

LOTUS kaviareň – káva, drinky i čaje

No a čo by to bolo za kaviareň bez nápojov? V LOTUS kaviarni si môžeš vychutnať tradičnú prípravu kávy, ktorá ti dodá energiu na celý deň. Okrem toho ponúkajú aj matchu, čaj a osviežujúce drinky, ktoré sú ideálne na horúce letné dni.

My sme ochutnali extrémne voňavý čaj z ruží, ktorý v prevádzke nájdeš ako „skrášľovací čaj“. Príjemné púčiky ruží si navyše vieš kúpiť aj priamo pri bare, kde sa nachádza menšia vitrína s vietnamskými produktami.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @lotus_kaviaren

Zaujímavé je aj coco latte či coco matcha z kokosovej vody a matchy. K dispozícii majú aj modrú matchu a extrémne množstvo drinkov. Minimalizmus tu rozhodne nečakaj. Ale explóziu vôní, farieb a chutí áno.

Zo Saigonu do Malaciek

Ako sa vlastne Mário s Lotus ocitli v Malackách? Milovník golfu a pohodového štýlu sa zo Saigonu odsťahoval po tom, ako zvykol v tomto obrovskom meste hodiny stáť v zápchach. Čas, ktorý mal, si musel členiť medzi cestovanie a prácu, pričom na rodinu a milovaný golf mu tak neostával takmer žiadny.

I preto ho pokojné Malacky s blízkym ihriskom doslova uchvátili a povedal si, že tu svojej manželke Lotus, ktorá je povolaním grafička, dopraje vlastnú kaviareň. Nech sa môže realizovať aj takto.

Kaviereň LOTUS a umenie ukryté vo vitríne

To, že Lotus má cit pre umenie, je cítiť aj na prekrásnych šperkoch, ktoré v kaviarničke nájdeš. Vyrába ich sama vo voľnom čase a je vidno, že už má svoju fanúšikovskú základňu. Veď aj pri našej návšteve sem prišli miestne učiteľky, aby podebatovali pri káve a trošku poobdivovali Lotusino umenie.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @lotus_kaviaren

Aj nám sa oči zbiehajú kade-tade a nevieme, ktoré zo šperkov chytiť do rúk skôr. Nakoniec, s prísľubom ďalšej návštevy, odoláme a ostaneme len pri degustácii dobrôt.

Aj keď je LOTUS kaviareň menšia a má miestami na naše územie neštandardný dizajn, má v Malackách svoju silnú fanúšikovskú základňu. Mnohí ľudia sa tu pravidelne stretávajú, aby si vychutnali skvelé jedlo a atmosféru, ktorú ponúka táto unikátna prevádzka v Malackách.

Ak máš rád autentické jedlo a exotické nápoje, určite by si ju mal navštíviť. Táto malá, ale útulná kaviareň ti určite zaručí nezabudnuteľný zážitok plný fantastických chutí, vôní.

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá