Titanic s prvkami Disneylandu: Je odhalená nová 322-metrová loď s najdlhším toboganom na mori (FOTO)

  • Táto loď nie je len dopravným prostriedkom
  • Je destináciou sama osebe, sľubujúcou nezabudnuteľné zážitky pre každého, kto sa na ňu nalodí
Norwegian Cruise Line
freepik, Norwegian Cruise Line
  • Táto loď nie je len dopravným prostriedkom
  • Je destináciou sama osebe, sľubujúcou nezabudnuteľné zážitky pre každého, kto sa na ňu nalodí

Svet luxusných plavieb zažíva revolúciu. Norwegian Cruise Line (NCL) predstavila svoju najnovšiu pýchu – Norwegian Luna™, 21. loď vo flotile spoločnosti.

Tento gigant morí nie je len ďalšou výletnou loďou, ale skutočným plávajúcim mestom, ktoré posúva hranice toho, čo sme si doteraz mysleli, že je na mori možné.

Veľkolepý debut

Norwegian Luna začne svoju plavbu 4. apríla 2026 z Miami, odkiaľ bude brázdiť vody Karibiku až do novembra toho istého roku. David J. Herrera, prezident Norwegian Cruise Line, s nadšením hovorí:

„Inšpirovaní vzťahom medzi mesiacom a prílivom oceánu, sme nadšení, že môžeme predstaviť Norwegian Luna ako plavidlo, ktoré dokonale dopĺňa svoju sesterskú loď, Norwegian Aqua. Debut Norwegian Luna skutočne ukazuje náš trvalý záväzok poskytovať hosťom viac toho, čo majú radi a čo si cenia – úplne novú loď s najnovšími, inovatívnymi ponukami, plaviacimi sa do krásnych, tropických destinácií Karibiku.“

Revolúcia na mori: Norwegian Luna™ prepisuje dejiny luxusnej plavby

Impozantné rozmery a pôsobivé itineráre

S dĺžkou takmer 322 metrov a hrubou tonážou 156 300 ton je Norwegian Luna skutočným obrom. Dokáže pohodlne ubytovať približne 3 550 hostí pri dvojlôžkovom obsadení, čo predstavuje 10-percentný nárast veľkosti a kapacity v porovnaní s loďami triedy Prima.

Loď začne svoju inauguračnú karibskú sezónu dvoma západnými itinerármi na ostrov Roatan v Hondurase, do Costa Maya a Cozumel v Mexiku a do Harvest Caye v Belize, luxusnej destinácie značky.

Následne sa môžeš plaviť na sedemdňových plavbách so zastávkami v krásnych východokaribských destináciách ako Puerto Plata v Dominikánskej republike, Tortola na Britských Panenských ostrovoch, St. Thomas na Amerických Panenských ostrovoch a Great Stirrup Cay, súkromnom ostrove NCL na Bahamách, ktorý bude mať do konca roku 2025 nové mólo.

Umelecké skvosty na mori

Exteriér lode zdobí pôsobivé umelecké dielo s názvom La Luna od uznávanej pouličnej umelkyne ELLE z Napa v Kalifornii.

„Norwegian Luna je druhým plavidlom v našej oceňovanej triede Prima Plus, ktorá predstavuje pokračujúcu evolúciu našej flotily,“ vysvetľuje Ben Angell, viceprezident a generálny riaditeľ Norwegian Cruise Line pre Áziu a Tichomorie.

„Táto trieda ponúka všetko, čo cestujúci milujú – viac priestoru na relaxáciu, rôzne možnosti stravovania, špičkové zariadenia pre zdravie a wellness a zábavné priestory svetovej triedy. S uvedením Norwegian Luna naďalej poskytujeme našim hosťom viac príležitostí vydať sa na dovolenku svojich snov naprieč výberom viac ako 400 destinácií.“

Norwegian Luna ponúka svojim hosťom jedinečné atrakcie. Medzi ne patrí NCL exkluzívna Aqua Slidecoaster, prvá hybridná horská dráha a vodná šmykľavka, ktorá sa stane najdlhšou a najrýchlejšou šmykľavkou na mori.

Digitálny športový komplex Glow Court zase ponúka rôzne interaktívne aktivity cez deň a večer sa premení na nočný klub.

Luxus bez kompromisov

Pre náročných cestovateľov sú k dispozícii nové luxusné trojspálňové dvojpodlažné apartmány Haven Suites v prémiovom komplexe The Haven by Norwegian®. Tieto rozsiahle dvojpodlažné apartmány ponúkajú oddelené obývacie a jedálenské priestory, tri kúpeľne, balkón a tri spálne. Hostia v Haven si môžu užívať 24-hodinovú službu komorníka a prístup k exkluzívnym zariadeniam vrátane súkromného bazéna s nekonečným výhľadom a baru s vzácnymi liehovinami a vínami.

Gurmánsky raj a zábava na palube

Norwegian Luna ponúka širokú škálu kulinárskych zážitkov. Nová thajská reštaurácia Sukhothai doplní už existujúce obľúbené podniky ako Cagney’s Steakhouse, Le Bistro či taliansku Onda by Scarpetta.

Pre milovníkov nápojov sú k dispozícii bary – Whiskey Bar, Belvedere Bar a Metropolitan, moderný koktailový bar NCL, ktorý získal cenu Vibe Vista Award 2024 za „Najlepšie nápojové menu“.

Hostia na palube Norwegian Luna si môžu užiť aj približne 4 275 metrov štvorcových vonkajšej promenády, ktorá obklopuje celú loď a prináša hostí bližšie k moru.

K dispozícii je aj Vibe Beach Club, otvorený salónik len pre dospelých, Infinity Beach poskytujúci výhľady na oceán a rozsiahla horná paluba s bazénom vybavená ležadlami na opaľovanie.

Norwegian Luna nie je len loďou – je to plávajúce mesto, ktoré mení chápanie luxusnej plavby. S jej uvedením na trh Norwegian Cruise Line opäť dokazuje, že hranice možného na mori sú tu na to, aby sa prekračovali. 

Zdroj: Norwegian Cruise Line

Najnovšie videá

Trendové videá