Najobľúbenejšia pekáreň v Bratislave otvorí novú prevádzku. Jej tržby presiahli 1,4 milióna eur

  • Kruh otvára novú prevádzku po rekordnom roku
  • S remeselnou pekárňou expanduje do bratislavskej Vydrice
Najobľúbenejšia pekáreň Bratislavy otvorí novú prevádzku na známej adrese
reprofoto:Instagram/kruh_remeselna_pekaren
  • Kruh otvára novú prevádzku po rekordnom roku
  • S remeselnou pekárňou expanduje do bratislavskej Vydrice

Obľúbená remeselná pekáreň Kruh, ktorá si získala srdcia Bratislavčanov svojimi kváskovými chlebmi a voňavými koláčmi, oznámila otvorenie novej prevádzky.

Tento krok prichádza po mimoriadne úspešnom roku 2023, keď spoločnosť zaznamenala výrazný nárast tržieb aj zisku.

Kruh, ktorý spája milovníkov chutí, dobrého jedla, susedov a priateľov, sa tak rozširuje, aby uspokojil rastúci dopyt po svojich produktoch.

Úspech v číslach

Spoločnosť Kruh remeselná výroba s.r.o., ktorá prevádzkuje populárnu pekáreň na Vajnorskej ulici 21 v Bratislave, dosiahla v roku 2023 pozoruhodné finančné výsledky.

Tržby jej narástli o 39 % na 1,453 milióna eur, zatiaľ čo zisk sa zvýšil o 113 % na 314 326 eur, ukazujú to dáta portálu Finstat.

Tieto čísla jasne hovoria o tom, že dopyt po kvalitných pekárenských výrobkoch v hlavnom meste neustále rastie.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Emília Tomljenović, majiteľka pekárne Kruh, uviedla: „Naša prevádzka nestíha reagovať na ten veľký dopyt, preto otvoriť niečo nové a priblížiť sa viac k ľuďom je prirodzeným vyústením nášho pokračovania.“

Nová prevádzka v srdci Bratislavy

Vzhľadom na rastúci dopyt sa vedenie pekárne rozhodlo otvoriť novú prevádzku v atraktívnom komplexe Vydrica v centre Bratislavy. „Bude to kruh pre ľudí, pre susedov, pretože každý z nás si tvorí svoje okolie.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Čo stojí za úspechom pekárne Kruh? Podľa majiteľky je to kombinácia viacerých faktorov. „Naše chleby sú všetko kváskové, múky dovážame z Talianska a Chorvátska. Robíme špeciálne druhy ako kukuričný a integrálny chlieb,“ opisuje hlavný pekár.

Dôležitú úlohu zohráva aj tím skúsených odborníkov. „Máme tu Borisa, šéfkuchára zo Záhrebu, ktorý nám priniesol rímsku pizzu. Prišiel k nám, presťahoval sa, dokonca sa tu zamiloval,“ hovorí s úsmevom majiteľka.

„Patrícia je s nami od začiatku a šéfuje sladkému sortimentu. Samir zase vytvára super špeciály v našom bistre,“ dodáva.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Viac než len pekáreň

Kruh nie je len miestom, kde si môžeš kúpiť chlieb či koláč. Je to komunita, ktorá spája milovníkov dobrého jedla, susedov a priateľov.

„Náš život sa začína skoro ráno, niekedy o polnoci, niekedy o 3:30. Záleží od dopytu,“ opisuje Tomljenović každodenný chod pekárne. „S mestom a so susedmi sme na trhu už tri roky a stále rastieme.“

Zaujímavosti o Kruhu

Názov Kruh má viacero významov. Okrem symbolu priateľstva a komunity znamená v chorvátčine aj chlieb. Príbeh pekárne sa začal písať na dovolenke v Chorvátsku, kde sa stretli budúci majitelia Milka a Milko.

Tento milý príbeh doplnili tým, že aj svoju mladšiu dcéru pomenovali podobne milo – Mila.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Pekáreň sa neustále vyvíja. V prvých mesiacoch prevádzky museli zmenšiť priestor pre zákazníkov, aby mali viac miesta na pečenie.

„Počas leta sme na dva týždne prerušili výrobu a priblížili predajný pult bližšie k zákazníkom.“

Recept na ich ikonický chlieb sa vyvíjal celý rok, kým dosiahol dokonalú chuť a textúru.

„Kým recept vyladili do formy, v akej ho poznáte dnes, prešiel jeden celý rok. Až keď dosiahol jedinečnú vláčnosť a chuť, smel sa začať predávať.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Kruh je tiež miestom, kde sa stretávajú rôzne kultúry. V tíme pracujú ľudia z Filipín, Balkánu, Ukrajiny, Ruska či Portugalska, čo prináša rozmanitosť do ponuky aj atmosféry pekárne.

„Cukrárka Louise priniesla kus slnečnej filipínskej exotiky, Vuk a Boris prihodili štipku balkánskeho temperamentu, Ukrajinka Marianna neskonalú dobrotu, Ruska Xénia pracovitosť a ochotu a Portugalec Miguel pohodu a vždy veselú náladu,“ vymenúva Tomljenović.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

S rastúcim úspechom sa rozširuje aj tím. Z pôvodných ôsmich ľudí sa za tri roky rozrástli na takmer tridsať zamestnancov.

„Naša rodina sa neustále zväčšuje. A my vieme, že ak by sme nepracovali na vzájomných vzťahoch a rešpekte, už by sme sa nezmestili.“

Jedinečné produkty a služby

Kruh je známy nielen svojimi chlebmi, ale aj ďalšími špecialitami.

„Už od skorého rána pečieme ručne robené kváskové chleby, croissanty, voňavé koláče a chrumkavú rímsku pizzu,“ hovorí majiteľka.

„Sme rôzni, ale spája nás láska k ľuďom, úcta ku kvalitnému remeslu a vášeň vytvárať nové chute.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

Zaujímavosťou je aj vznik sobotného špeciálu, ktorý sa stal tradíciou. „Vtedajšia kolegyňa Soňa sa snažila prísť na to, ako efektívne využiť nepredaný chlieb a v jednu sobotu pripravila sendvič s grilovaným tuniakom. Prezentovali ho ako ,sobotný špeciál‘. Tak z jedného pokusu vznikla tradícia, ktorej štafetu prebral Samir.“

Okrem predaja v kamennej predajni ponúka Kruh aj catering.

„Či už organizujete firemné raňajky, rodinnú oslavu, ba dokonca svadbu, o občerstvenie sa vám postaráme. Naša ponuka je takmer taká veľká ako tá v kamennej predajni.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KRUH remeselná pekáreň (@kruh_remeselna_pekaren)

S otvorením novej prevádzky v komplexe Vydrica sa zdá, že úspešný príbeh pekárne Kruh bude pokračovať. Pre milovníkov kvalitného pečiva v Bratislave to znamená ešte viac príležitostí vychutnať si svoje obľúbené dobroty.

Ako hovorí sama Emília Tomljenović: „Príďte sa presvedčiť na vlastné oči – a ústa.“

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Zdroje: Kruh pekáreň, Instagram/kruh_remeselna_pekaren, Finstat

Najnovšie videá

Trendové videá