Veľká razia s plynovými maskami: Policajti obvinili „malackého variča“

  • Policajná razia na Záhorí odhalila dr*gy a arzenál zbraní
  • Policajti v plynových maskách prehľadávali objekty
  • Zatkli 41-ročného muža
  • Hrozí mu 7 až 15 rokov väzenia
20131205_POL09_4RS6321110270
TASR/Radovan Stoklasa
  • Policajná razia na Záhorí odhalila dr*gy a arzenál zbraní
  • Policajti v plynových maskách prehľadávali objekty
  • Zatkli 41-ročného muža
  • Hrozí mu 7 až 15 rokov väzenia

Polícia na Záhorí uskutočnila rozsiahlu raziu, ktorá odhalila nelegálnu výrobu d*og a nedovolené ozbrojovanie. Výsledkom tejto akcie bola nielen zaistená nemalá finančná hotovosť, ale aj veľké množstvo omamných látok a celý arzenál zbraní.

Hlavným podozrivým v tomto prípade sa stal 41-ročný Peter F. z Malaciek, ktorý bol zadržaný a následne obvinený z viacerých závažných trestných činov. Podľa zistení polície muž svoj nelegálny biznis rozbiehal už minimálne od roku 2021, informujú Noviny.sk.

Obchodovanie s omamnými látkami

Peter F. si podľa polície zadovažoval rôzne chemikálie a tablety, ktoré obsahovali účinnú látku efedrín. Z týchto látok vo svojich objektoch, ktoré sa nachádzali v Malackách a na ďalších miestach v Bratislavskom a Trnavskom kraji, vyrábal omamné a psychotropné látky, predovšetkým metam*etamín, píše Pluska.

Toto narkotikum, známe aj ako per*itín, vyrábal vo väčšom množstve, a následne ho predával. Predaj prebiehal na základe predchádzajúcich telefonických dohôd s klientmi. No osobných stretnutiach potom tovar odovzdával.

Policajná razia a nález zbraní

Polícia vykonala rozsiahlu raziu, ktorá prebiehala na viacerých miestach, pričom prehľadala niekoľko objektov, v ktorých sa našli chemikálie a materiály potrebné na výrobu omamných látok.

Zásah bol natoľko nebezpečný, že policajti museli zasahovať v špeciálnych plynových maskách.

Pred zásahom v areáli pekární v Malackách sa polícia presunula aj do tichej chatovej oblasti v Borskom Svätom Jure, kde susedia podľa svojich výpovedí častejšie pozorovali podozrivý pohyb osôb.

Na tomto mieste polícia zaistila per*itín, mari*uanu a niekoľko tabletiek ex*ázy. Pri domových prehliadkach bolo nájdených aj niekoľko strelných zbraní, vrátane krátkych aj dlhých zbraní, strelivo a iné príslušenstvo.

Medzi nájdenými zbraňami sa objavila dokonca aj protipancierová zbraň, čo pridalo prípadu ešte väčšiu váhu. Tento nález spôsobil, že Peter F. bude čeliť nielen obvineniu z výroby omamných látok, ale aj z nedovoleného ozbrojovania.

Hrozí vysoký trest odňatia slobody

Za tieto závažné činy hrozí Petrovi F. pomerne vysoký trest. Okrem výroby a predaja omamných látok je obvinený aj z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Ak sa jeho vina preukáže, môže byť odsúdený na trest odňatia slobody v rozmedzí od sedem až pätnásť rokov.

Po zadržaní bol eskortovaný na policajné oddelenie, kde vyšetrovatelia spracovali návrh na jeho vzatie do väzby. Súd sa s týmto návrhom stotožnil a obvinený bol umiestnený do väzby.

Význam zásahu a ďalšie vyšetrovanie

Polícia pokračuje vo vyšetrovaní prípadu, pričom sa očakávajú ďalšie dôkazy, ktoré by mohli objasniť celý rozsah Petrovej činnosti. Tento zásah na Záhorí je považovaný za dôležitý úspech v boji proti nelegálnemu obchodu s dr*gami a zbraňami v regióne.

Ide o závažný typ kriminality, ktorý predstavuje veľké riziko pre verejnú bezpečnosť. Úspešný zásah bol možný vďaka spolupráci viacerých policajných zložiek, čo podčiarkuje jeho význam.

Ak bude Peter F. uznaný za vinného, hrozí mu dlhoročný pobyt vo väzení, čo by mohlo znamenať koniec jeho nelegálnych aktivít.

Zdroje: Noviny.sk, Pluska

Najnovšie videá

Trendové videá