Minister práce Tomáš varuje seniorov: Andrej Danko vám ide brať z dôchodkov, premiér musí zakročiť

  • Minister práce tvrdí, že predseda strany SNS Andrej Danko ide brať ľuďom dôchodky
  • Premiéra žiada, aby urobil poriadok v koalícii
Andrej Danko v parlamente a Erik Tomáš na tlačovej konferencii.
TASR/Dano Veselský, TASR/Jaroslav Novák
  • Minister práce tvrdí, že predseda strany SNS Andrej Danko ide brať ľuďom dôchodky
  • Premiéra žiada, aby urobil poriadok v koalícii

Minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) nesie zodpovednosť za znižovanie dôchodkov, tvrdí Slovenská národná strana (SNS). Národniari ho zároveň vyzvali, aby prestal klamať o rodičovskom dôchodku a zbrojení.

SNS pripomína, že Tomáš ich obvinil z toho, že sú za zbrojenie a zníženie rodičovského dôchodku zodpovední. „Ak dochádza k zníženiu dôchodkov, tak je plne zodpovedný za zníženie rodičovského dôchodku on a nikto iný. Ak si Tomáš nevšimol, v tejto vláde ministerstvo obrany nemá na starosti SNS,“ vyhlásila strana.

Na dnešnej tlačovej konferencii sa minister práce k celej situácii opäť vyjadril. 

Danko ide brať dôchodky, vyhlásil minister práce

Podľa slov ministra práce predseda strany SNS Andrej Danko so zmenou rodičovských dôchodkov súhlasil. „Chcem povedať, vážení seniori, že Andrej Danko a SNS vám idú brať z dôchodkov,“ vyhlásil minister práce.

Ako Tomáš avizoval, Danko zmenil názor a po roku súhlasil so zmenou vo výpočte rodičovského dôchodku. Podľa jeho slov mal predseda strany SNS spochybniť dokonca aj 13. dôchodok.

„Chcem odkázať všetkým seniorom, že nedovolíme Andrejovi Dankovi siahnuť na 13. dôchodok,“ pokračoval minister práce.

Premiér musí zakročiť

„Skutočným dôvodom, pre ktoré Andrej Danko zaútočil na ministrov Hlasu, nie je ich práca, ale jednoducho urazenosť pána Danka, že nedostal funkciu parlamentu, na ktorú nemá podľa koaličnej dohody nárok,“ uviedol ďalej Tomáš.

Erik Tomáš avizuje finančnú podproru: Ako získaš 1 500 eur? (NÁVOD)
zdroj: TASR

Minister práce vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby „už urobil v koalícii poriadok“. Tento spor podľa jeho slov ohrozuje celú vládnu koalíciu.

„Ak sa niečo stane, ak ten ,požiar‘ bude naozaj veľký, tak jediným zodpovedným bude Andrej Danko a SNS,“ vyhlásil minister práce.

Útoky a obvinenia strana SNS odmieta

Národniari tvrdia, že minister Tomáš je zodpovedný za dôchodky. Podľa nich by mal rodičovský dôchodok zostať na pôvodnej úrovni. SNS tiež upozorňuje, že nesprávne nastavenie 13. dôchodku môže ohroziť výšku rodičovského dôchodku.

„Teraz sa zľakol a snaží sa zbaviť zodpovednosti útokmi na koaličných partnerov. Mrzí nás nepochopenie konštruktívnej kritiky zo strany Hlasu,“ doplnila SNS s tým, že ministri Hlasu si musia uvedomiť, že sú zodpovední za jeden z najťažších rezortov, ktorý si sami vybojovali.

„Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) je po roku povinná predložiť opatrenia tak, aby bolo jasné, aké nemocnice štát ide budovať, a súčasne, ako nastaví sieť nemocničnej zdravotnej starostlivosti vrátane dobrého hospodárenia VšZP,“ zdôraznila SNS a dodala, že minister práce sa zase nemôže zbaviť zodpovednosti za výšku dôchodkov. „Je plne v jeho rukách, či nastaví 13. dôchodok, alebo zachová rodičovský príspevok,“ upozornila SNS.

SNS sa vyjadrila aj k otázke súdržnosti koalície. Strana zdôraznila, že pri odvolávaní Michala Šimečku (PS) z pozície podpredsedu parlamentu bola ich poslanecká skupina jednotná. O poslaneckej skupine Hlasu to však neplatí. Národniari upozornili, že poslanci Hlasu-SD, ako Roman Malatinec, Radomír Šalitroš a Samuel Migaľ, sa nezhodujú s koaličnou pozíciou voči opozícii.

„Konanie týchto troch poslancov ukázalo slabosť a zraniteľnosť poslaneckého klubu strany Hlas-SD, o ktorej hovoril predseda Hlas-SD,“ uviedla strana a súčasne vyzvala na jednotu v koalícii.

Zdroje: YouTube/Startitup, SITA

Najnovšie videá

Trendové videá