Veľký požiar v Dubnici nad Váhom: Vypukol v areáli známej firmy

  • Príčina veľkého požiaru zatiaľ nie je známa
  • Podľa prvotných informácií sa nikto nezranil
Požiar Dubnica nad Váhom
Požiar v Dubnici nad Váhom Reprofoto:Facebook/I Love Dubnica
  • Príčina veľkého požiaru zatiaľ nie je známa
  • Podľa prvotných informácií sa nikto nezranil

V areáli Závodov ťažkého strojárstva v Dubnici nad Váhom vypukol v utorok požiar. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti. Informáciu potvrdil aj TASR. Podľa informácií mesta v priestoroch spoločnosti Ribe Slovakia horí kyselina. „Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali,“ vyzvalo mesto občanov.

Podľa komentárov rozrušených obyvateľov na sociálnej sieti boli ľudia upozornení, aby si pozatvárali okná. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Podľa prvotných informácii sa v dôsledku požiaru  nikto nezranil. 

Hasiči požiar lokalizovali

Neskôr TASR informoval že hasiči požiar lokalizovali, pričom začali ochladzovať technologické zariadenia. Agentúru o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

„Išlo o budovu s rozmermi 150 x 30 metrov, kde vznikol požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou. Požiar zasiahol plochu približne 20 x 30 metrov. Zvyšok budovy bol zadymený. Požiar sa z výrobnej haly rozšíril priamo na strechu budovy,“ uviedol Petrík.

Pôvodne sa uvádzalo, že požiar zasiahol aj administratívne priestory spoločnosti. Túto pôvodnú informáciu Petrík opravil. Na mieste bolo aj kontrolné chemické laboratórium zo Slovenskej Ľupče, ktoré monitorovalo ovzdušie. Našťastie odborníci nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by prevyšovali normy.

Očakáva sa príchod expertov

V stredu, 25. septembra, prídu podľa Mariána Petríka na miesto požiaru experti z požiarno-technického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Títo experti budú zisťovať príčinu vzniku požiaru. Požiar hasičom nahlásili okolo 12.30 h a na mieste zasahovalo 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice a zo Záchrannej brigády z Malaciek.

Profesionálnym hasičom pomáhalo až 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy, Košece, Pruského, Soblahova a Bolešova. V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov. Nikomu z nich sa v dôsledku požiaru nič nestalo.

Krajská policajná hovorkyne Ingrid Krajčíková sa vyjadrila, že prípad realizuje vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne ako trestný čin všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci. „Vzhľadom na prebiehajúce prvotné úkony na mieste udalosti nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie,“ doplnila Krajčíková.

Zdroj: TASR

Najnovšie videá

Trendové videá