Anna chce pomáhať mladým podnikateľom: Aké je tajomstvo jej úspechu. Správny biznismen musí splniť tieto kritériá (ROZHOVOR)

  • Podnikateľka Anna žila v 7 krajinách
  • Teraz sa vracia na Slovensko, aby pomohla mladým podnikateľom v ich biznise
  • Aké je tajomstvo jej úspechu?
Na snímke je Anna Lukáčová
archív/Anna Lukáčová, rawpixel.com
  • Podnikateľka Anna žila v 7 krajinách
  • Teraz sa vracia na Slovensko, aby pomohla mladým podnikateľom v ich biznise
  • Aké je tajomstvo jej úspechu?

Anna Lukáčová je 26-ročná Ružomberčanka, ktorá už počas strednej školy hľadala spôsoby namiesto výhovoriek. Jej podnikateľský príbeh sa začal tým, že sa v 18 rokoch zbalila a išla do Švajčiarska, aby si rozšírila obzory.

Posledných 8 rokov žila a pracovala v rôznych krajinách. Poznáš ju možno z jej projektu Slovakfolklore, ktorý združoval ľudí zaujímajúcich sa o slovenský folklór v zahraničí. Dnes chce vzdelávať mladých podnikateľov. 

  • Prečo sa Anna rozhodla vrátiť späť na Slovensko
  • Ako sa jej podarilo uspieť v podnikaní
  • S ktorými svetovými firmami spolupracovala
  • Čo sa dozvieš na konferencii v Ružomberku
  • Prečo je dôležité si pri podnikaní veriť

V koľkých krajinách si žila a ktoré ťa zaujali najviac? 

Ak nerátame Slovensko, tak som žila ešte v šiestich krajinách. A to vo Švajčiarsku, Dánsku, Mexiku a na kratšie obdobia v Thajsku, USA a Indii. Každá krajina mi dala niečo iné, ale najviac ma asi ovplyvnilo Dánsko pre svoj dôraz na sociálnu zodpovednosť a rovnováhu medzi pracovným a osobným životom. V Ázii a Mexiku som pochopila význam komunitného rozvoja a dôležitosť udržateľnosti.

Čo najdôležitejšie si sa v zahraničí naučila?

Najdôležitejšia lekcia, ktorú som sa v zahraničí naučila, je, že tvoja komunita je tvoj najcennejší asset. Ľudia, ktorými sa obklopuješ, majú obrovský vplyv na to, akým smerom sa vyvíjaš. V zahraničí som pochopila, že keď máš okolo seba ľudí, od ktorých sa máš čo učiť, budete sa navzájom ťahať hore. Preto teraz chcem podporovať silnú komunitu mladých podnikateľov na Slovensku.

Na snímke je Anna Lukáčová
zdroj: archív/Anna Lukáčová

Prečo si sa rozhodla vrátiť práve na Slovensko?

Rozhodla som sa vrátiť na Slovensko, pretože verím, že tu máme množstvo talentovaných ľudí, ktorí dokážu veľké veci, keď majú okolo seba správnu podporu. V zahraničí som získala množstvo skúseností, no chcela som ich preniesť naspäť sem, aby som pomohla vytvoriť prostredie, kde mladí podnikaví ľudia môžu rásť a rozvíjať sa.

Či už ide o podnikateľov, umelcov, programátorov, spisovateľov, všetci sa máme čo od seba učiť. Chcem, aby Slovensko bolo miestom, na ktoré môžeme byť hrdí.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá