Svetoznámy miliardár otvára jedinečnú univerzitu: Je prvá svojho druhu a môžeš na nej študovať zadarmo

  • Podnikateľ Richard Branson otvára novú kapitolu vo vzdelávaní
  • Predstavuje Univerzitu dyslektického myslenia
Richard Branson
LinkedIn/Richard Branson
  • Podnikateľ Richard Branson otvára novú kapitolu vo vzdelávaní
  • Predstavuje Univerzitu dyslektického myslenia

Richard Branson, svetoznámy britský podnikateľ a miliardár, opäť prekvapil svet svojím inovatívnym prístupom. Tentokrát sa zameral na oblasť, ktorá je mu osobne blízka – dyslexiu.

V spolupráci s charitatívnou organizáciou Made By Dyslexia spustil unikátny vzdelávací projekt nazvaný DyslexicU, prvú online „Univerzitu dyslektického myslenia“ na svete.

Kto je Richard Branson?

Richard Branson je známy ako zakladateľ skupiny Virgin Group, ktorá zahŕňa viac ako 400 spoločností v rôznych odvetviach od leteckej dopravy cez telekomunikácie až po vesmírny turizmus.

Jeho podnikateľský príbeh sa začal v 70. rokoch, keď založil hudobné vydavateľstvo Virgin Records. Odvtedy sa jeho impérium rozrástlo do obrovských rozmerov. Čistý majetok Richarda Bransona je odhadovaný na 3 miliardy dolárov, čo je približne 2,83 miliardy eur.

Branson sa preslávil nielen svojimi podnikateľskými úspechmi, ale aj dobrodružným duchom a snahou prekonávať hranice možného. Je držiteľom niekoľkých svetových rekordov, vrátane najrýchlejšieho preplávania Lamanšského prielivu na obojživelnom vozidle.

Nový projekt: DyslexicU

Bransonov najnovší projekt DyslexicU je ďalším dôkazom jeho inovatívneho myslenia.

„Som nadšený, že môžem spojiť sily s charitatívnou organizáciou Made By Dyslexia a spustiť bezplatnú online Univerzitu dyslektického myslenia,“ povedal Branson pri príležitosti spustenia projektu.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Branson (@richardbranson)

Univerzita, ktorú hostí Open University, je dostupná pre záujemcov z celého sveta. Jej cieľom je učiť zručnosti, ktoré sú v dnešnom svete najviac relevantné – zručnosti dyslektického myslenia.

Prečo práve dyslektické myslenie?

Nová správa Intelligence 5.0, ktorú zverejnila organizácia Made By Dyslexia, prináša prekvapivé zistenia. Výskum spoločnosti Randstad Enterprise ukazuje, že zručnosti prirodzené pre dyslektikov sú v súčasnosti najviac žiadané v každom zamestnaní a v každom sektore globálne.

„Dnešný svet poháňaný umelou inteligenciou potrebuje nový druh inteligencie zameraný na ľudské zručnosti, ako je riešenie komplexných problémov, adaptabilita, odolnosť, komunikácia a kreatívne myslenie,“ vysvetľuje Branson.

„Toto sú zručnosti, ktoré dyslektici prirodzene majú, ale tradičné vzdelávacie a pracovné testy ich nemerajú.“

Čo ponúka DyslexicU?

Univerzita dyslektického myslenia ponúka kurzy zamerané na rôzne oblasti. „Potrebujeme viac inovátorov, riešiteľov problémov, rozprávačov príbehov a netradičného myslenia,“ hovorí Branson.

Online kurz predstavuje mnohých najväčších dyslektikov sveta, ktorí hovoria o tom, ako zručnosti dyslektického myslenia podporili inovácie a úspech v ich kariérach.

„Sú to lekcie, ktoré by som si prial, aby ma učili v triede,“ dodáva Branson.

Medzi prvými kurzami, ktoré sú k dispozícii, je „Podnikatelia a mentalita start-upov“ (vytvorený v spolupráci s Virgin StartUp) a „Tvorcovia zmien a aktivizmus“ (v spolupráci s Virgin Unite).

V budúcnosti sa plánujú kurzy zamerané na storytelling, šport, módu, kulinárske umenie a hudbu.

Prichádza nová éra vzdelávania?

Richard Branson verí, že DyslexicU môže byť začiatkom novej éry vo vzdelávaní.

„Zatiaľ čo ,U‘ technicky znamená ,Univerzita‘, páči sa mi irónia, že pripomína ,U‘ (unsatisfactory – neuspokojivý), ktoré ja a mnohí dyslektici niekedy vidíme na našich vysvedčeniach,“ hovorí s úsmevom.

„Ak ste dyslektik, viem, aké skľučujúce to môže byť. Dúfam, že spustenie DyslexicU dnes môže byť pre vás pripomienkou, že myslieť inak, ako všetci ostatní, je v tomto novom svete práce nenahraditeľné. Je to vaša superschopnosť.“

Týmto projektom Branson opäť dokazuje, že je nielen úspešným podnikateľom, ale aj vizionárom, ktorý sa snaží meniť svet k lepšiemu. DyslexicU môže byť revolučným krokom v chápaní a využívaní rôznych spôsobov myslenia v pracovnom a vzdelávacom prostredí.

Zdroje: CNW, LinkedIn/Richard Branson, DyslexicU

Najnovšie videá

Trendové videá