Carnomed: Osobný príbeh, ktorý premenil zdravotné výzvy na biznis príležitosť

BBB_4070
Startitup

Špičkové výživové doplnky založené na vedeckých poznatkoch a osobnej skúsenosti zakladateľov.

Slovenská spoločnosť Carnomed prináša prelomové riešenia v oblasti výživových doplnkov a nutraceutík, ktoré kombinujú moderné biotechnológie s preukázanými terapeutickými účinkami. Založená manželmi Genčíkovcami, ktorí čelili traumatizujúcim zdravotným problémom svojho syna, sa spoločnosť snaží poskytovať efektívne a vedecky preverené prípravky v rámci suplementárnej medicíny, ktoré zlepšujú kvalitu života tých, ktorí zdravotne trpia, ale aj tých, ktorí chcú dlhodobo investovať do zdravia.

Od výziev k odbornému riešeniu

Podľa štúdií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) približne 60 % populácie čelí chronickým zdravotným problémom, ktoré si vyžadujú komplexné prístupy k liečbe. Carnomed vsadil na suplementárnu medicínu. Ich vlajkový produkt, Karnozín EXTRA, bol vyvinutý s cieľom podporovať neuromotorické funkcie a regeneráciu mozgových buniek, pričom 62 % používateľov hlási zlepšenie kognitívnych schopností po 3 mesiacoch užívania.

Karnozín EXTRA – Kľúč k zlepšeniu kognitívnych funkcií

Karnozín EXTRA je účinný doplnok, ktorý sa osvedčil pri neuroprotekcii a imunoprotekcii a zlepšovaní celkového zdravia. Štúdie ukazujú, že karnozín dokáže znížiť oxidačný stres až o 30 %, čo má pozitívny vplyv na glykačný stres, zdravie mitochondrií a elimináciu chronických ložísk. S jeho pomocou môžu dospelí, ktorí čelia neurologickým problémom, zvýšiť aj svoju mentálnu odolnosť a zlepšiť celkovú pohodu.

BBB_4065
zdroj: Startitup

Imunoprotektívne a chemopreventívne doplnky na špičke trhu

Carnomed neustále pracuje na inováciách v oblasti chronických problémov. Ich produkty obsahujú inovatívne zložky, ktoré posilňujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Podľa prieskumu vykonaného agentúrou Nielsen, 72 % spotrebiteľov preferuje prírodné výživové doplnky pre ich bezpečnosť a účinnosť.

Carnomed sa tiež zameriava na prevenciu proti onkologickým problémom. Sulforafan EXTRA, jeden z ich popredných produktov, je založený na bioaktívnej zložke, ktorá okrem iného inhibuje rast rakovinových buniek v organizme. Podľa výskumu, ktorý publikoval *Journal of Clinical Oncology*, sulforafan môže pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny prsníka až o 63 %. Toto nutraceutikum predstavuje významnú platformu pre tých, ktorí hľadajú riešenia v onkoprevencii, ale aj v účinnej podpore počas onkodiagnózy.

Osobný príbeh a motivácia zakladateľov

Zakladatelia Carnomedu, manželia Genčíkovci, sa rozhodli vytvoriť tieto produkty po tom, čo sa ich syn narodil s hypotóniou a autizmom. „Naša rodina zažila bezmocnosť, keď tradičná medicína nedokázala poskytnúť vhodné riešenia. Objavenie účinkov Karnozínu EXTRA bolo pre nás prelomové. Chceme pomáhať aj iným rodinám, ktoré čelia podobným problémom,“ hovorí Manon Genčíková, spoluzakladateľka.

BBB_3882
zdroj: Startitup – Manželia Genčíkovci so synom Iljom.

Vedecké poznatky, inovácie v DNA ich produktov

Carnomed stavia na odborných výskumoch, synergii biotechnológií a prírodných látok. Produkty sú navrhnuté tak, aby mali vysokú biologickú dostupnosť, čo zaručuje maximálnu efektivitu a synergické pôsobenie účinných látok. Každý produkt prechádza testovaním a analýzami a vyrába sa vo vysoko kvalitnom, certifikovanom a bezpečnom prostredí.

Produkty sú určené na riešenie konkrétnych zdravotných problémov – od neurologických porúch, srdcovocievnych a metabolických problémov až po chronické zápaly. Carnomed tak poskytuje riešenia v oblasti suplementárnej medicíny pre ľudí hľadajúcich rovnováhu medzi prevenciou a podpornou liečbou.

Záver

Inovatívne a bezpečné produkty na dlhodobé užívanie s reálnymi výsledkami. Carnomed prináša odborné riešenia a liečebné plány a pomáha tým, ktorí chcú urobiť zo svojho zdravia najdôležitejšiu stránku života. S produktmi, ktoré už pomohli tisícom ľudí, je Carnomed lídrom v oblasti suplementárnej medicíny na Slovensku. Pre viac informácií navštívte našu webovú stránku: [www.carnomed.sk](http://www.carnomed.sk).

Najnovšie videá

Trendové videá