Kúpeľné mesto ožije gastronómiou: Stretnú sa domáce aj svetové špičky kuchárskeho umenia

gastrolove
Gastrolove

Pre všetkých milovníkov výnimočnej kuchyne, kvalitných surovín a jedinečnej kávy prichádza udalosť roka, ktorú by si nemal nechať ujsť žiadny fanúšik gastronómie – (ne)konferencia Gastrolove 2024.

Toto inšpiratívne podujatie, ktoré sa koná pri príležitosti svetového dňa cestového ruchu, sa uskutoční 27. septembra v unikátnych priestoroch Elektrárne Piešťany. Práve na tomto mieste kde sa stretnú osobnosti slovenskej kuchárskej scény, ako aj odborníci zo segmentu HoReCa (hotely, reštaurácie, catering) a podnikatelia pôsobiaci v gastrobiznise. Okrem profesionálov na tomto podujatí privítajú aj nadšencov dobrého jedla a kvalitnej kávy, ktorí si chcú rozšíriť svoje obzory.

Gastrolove, ktoré organizuje portál Kávičkári.sk v spolupráci s Trnavským Krajom zážitkov,  prináša skutočne výnimočnú možnosť stretnúť ocenených šéfkuchárov, ktorí budú zdieľať svoje skúsenosti a inšpirácie. Na pódiu sa objaví Marek Minarič, prvý Slovák, ktorý so svojím tímom zabojuje na svetovom finále najprestížnejšej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or.

20230928_101614_DSC03120
zdroj: Gastrolove

20230928_093624_DSC03041
zdroj: Gastrolove

Ďalším významným menom je Peter Duranský, rovnako kuchár s prvou slovenskou michelin skúsenosťou, kedy reštaurácia v ktorej pôsobil ako šéfkuchár získala ocenenie od tohto svetoznámeho bedekra gurmánov. Petrova prítomnosť prinesie nielen závan hviezdnej gastronómie, ale aj obrovskú inšpiráciu pre všetkých, ktorí sa snažia dosiahnuť svetové uznanie vo svojej profesii.

Na domácej scéne posilní lineup Pavol Sekerka, ktorý prináša svoje bohaté skúsenosti z Paríža priamo na Slovensko. Jeho návrat do regiónov je skutočne inšpiratívny a prinesie určite skvelé myšlienky vďaka jeho skúsenostiam. Nebude chýbať ani Daniel Tilinger, držiteľ ocenenia najlepší slovenský kuchár za rok 2024 podľa Gurmán Awards, ktorý prinesie bližší náhľad do toho ako to funguje v reštaurácii Eck. Ide o reštauráciu, ktorá by bola určite horúcim ašpirantom na michelinskú hviezdu, ak by sa Slovensko prišiel bedeker pozrieť.

20230928_085915_DSC02862
zdroj: Gastrolove

Gastronómia však nie je len o kuchároch a ich majstrovských dielach. Na konferencii sa budú rozoberať aj ďalšie dôležité témy, ktoré formujú svet gastronómie. Medzi ne patrí napríklad budovanie úspešnej reštaurácie, efektívne riadenie personálu či zásadná úloha sociálnych sietí pri propagácii a raste podnikania. Aj odborníci na tieto problematiky nám prídu povedať svoje know-how do pieštanskej elektrárne.

Jednou z veľmi lákavých častí programu bude aj školenie etikety. Certifikovaná školiteľka z Paríža, Lucia Sandrin Breznayová, vás prevedie nástrahami stolovania a ukáže, ako sa vyhnúť faux pas pri stretnutiach so zahraničnými hosťami. Toto školenie určite ocenia nielen tí, ktorí sa venujú profesionálnej gastronómii, ale aj všetci, ktorí chcú zvládať etiketu na vysokej úrovni.

Nebudú chýbať ani rôzne ďalšie workshopy a diskusie na rôzne témy, ktoré budú bežať súbežne v našom Vedeckom brlohu. Na tieto workshopy sa však treba prihlásiť dopredu u organizátorov.

20230929_103620_DSC03972_K
zdroj: Gastrolove

Samozrejme, o dobré jedlo a pitie nebude núdza. Barbora Martinusová z kaviarne Rebarbora pripraví luxusné francúzske dezerty, ktoré potešia všetky zmysly. O obed sa postará spoločnosť KEMA, ktorá sa zameriava na kvalitu a chute, a slovenskí pražiari – Mlsna cava, Kaffa, Casa del caffee a 9grams coffee. Práve oni budú počas celého dňa zabezpečovať kvalitnú kávu, aby vám energia nechýbala

Gastrolove 2024 je otvorené pre každého, kto miluje gastronómiu, či už ste profesionálny šéfkuchár, manažér reštaurácie alebo jednoducho nadšenec výnimočných jedál. Nechajte sa inšpirovať, objavte nové trendy a spoznajte tých najlepších z branže na podujatí, ktoré bude hovoriť jazykom skutočných gurmánov.

Najnovšie videá

Trendové videá