Najväčšia hokejová sezóna opäť začína. Tatar a Nemec si zahrajú hneď prvý zápas v Česku

  • NHL sezóna začína 4.10.2024 a základná časť končí 17.4.2025
  • Global Series sa tento rok budú konať v Prahe a Tampere
  • Na ľad sa počas najlepšej hokejovej ligy dostane až 11 Slovákov
Fortuna (2)
TASR/Gino Donato, TASR/Jason Redmond
  • NHL sezóna začína 4.10.2024 a základná časť končí 17.4.2025
  • Global Series sa tento rok budú konať v Prahe a Tampere
  • Na ľad sa počas najlepšej hokejovej ligy dostane až 11 Slovákov

Opäť sa blíži otvorenie sezóny najznámejšej hokejovej ligy NHL. V poradí 108. sezóna debutuje Global series, kedy si až 4 tímy zahrajú na európskych klziskách.

Prvé zápasy sa odohrajú 4. a 5. októbra v Pražskej O2 Arene, kde sa proti sebe postavia Buffalo Sabres a New Jersey Devils. Po zápasoch v Česku sa proti sebe vo Fínsku postavia Dallas Stars a obhajcovia titulu Panthers. Tento dvojzápas sa odohrá 1. a 2. novembra v Nokia Arene v Tampere.

V tohtoročnej sezóne NHL sa opäť predstaví aj niekoľko Slovákov. Hneď v českej O2 Arene môže nastúpiť na ľad obranca Šimon Nemec či útočník Tomáš Tatar v dresoch New Jersey Devils. Dokopy si tento rok zahrá 11 Slovákov, takže rovnako ako minulý rok. 

20240830HOKEJ_SLOVENSKO_MADARSKO_6068912
zdroj: TASR/Jakub Kotian – Šimon Nemec si zahral aj na kvalifikačnom zápase na zimné olympijské hry 2026 za slovenskú reprezentáciu.
Noví tipéri si môžu staviť bez rizika

Fortuna prináša všetkým novým tipérom na Slovensku možnosť využiť stávku bez rizika vo výške 30 € s jednoduchým princípom – keď človek nevyhrá, vrátia mu vklad. 

Chcem bonusy →

500×800

Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.

 

Okrem Tatara a Nemca aj Slafkovský či Černák

Kapitán poslednej slovenskej reprezentácie Tomáš Tatar odohral už 853 zápasov a 53 play-off. S priemerom vyšším ako pol bodu na zápas je jedným z najlepších Slovákov v zámorskej lige.

Najlepšie hodnotenými hráčmi sú však tento rok obranca Erik Černák v drese Tampa Bay Lightning, washingtonský obranca Martin Fehérváry či útočník za Calgary Flames Martin Pospíšil. 

Ostrieľaný útočník Juraj Slafkovský ani tento rok nesmie chýbať na súpiske Montreal Canadiens. Do brány sa za New York Rangers postaví rodák z Bratislavy Jaroslav Halák, ktorý v NHL chytá už od roku 2007. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Slafkovsky 🇸🇰 (@_slafkovsky_)

V zápasoch nebude chýbať ani Samuel Kňažko, ktorý sa postaví ako obranca za Columbus Blue Jackets. Za Utah nastúpi obranca Patrik Koch a útočník Miloš Kelemen. V neposlednom rade, v drese Anaheimu vystúpi útočník Pavol Regenda. 

Hokejové zápasy už od roku 1917

NHL, teda National Hockey League, je najznámejšia svetová hokejová organizácia. Zastrešuje najlepšie tímy z USA a Kanady. Z pôvodných 4 tímov sa ich dnes na súťažiach NHL zúčastňuje už 32, z ktorých je 25 amerických a 7 kanadských. 

Zápasy v sezóne sa rozdeľujú medzi základnú časť a play-off, pričom víťaz získava trofej zvanú Stanley Cup. Počas celej sezóny odohrá každé mužstvo 82 zápasov, čo tvorí 1 312 stretnutí. 

Tento rok základná časť sezóny začína 4. októbra 2024 a končí 17. apríla 2025. Krátko po nej začína play-off. 

Historicky najúspešnejším tímom je Montreal Canadiens, ktorý Stanley Cup získal dokopy až 24-krát. Poslednú sezónu 2023/24 vyhrala Florida Panthers. 

Tímy sa rozdeľujú na dve konferencie, Východnú a Západnú. Každá z nich má dve divízie:

  • Východná konferencia má Atlantickú a Metropolitnú divíziu,
  • Západná konferencia má Centrálnu a Pacifickú divíziu.

Utah nahradil Arizonu 

Tento rok sa na súpiske tímov objavila novinka. Tím Arizona Coyotes má na neurčitú dobu status neaktívneho klubu, takže sa sezóny zúčastniť nemôže. Na jeho miesto v Centrálnej divízii sa tak postaví klub Utah Hockey Club zo Salt Lake City. 

Podľa odborníkov je ich najsilnejšou hviezdou Dylan Guenther, ktorý do AHL nastúpil len minulý rok. V januári ho odvolali do NHL, kde sa veľmi rýchlo prispôsobil a sezónu ukončil s 12 gólmi a 23 bodmi v 23 odohratých zápasoch. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl)

Základná časť aj play-off online 

Hoci sa v Európe odohrajú len 4 zápasy v rámci Global Series, fanúšikovia sa aj tak môžu tešiť. Celé NHL bude odvysielané aj na Slovensku, pričom Fortuna pre svojich tipérov ponúka navyše Fortuna TV, kde mimo NHL nájdu aj zápasy KHL či iných športových podujatí. 

Tipy na výsledok prvého zápasu sezóny v Prahe medzi Buffalom a New Jersey je možné podať vo Fortune s kurzom 2.85 na výhru Buffala, 2.08 na výhru New Jersey a 4.10 na remízu. 

Stávky sú otvorené aj na ďalšie zápasy

Vo Fortune už sprístupnili stávky na zápasy NHL až do 12.10., ktoré budú postupne pribúdať.

Chcem si staviť →

500×800

Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.

Najnovšie videá

Trendové videá