EXKLUZÍVNE Béla Bugár na rovinu: Keby mafiáni siahli na moju rodinu, vezmem spravodlivosť do vlastných rúk

  • Béla Bugár prehovoril v relácii Na Stope o mafii na juhu Slovenska
  • V roku 1996 mu pápayovci hodili pred dom granát
  • Na ochranu štátu pred mafiou by sa nespoliehal
Hosťom relácie Na Stope s Ivanom Megom bol dlhoročný politik Béla Bugár
Startitup
  • Béla Bugár prehovoril v relácii Na Stope o mafii na juhu Slovenska
  • V roku 1996 mu pápayovci hodili pred dom granát
  • Na ochranu štátu pred mafiou by sa nespoliehal

Ľudovít Sátor a jeho gang vyvraždili od roku 1992 do roku 2010 na juhu Slovenska viac ako 200 ľudí. V tejto súvislosti sa reportér Ivan Mego snaží dopátrať, kto je za to zodpovedný. Prečo boli policajti roky bezzubí? Prečo na stovky nezvestných ľudí nereagovala tajná služba? Čo robili politici, keď na juhu Slovenska vládol strach a bezmocnosť?

V štúdiu Na Stope vyspovedal Jaroslava Spišiaka, ktorý priznal, že mu len v roku 1998 ako novému okresnému policajnému riaditeľovi pristálo na stole 113 spisov nezvestných ľudí z Okresu Dunajská Streda. V ďalšom slede prehovoril, že sa im podarilo nájsť iba jedného jediného človeka. Jeho obhorené telo ležalo na smetisku a príčinou smrti bolo zastrelenie.

Počas rozhovoru s Jaroslavom Spišiakom, ktorý sa stal neskôr prvým viceprezidentom a potom aj policajným prezidentom, sme ale odpoveď na otázku, kto je za to zodpovedný, nedostali.

Počas ďalších rokov zmizli na juhu Slovenska ďalšie desiatky ľudí.

Do štúdia Na stope prijal pozvanie muž, ktorý 30 rokov pôsobil vo vrcholovej politike. Trikrát bol dokonca podpredsedom Národnej rady Slovenskej republiky.

A dodnes je bezpochyby najvýraznejšou politickou osobnosťou, ktorú podporovali hlavne ľudia z južného Slovenska.

No a práve na juhu Slovenska sa v rokoch, keď on bol vrcholovým politikom, diali najväčšie zverstvá v našej novodobej histórii.

Hosťom Ivana Mega v štúdiu Na Stope bol Béla Bugár. Ten odpovedal na podobné otázky ako Jaroslav Spišiak. No v odpovediach Bélu Bugára sme sa dostali predsa len o niečo bližšie.

Dlhoročný politik opísal svoje skúsenosti s mafiou na juhu Slovenska. V roku 1996 mu dokonca muži z gangu pápayovcov hodili pred dom obranný granát. Opísal, ako sa mu viackrát vyhrážali. Prehovoril o strachu ľudí z jeho okolia a dennej konfrontácii s mafiou.

Priznal aj to, že vedel, že na juhu Slovenska zmizlo veľa ľudí, no nikdy by mu vraj nenapadlo, že počet zavraždených ľudí by mohol presiahnuť dve stovky.

Potom prehovoril o tom, kto by mal odpovedať na otázku – kto nesie zodpovednosť za vyvraždenie viac ako 200 ľudí na juhu Slovenska.

Celý rozhovor reportéra Ivana Mega a Bélu Bugára v relácii Na Stope nájdeš pod článkom TU:

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá